Diederik Samsom keert niet terug in Kamer

Onvoldoende voorkeursstemmen. Maarten van Rossem nieuwe fractievoorzitter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Samson zei tijdens een interview aan de Argentijnse krant El Clarin, dat hij liever in de keuken wilde blijven om zelf een spiegeleitje te bakken en daarna voor 5 euro de meid in het berghok te betasten.

De meid potloodde de kachel, de machinist raakte tussen de buffers bekneld, prei en postelein zijn groenten.

Reageer
gravatar

Dat is een heel erg flauwe opmerking: ik begrijp hieruit dat u liever kiest voor Ali Baba? Waar Sinterklaas één maal per jaar dit land bezoekt, trekt de laatste het hele jaar rond met zijn 40 rovers (kunnen er ook meer zijn) om te stelen van de armen.

Nou moet ik wel eerlijk erbij zeggen dat ik in Samsom ook niet precies dé Robin Hood zie die Nederland nodig heeft, want als u denkt dat hij cadeautjes uit gaat delen die géén sigaar uit eigen doos zijn, heeft u het mis.

gravatar

Vreemd bericht. Gezien de lijstverbinding tussen de PvdA en de PvdT zou het logischer zijn als Johan Vlemmix de zetel van Samsom over zou nemen.

Ik heb trouwens ook begrepen dat Hero Brinkman heeft verklaart niet terug te keren in de kamer. Het lijkt een trend te worden.

Reageer
gravatar

Tja, dat krijg er nu van als je speed slikt en combineert met een borrel en dan een brief probeert te schrijven. In mijn praktijk zei ik altijd: slik met mate of helemaal niet, nog beter, en ken je grenzen met alcohol, anders krijg je last van hersendystrofie enz.

Reageer
gravatar

Heel goed dat Diederik niet in de Tweede Kamer komt! Laten wij even wel zijn: hij vertegenwoordigt de PvdA, de Partij van DOE AF! En WAT zien wij het stoute mannetje de laatste tijd dragen? Juist,ja! Hij bestaat het om zo’n achterlijk reactionaire stropdas te dragen. Het is zeer terecht dat van Rossem (die ik nog nimmer heb hoeven betrappen op het dragen van zo’n onding) de positie van Samsom overneemt.

Reageer
gravatar

Als wij gewoon zoals in een echte democratie een districtenstelsel hadden, zou het werkelijk kunnen gebeuren dat de partijleider niet gekozen zou worden. Hij (of zij uiteraard) dient dan gewoon op eigen kracht gekozen te worden. Het meeliften op populaire lijstduwers is dan uitgesloten.

Reageer
gravatar

Beste heer van Swalmen Blerick Cromweel,
dit lijkt me geen goed idee. het waarom zal ik toelichten met een al dan niet overdreven voorbeeld. als je zo’n districtensysteem invoert, zoals in de VS en VK heb je kans dat bijvoorbeeld D66 de grootse word, omdat deze in de meeste districten is gekozen, terwijl deze partij qua aantal stemmen in totaal (zoals wij nu hebben) dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Zo zou D66 de grootste worden terwijl dat het grootste deel van nederland dat niet helemaal wil.

gravatar

Merkwaardig voorstel om Maarten van Rossem als fractievoorzitter te willen. Blijkbaar heeft degene die dit voorstelde niet goed naggedacht of een goedkoop hilarisch succesje willen halen, zoals al valt op te maken uit een paar reacties op dit voorstel.
Maarten is een uitstekende commentator, die vooral tot zijn recht komt in programma’s waar hij zijn zinnen volledig kan uitspreken.

Welnu de fractie van de PvdA lijkt mij geen collegezaal en de programma’s van Pauw & Witteman en de Wereld Waarin Alles Wordt Dolgedraaid, welke niet bepaald worden voorgezeten en bevolkt door leergierigen, al helemaal niet.

Ergo, Maarten moet eigenlijk gewoon een eigen column c.q tv-programma krijgen. Tenminste als hij daar enig heil in ziet, want zijn opvattingen over het kijkgedrag van het tv-kijkend publiek voorspellen niet veel goeds voor dit programma.

Reageer
gravatar

De heer Samsom keert als tweede minister uiteraard niet terug in de Kamer. Wat is daar nou verrassend aan?

Wie kreeg onvoldoende voorkeursstemmen? Dat is in het geheel niet duidelijk. De ondertitel suggereert dat het Maarten van Rossum, alias de Gelderse Attila, zou zijn, maar diens nietsontziende botten zijn al in de zestiende eeuw vergaan.

Reageer
gravatar

Nee, dat was Den Uyl al, als je je klassiekers kende, weet je dat Wim Kan dat al in 1973 heeft verklaard. “Den Uyl is net een joker die zijn muts heeft afgezet” om even later te vervolgen met”Nederland heeft z’n joker ingezet en meteen zijn alle prijzen verdubbeld”

gravatar

Foei toch Kuijfjen,

Staatshoofden zijn onzijdig.

Behalve bij de Grote Britten. Daar zijn zelfs staatshoofden in opleiding zo vreselijk mannelijk of vrouwelijk dat ze er voor uit durven te komen.

gravatar

Helemaal geen slechte uitkomst. Het is te hopen dat de eerste vier zetels van de VVD zoals verwacht naar Andre van Duin gaan. Daarmee is een goede samenwerking tussen de partijen gegarandeerd.

Reageer