Roemer: ‘Ik word willens en wetens geframed als politicus’

Lastercampagne tegen ‘gewone man’ ingezet

Bij de naam Emile Roemer denken de meeste mensen aan een politicus. Volgens de SP-lijsttrekker is dit te wijten aan een maandenlange lastercampagne waarin hij consequent is neergezet als iemand met een politiek ambt.

Volgens Roemer weten zijn tegenstanders heel goed dat er aan het begrip ‘politicus’ veel negatieve connotaties kleven. Politici worden getypeerd als leugenaars, draaiers, zwendelaars, verkopers en ronselaars. Roemer: “Door mij stelselmatig weg te zetten als politicus is dit beeld langzamerhand blijven hangen bij de kiezers terwijl ik eigenlijk een heel gewone man ben, het is een smerige truc van de spindoctors.”

Naast de politieke partijen zouden ook de media Roemer proberen te framen. “Neem dat debat in Carré. Je wordt in een pak gehesen, in een sjiek zaaltje gezet tussen andere politici en vervolgens moet je discussiëren over politieke stellingen. Vind je het gek dat het beeld blijft hangen van ‘Roemer de politicus’?”

De uitspraken van Roemer worden steeds vaker onder de loep genomen door factcheckers. Een journalistieke procedure waar volgens de SP-lijsttrekker ‘de groentenman of de bakker’ nooit aan wordt onderworpen. ‘Zo wordt het beeld dat ik een politicus zou zijn alleen maar versterkt.’

Hoewel iedereen bij framing denkt aan politiek, zijn er daarbuiten ook slachtoffers. Erwin Kroll noemde als reden voor zijn vervroegde pensioen dat hij het zat was te worden geframed als weerman.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, dat gaat niet meer lukken voor de 12e: fatsoen zit in de weg, moet dan eerst cursus afleren volgen.

Wel duidelijk waarop Rutte cum laude is afgestudeerd. Natuurtalentje! Zeker ook nog een klasje overgeslagen?

Reageer
gravatar

Guttegut, wat moet die jongen zich eenzaam gevoeld hebben: allemaal mensen die veel meer geld krijgen voor hun joppie dan hij – ‘t is om zielig van te worden.

gravatar

Gewoon blijven lachen Bassie eh Emiletje. Je bent toch een pipoliticus! Of wil ie liever stand-up-comedian blijven? (“ton-prater” heet dat in Brabant).

Stelletje stemmenrovers. Suske en Wiske hebben er vroeger al voor gewaarschuwd!

Reageer
gravatar

Wat? Roemer geframed? Als er eentje geframed wordt, dan ben ik het wel. Ik wil gewoon in een ander artikel hier in De Speld het laatste woord. En je wilt niet weten in welke hoekjes ik allemaal gedrukt word vanwege zo’n futiele wens.

Reageer
gravatar

“Futiele wens?”, waarde Carrotte, “futiele wens!”

Die zogenaamde futiliteit heeft hoge kosten voor uitgeverij De Speld met zich meegebracht. Wat denk jij van 669 reacties die plaatsen innemen, waar betaalde advertenties hadden kunnen staan.

gravatar

Wegens doorslaand succes en oneindig regrès is “Oranje meest constante ploeg” van redactiewege onzichtbaar gemaakt. Waarom? Als er 669 reacties waren, hadden we de 700 ook nog vol kunnen maken, waarbij de eer en het genoegen van nr. 700 aan Carrotte hadden kunnen worden gegund. ‘t Is zund’, voor Carrotte en Oranje.

gravatar

Hoewel Roemer, als niet-politicus, niet de beschikking heeft over een spindoctor raad ik hem serieus aan er een te nemen. Ik bedoel, het kost een paar ton, maar van zo’n professioneel glibberaar kun je enorm veel baat hebben. Denk -bijvoorbeeld- aan Jack de Vries. Die weet (als géén ander) hoe de ballen rollen in de ballentent van de Nederlandse politiek, hoe lobby-groepen gestuurd en hoe buitenlandse bonussen, steekpremieën en smeergelden taxfree verdeeld kunnen worden, hoe je de JSF uit het Slob kunt halen. Hoe je risico-loos 86 keer als lijsttrekker van mening kunt veranderen en dan anderen kunt beschuldigen van draaikonterij. Nogmaals, het kost een paar centen maar dan heb je ook wat: een vakman in de politieke arena die -desnoods met geweld- de kiezers dichter bij de politiek sleept. Dus Emile Gerardus Maria Roemer: doe als fatsoenlijk katholiek niet zo krenterig calvinistisch met de partijkas van de SP.

Reageer
gravatar

Stem op lijst 5, de lijst van

SuperPapa (SP)

De Nieuwe Vader des Vaderlands, die willens en wetens gedoodverfd wordt als winnaar. Of hij eerste, tweede of derde wordt is echter nog onbekend.

Dit was een mededeling in het kader van voor politieke partijen door de overheid gevorderde publicatieruimte.

Reageer
gravatar

Een zwaardere belediging dan “politicus” naar je hoofd geslingerd krijgen, is nauwelijks denkbaar ! Dat is dus behoorlijk slikken voor een goedige brabantse beer en voor Roemer.

Reageer
gravatar

Maar hr Dick, waarom zo ingewikkeld ? In plaats van “P v/d Aso” kunt u toch gewoon VVD zeggen ? Piece of cake. En het kop-stuk is dan toch gewoon onze grijnzende Mark ?

gravatar

Wij van de ondersteunigsbeweging DODO voor dappere dorpsonderwijzers staan achter Emile, al zie je dat niet op de foto.

p.s.
Als u mocht denken, dat dit een mededeling is in het kader van… nou ja u weet wel, dan heeft u het helemaal mis.

Reageer
gravatar

Stem op contralijst 5

De eenmalige partij Is Roemer Een Homo? (IREH)

Wij hebben een lijstverbintenis met SGP en CTH*.

Dit was een reactie in het kader van door de overheid voor politieke partijen gevorderde publicatieruimte.

* Redactiemededeling:
CTH is de niet geregistreerde partij Christenen Tegen Homo’s.

Reageer
gravatar

Stemt allen op lijst 265

De Tegenpartij voor iedereen rijk
De partij die geen afkorting nodig heeft.

Bent u ambitieus en desondanks betrouwbaar? Meldt u zichzelf dan bij ons aan als Kamerlid of minister.

Dit was een reactie in het kader van door de overheid voor politieke partijen gevorderde publicatieruimte.

Reageer
gravatar

Sorry, mijn provisie vergeten. Die is zowel voor een Kamerlid als een minister van de Tegenpartij vijftig procent van hun inkomen. Goeiekoper kan het niet zijn. Ik moet immers ook aan mijn kosten denken.

Dit was GEEN reactie in het kader van door de overheid voor politieke partijen gevorderde publicatieruimte.

gravatar

Blijkbaar is er nog niemand achter gekomen dat je zijn naam eigenlijk als Römer spelt en hij afkomstig is uit een bekende acteursfamilie…

Reageer
gravatar

Je, echt bijzonder jammer dat Roemer politicus genoemd wordt……. To be or not to be that’s the question….. Ik ben Emile, ik zit in de oppositie en wil minister-president worden, maar ……… noem mij geen politicus. ???? Ik snap het niet meer. Who framed = dat?

Reageer
gravatar

Politicus? Ha, ha, welnee, dat is toch die man van de pindakaas reclame? En dan springt die koe in het zwembad, lachen is dat. En nu presenteert ‘ie een of andere show — weet niet meer welke maar je kan de tv niet aanzetten of daar is ‘ie weer.

gravatar

Het zal je maar overkomen, zeg. En dat iedereen dat kan overkomen; gewoon eng.

Ik zeg het hier maar even heel duidelijk voor de duidelijkheid: ik ben GEEN troonopvolger.
Moet er niet aan denken in zo’n benauwde koets zonder airco te zitten.

Reageer
gravatar

Dat lijkt me nog te overzien, zo lang duurt die rit nou ook weer niet. Maar de hele tijd dat gebonk van waxinelichthouders die door het dankloze volk naar de koets gegooid worden, dat wordt vervelend. Je kunt geen beschaafde conversatie meer voeren door die herrie.

gravatar

Ik spreek uit ervaring. De heer Roemer kan van alles zijn behalve een politicus. Op elk van mijn simpele vragen weet hij gewoon het antwoord. Roemer is een groot man, zonder ondoorzichtige inhoud en zelfs het voortdurende geframe helpt hem geen zier. In Roemer zie ik geen politicus, eerder een dorpsonderwijzers die heel goed met de kinderen om kan gaan. Kortom, een vriendelijke middelbare baas, die zelfs zijn moeder niet zou durven verkopen. Hij mist werkelijk elke eigenschap om aan de kwalificatie politicus te voldoen. Dat doe ik zelf beter met de post Staatssecretaris van ondervragingszaken in het vooruitzicht.

Reageer
gravatar

Heel sneu voor Roemer, dat hij per ongeluk terecht is gekomen tussen de leden van de beruchte politieke maffia met o.a. Mark “Pinokkio” Rutte, Sybrand “Draaikont” Buma, Geert “Israelpropaganda” Wilders, Diederik “Greenpeace” Samson en niet te vergeten Kees “Abortuskiller” v/d Staaij.

Reageer
gravatar

Minder berucht, maar ook niet uit te vlakken zijn: Alexander “CDA-lover” Pechtold, Jolande “Kunduz-poes” Sap, Arie “Homo-ho” Slob, Marianne “Lekker dier” Thieme en Jan “Tiende partij” Nagel.
Van de niet lijsttrekkers zijn vooral berucht: Henk “Uitkeringskiller” Kamp,
Maxime “Glibber-aal” Verhagen en natuurlijk onze Jan Kees “Geldschieter” de Jager. Mist u nog iemand ? Trek gerust aan de bel.

gravatar

Ik mis, uw-spaargeld-mijn-zorg Schippers, partijdoler wiet ben ik Teeven en natuurlijk bijklussend leernichtambtenaar (sector Reguliersbree) dhr. D. Poot.

gravatar

Mijn favoriet is Dion “Beestenboel” Graus. En als iemand meerdere namen mag hebben, wil ik ook Edith “Tandarts rijk” Schippers noemen.

gravatar

De heer Roemer begint er zelf ook in te geloven: “in een sjiek zaaltje gezet tussen ANDERE politici”.

De media hebben de man zelf ook al gehersenpoeld. Trieste wereld.

Reageer
gravatar

Ik meen hier een “kies op een dorpsplein” te herkennen. Klopt dat heer Sionist?

gravatar

Nee dus.

gravatar

‘Kies op een Dorpsplein’ is het nieuwe SBS-televisieprogramma, waarin een aantal tandartsen een wedstrijd aangaat op een dorpsplen. Het is de bedoeling in zo krt mogelijke tijd een zo groot mogelijk aantal kiezen te trekken.