Campagnespot Partij tegen de Burger: kiezer kan dood neervallen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geniaal dit. Vooral al die reacties van mensen die schreeuwen dat ze het zat zijn, dat de politiek één groot complot is tegen de bevolking. Inderdaad, een hoop mensen die ik hier zie schreeuwen dat het allemaal k*t is, mogen dood neer vallen. Mensen gaan de politiek in, omdat ze het zat zijn hoe het soms loop allemaal. Maar zij durven het in ieder geval aan om er iets aan proberen te doen. niet zoals deze mensen, die alleen kunnen schreeuwen en niets zelf doen zoals het een echte pvv’er…

Reageer
gravatar

Mensen gaan inderdaad de politiek in om wat te veranderen maar de enigen die veranderen zijn zijzelf.

gravatar

“Maar ik ging in de politiek, om er zelf beter van te worden” DAT zouden alle politici eens moeten durven zeggen. Want ik hoop toch echt, dat niemand in dit land de illusie koestert, dat die politici daar voor ONS zitten!

Reageer
gravatar

Wei fan de Tegenpattei kennen u mede namens Jacobse en Van Es mededelen dat wei niet van plan zijn een leisferbintenis met deze pattei aan te gaan. Wie denke se wel foor sich te hebbuh? Ze kenne betah selluf deadfalluh en aankloppe bei de sausiale diens! Laat ze tog de rambam kreige…

Reageer
gravatar

Ik vind, meneer algerijns philosoffie, dat uw reactie een dermate mate van aanmatigendheid heeft, dat u deze eens voor straf 150 keer zou moeten overschrijven.

Reageer
gravatar

Deze meneer is ook zelf een burger, dus hij kan ook doodvallen. Maar als hij doodvalt, wie gaat dan ons belang (van de doden) verdedigen ?
Wel een dooddoener geef ik toe, maar toch wel dodelijk scherp, vind ik althans!

Reageer
gravatar

@ all of the above.
Men laat zich leiden door de soap-scripten uit den haag.

Democratie draait niet om poppetjes. En ja er is helaas kudde gedrag binnen partijen met neus-1-kant-op dictaturen.

Echter democratie is HEEL MAKKELIJK !
Corrigerende referenda, en 150 losse stemmen in de kamer (danwel 75, 1e kamer)
Regerings partijen, gedoog vehicles, oppositie, Niet Van Toepassing.

Item x : stemmen, daar komt dan x keer ja/nee/blanco uit en klaar.
Al dat moeilijk doen vult alleen maar kranten en websites, zonde van onze tijd, naait de mensen op dus o.a. meer hartkwalen en ongelukken in het verkeer e.d.

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens, ouwe plakbal! Al dat gezoek naar cohesie en lagentermijnbeleid, daar moeten burgers toch ook niets van hebben?

gravatar

@ OUTSIDER:
Jazeker kan ik dat toelichten. Ik denk dat dooddoeners als “politici zijn oneerlijk” en dergelijke beter op geenstijl geplaatst kunnen worden. Ik denk dat politici ongeacht hun partij daadwerkelijk de politiek ingaan omdat zij denken (op hun manier) de wereld te willen en kunnen verbeteren. Eenmaal gekozen zullen ze compromissen moeten sluiten. Wees blij dat dat gebeurt. Laat de discussie over de inhoud gaan en niet over de integriteit van de spelers.

Reageer
gravatar

Nou, factchecken is de mode tegenwoordig: dus, handen op van degenen die NIET vanwege een carrière de politiek zijn ingegaan? Ow, zo veel?
Nu de handen op van degenen die NIET zitten te jokken hierover? Ow, dat is al veel minder.
Nu die handen op voor degenen die zichzelf uiterst integer vinden? Oei, allemaal?

Goed, dan nu de handen op, en eerlijk en integer blijven hé, denk aan uw laatste antwoord, dus de handen op van degenen die werkelijk weten waarover ze spreken als het inhoudelijk wordt? Ai, dat valt tegen.

Nog een vraagje over integriteit: hoevelen van u hebben wel eens tegen hun geweten en beter weten in gestemd?
Nounou, mensen kom op, dat kunt u niet menen; niemand? Nog een keer, laatste kans: wie heeft wel eens gestemd wat de partij u voorschreef terwijl u zelf beter wist? Nou dat valt vies tegen.
Wie is er voor compromissen, ook al geef je daarmee je principes met de duivel mee?
Allemaal? Tja, het was ook een overbodige vraag ..

Kijk, meneer Bronkhorst: we hebben dus niets aan mensen die van zichzelf vinden dat ze goed bezig zijn, inhoudelijk bezig zijn en zichzelf hebben overtuigd van hun eigen eerlijkheid. Terwijl aantoonbaar duidelijk te maken is dat er niets anders speelt dan zelfdeceptie.

Ik heb het dan dus toch liever over integriteit: dan volgt de rest vanzelf

gravatar

Moet die bull*it energy drink reclame nou echt? Ik dacht dat zendtijd voor politieke partijen neutraler was..

Reageer
gravatar

Al eerder merkte iemand op dat deze slogan voor iedere politieke partij opgaat: heeft men eenmaal uw stem dan kunt u als stemmer terplaatse doodvallen. Partijprogramma’s zijn niet bindend voor feestelijk lijntrekkende lijsttrekkers en prematuur partyende partijbonzen: eenmaal beland op het pluche van de macht zijn gedane beloften ook niet meer bindend: een politiek gegeven woord is (bijvoorbaat) een gebroken woord. Een eerlijke politicus is gelijk aan: een vierkante cirkel, in een parallel universum.

Reageer
gravatar

Beste Pim, da’s in drie woorden een lang verhaal van nietszeggendheid. Kun je wat duidelijker toelichten je nu precies bedoelt? Jouw reactie is -naast totaal nietszeggend- overigens wél efficiënt; hij kan op elk onderwerp op elke willekeurige plek in de discussie worden geplaatst. Waarvan acte.

gravatar

Nee J. Esther, het probleem is dat Mark later zijn studie niet meer kan betalen vanwege het gebrek aan een pa die dat kan betalen.

p.s.
Ik heb mij vermomd, want ik wil straks niet op straat worden herkend als bekende moeder door mijn reactie in De Speld.

gravatar

Moeder van Mark, is het niet beter om zo’n luxe model met een insectengaasje voor je ogen te nemen? Hier ga je spijt van krijgen met al die vliegen hier.

gravatar

Correctie. Het moet zijn:
De vluchteling die niet naar land van oorsprong terug durft, laten we graag dood neervallen.

En, Mark, zeg maar tegen je vader dat ik die € 287.213,17 voor mijn eigen ook best wil.

gravatar

Zijn dr zelfs een heleboel van, alleen kleden die je eerst helemaal uit voor ze je een kopje kleiner maken.

gravatar

Ha Vlieg, PITCH is JONG, SNEL en WILD voor een verkiezingsslogan of een andere korte, kernachtige mededeling. Stel dat je een kiezer tegenkomt in de lift, hoe overtuig je hem dan dat-ie dood neer kan vallen? Met een goede PITCH lukt dat, nog vóór het belletje van de lift ping! heeft gezegd.

gravatar

Maar Suus, had meteen gezegd wat jij bedoelde, dan zou iedereen het bericht hebben begrepen.

In werkelijkheid betekent pitch bij Engelstalige vliegen een bepaalde vliegbeweging, namelijk een draai om de dwars-as.

Verder betekenissen bleken bij navraag te zijn:

– toonhoogte of
– een worp bij cricket of
– een slag bij golf of
– verkooppraatje of
– helling of
– verkooppraatje of
– tekens per inch.

Dus ik was nogal in verwarring.
Ik denk dat jij “toonhoogte” bedoelt in de figuurlijk betekenis, zoiets als “de toon zetten.”

gravatar

Weer een futiele poging van de aristocratische elite om hun vergane glorie terug te winnen. Wanneer snappen Beatrix en co. nu eens dat je je eigen volk niet als voetveeg kan gebruiken, dit kan alleen met chinezen en indiërs.

Reageer
gravatar

Maar wel met een riant wezenpensioen. En dan krijgen we pleegouders die wanhopig proberen de leegte in hun kinderloze ziel op te vullen door ons te compenseren voor ons trauma.

gravatar

Is deze partij tegen alle burgers of alleen tegen bepaalde soorten?

Als ze alleen tegen vegaburgers zijn dan kunnen ze mooi een lijstverbinding aangaan met de Partij Tegen De Dieren!

Reageer
gravatar

Inderdaad beste Akke, dat was ook ongeveer mijn vraag: Doodvallen vóór of ná het stemmen?

gravatar

Eigenlijk onderscheidt deze partij zich niet echt van de andere partijen. Het maakt dus niet zo veel uit of de kiezer eerst een vakje inkkleurt, eerst doodvalt, of alsnog een kleur potlood uitkiest. Het maakt zelfs niet uit of de kiezer met dat potlood -ongeacht de kleur!- een vakje inkkleurt of het rechtstreeks in de eigen hartstreek stoot. (of daarbij de punt afbreekt is niet interessant)

gravatar

Driewerf neen, Heer Jeetje! Noch heb ik een broer, noch behoef ik mij te verlagen tot domicilie op Zuid, noch woon ik te Hillbillieblues.
Stemmingmakerij die geheel gezien moet worden in de naderende algemene verziekingen.