Tekenachterstand Nederlandse basisschoolleerlingen ‘schrikbarend’

Mensen met 4 vingers per hand eerder regel dan uitzondering


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat doen jullie nou allemaal moeilijk? De tekenaars zijn eenvoudig de vroeg-ontwikkelde kleuters van het Hofnarretje die door M. versneld door het “koppoters-stadium” zijn geleid. Zijn echtgenoot Richard O. heeft de schoentjes daarna ingetekend en aldus de uitdrukking ‘iemand iets in de schoenen schuiven’ nieuw leven ingeblazen.

Reageer
gravatar

handen als harken – helemaal correct – de ene ouder wordt gezien als graaier en de andere als harde werker op het land – een hark is dus helemaal niet zo vreemd als wel een correcte beeldvorming.

ga zo door!

Reageer
gravatar

Meneer Viesman, inderdaad, de letter s is erg moeilijk maar de juf heeft vanmorgen voorgedaan hoe ik deze in de lucht moet naschrijven, enne mag eh van mijn moeder ook helemaal niet met vreemden en mmannen praten over dingen die zij mij later nog uit zal leggen zegt ze, ik moet dan een oom of tante agent aanspreken of gewoon gaan gillen.

gravatar

Margootje, De tekeningen zijn dus gemaakt door leerlingetjes van een (witte) Montessori, Jenaplan, Dalton of Vrije Schoolschool die in een nette afgelegen groene buurt staat en dat is op zich al reden tot zorg lijkt mij want hoe moeten deze kids zich straks gaan redden in onze multiculti maatschappelijke prachtbuurten, een kaartje kopen voor de metro, een broodje gesnipperde schaap bestellen en zo……. ?
Waar is jeugdzorg als je ze nodig hebt!

gravatar

Absoluut Plientje.
Wat ik mij afvraag is of hun vader, die achter ze aan vaart, wel het boek Zeilen voor Dummies helemaal heeft doorgelezen.

gravatar

Wat een afgang. Paralympics en Startrek aan een 18- publiek tonen, leidt tot dit spoort beinvloeding.
Door het opvoeren en lauweren van mensen zonder handen en voeten, en vreemde ruimtelichamen, levert dan vertekende rolmodellen op, die zich dan weer wreken bij het jonge publiek dat werkelijkheid en fictie niet weet te scheiden.

Het tekenen moet vanuit de diepere innerlijke oer-ik komen, die elk kind bij zich draagt totdat maatschappelijke ruis inwerkt op het oer-ik ((ook wel “meta-ik” bij Kierkegaard, “das saubere Ich” by Schoppenhauer, “le moi pas existant avant cet moi qu`arrive lors de developper le moi pas original au cours de creer des mois personels ” bij Sartre)).

Het kind moet dus losgemaakt worden van externe impulsen: het liefst door alleen nog maar teken onderwijs te bieden tot 16 jaar oud. Van daar afaan, kan men stukje bij beetje taal, rekenen etc. invoeren.

Reageer
gravatar

Ik wil nog even het volgende kwijt.
De senior van de jongerenredactie, achtstebasisschooljaars, heeft geknoeid met het schoeisel op de tekeningen van de lagerejaars. Dat mag niet vanwege het jeugdauteursrecht. Foei! Bij mij op school zou dat niet gebeuren. In de hoek van het redactielokaal met dat meisje.

Reageer
gravatar

Valt ook niet mee, tekenen met vier vingers.

Maar het is natuurlijk ook geen eerlijke vergelijking. Als deze tekening gemaakt zou zijn door een 8 jarige veteraan uit Sierra Leone, zouden we het realistische kunst noemen.

Reageer
gravatar

Er is met het schoeisel inderdaad van alles mis. Mij viel in ieder geval meteen de bedroevende pasvorm op. En dan nog iets: welke ouder stuurt zijn kinderen in vredesnaam nou op voetbalschoenen naar school? Ik begrijp best dat dat handig kan zijn voor de gymnastiekles het eerste uur, maar de noppen slijten enorm hard op de straat! Dom…

gravatar

Ik vind het detail van de schoenen veel verontrustender. De hashtag-yolo- en swagger-mentaliteiten wordt blijkbaar aangeboren en zal de publieke aandacht verschuiven naar nog nuttelozere dingen dan roddelbladen.

Reageer
gravatar

Nou heeft de gemiddelde hand gelukkig ook maar vier vingers, aangezien de duim geen vinger is.

Ik vind de achterstand in de rest van de wereld dus nogal schokkend! 5 vingers op een hand, allemaal mutanten. Dat krijg je van het eten van vis, of in de buurt van een kerncentrale wonen, of het eten van tofu. Vooral dat laatste…

Reageer