Twee jaar cel voor Volendamse band Paling Oproer

Rechter: “De regels zijn duidelijk: voor het zingen de kerk uit”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Erratum: de hier abusievelijk afgebeelde dames maken géén deel uit van Paling OpRoer, maar vormen de harde kern van Volendam’s kerkkoor: “Nooit op Zondag”, het zijn v.l.n.r. Melina Puul-Veerman, haar moeder Melitta Veerman-Schilder en haar zus Melma Keizer-Veerman. Schoonzusje Mercouri Veerman-Keizer ontbreekt op de foto; zij had haar dagquotum garnalen nog niet gepeld.

Reageer
gravatar

Suske en Wiske’s getekende avonturen allitereren noodzakelijkerwijs: volgens de Laatste Wil en (dus) voorschrift van wijlen Willy Vandersteen. Dat zou zoiets moeten worden als “Simon’s sukkels” of “Nikkertje Nick” (als variant op het afgestompte “Knikkertje Lik”).

gravatar

Men kan merken dat zelfs bij De Speld commerciële krachten aan het werk zijn: Paling Oproer krijgt gratis publiciteit: de meidengroep Paling op Gel wordt stelselmatig genegeerd en dat terwijl iedereen in Volendam familie van elkaar is. De gezinnen Koppen (Pa en Ling) en Kaken (Ha en Ring), uiterst succesvolle muzikanten in de Veerman-traditie met succescovers als “Een Weëige Wind” uit het “Cats-as-catscan” repertoire komen buiten de kerk en diverse havencafé’s niet aan de bak. Buiten het schnabbelseizoen is het voor hen allen gewoon garnalen pellen; mensonterend.

Reageer
gravatar

In het verleden ooit beide gezinnen gecontracteerd als “de Zure Haringen”.
Geen noot vals hoor maar het lag wat wee op de maag.
Hun presentatie ‘met uitjes, graag’, kwam wel sterk over.
Uitschieter van hun optreden was wel “de Zuiderzeebaldadig”.

gravatar

Ik mag toch hopen, als zetter, dat de vrouwelijke leden van de ‘Benidorm Bastards” niet het idee opvatten de protestacties van Femen voor de dames Riot te steunen en de borstrokken uit te doen.
Dat loopt dan buiten het kader: een gruwel voor zetters.

Reageer
gravatar

Ja, je begrijpt niet waar ze de tijd vandaan halen zo tussen het poedersnuiven door ook nog.
Moet er niet gevist, geharingkaakt en palinggerookt worden? Of is dat uitbesteed aan armoelonenlandenmensjes?

Als hardwerkende belastingbetaler (ik gebruik nou even de nieuwe Godwin), kan ik geen tijd vinden om nog eens uitgebreid te gaan zingen.
Gelukkig maar, want ik kan het óók niet: het glazuur springt dan van de badkamertegels af.
Dus wat spoken die gasten daar in Volendam uit?

gravatar

Van de collega’s Paling Oproer hebben wij nog nooit gehoord en dat kan kloppen want eigenlijk heeft dit land maar één bekende band en dat is Bløf, dat zij wij. Wij zijn van niemand fan, behalve van Bløf en vroeger ook van Rockbitch, dat was een leuke meidenband. Helemaal het niveau van Bløf, van die meiden hebben wij HET geleerd. Schitterende teksten, prachtige muziek, ongeëvenaard. Dus het kan Bløf niks schelen dat van dat Paling Oproer.

Reageer
gravatar

Ik heb dat groepje Paling Oproer eens enkele minuten aangehoord in de vijver achter de Volendamse RK-kerk Sint Vincentius a Paulo aan het Kerkepad vorig jaar. Ik moet eerlijk kwaken, dat ik daarom begrijp waarom die rechter iedereen de kerk uit wil hebben, voordat de meiden gaan “zingen”. Maar twee jaar met zijn drieën in een kloostercel, dat doe je toch niemand niet aan, zelfs Michelle Martin niet.

Reageer
gravatar

Laten we Rusland aanbieden om Pussy Riot als tegenmaatregel naar Lowland te sturen, in ruil daarvoor krijgen zij Bløf.

gravatar

Klassenjustitie! Het is natuurlijk omdat ze uit Volendam komen en bijslaap zijn geweest van Jantje Smit dat ze er met zo’n lage straf vanaf komen.
En dan zeker ook nog met aftrek?

Reageer