KNMI roept 40.000 weerberichten terug

‘Vanwege een fout in de meetmethode voldoen weerberichten uitgegeven tussen 1 januari 1902 en 1 januari 2012 niet aan de kwaliteitseisen die het KNMI zichzelf stelt’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Met de kennis van nu, hadden we toch vaker regen moeten voorspellen voor de dagen dat het nat weer werd” aldus het KNMI.

Om de nauwkerigheid te verbeteren, zal KNMI voortaan een bijsluiter erbij doen, en online de voorspellingen updaten ongeveer 30 seconde voor het tijdstip waarvoor voorspeld wordt.

De bijsluiter:
de woorden “buien”, “regen”, “zon”, “bewolking”, “storm” en “sneeuw”, kunnen bij onvoorspeldbaar weer onderling uitwisselbaar zijn.

Reageer
gravatar

Waarom werden er 40.000 weerberichten afgekeurt?

Omdat iemand een aanslag heeft geplaagt op een vlinder – de vlinder is weer op vrije vleugels maar die aanslag had meer invloed op het weer dan de hele vlinder bevolking en de chaos is compleet – nou, niet helemaal – we zoeken nog een elementair deeltje met een sterke AHA erlebnis.

Nu geloof ik er verder helemaal niet in dat dit deeltje de chaos compleet zal maken want – als ik zo de sterren nastaar – dan vraag ik me hoeveel confrontaties zich daar wel niet afspelen en met de onlangs uitgebreide AHA – zou het wel moeten regenen van de verloren zonen.. maar ik drijf af..

Dus, aanslag geplaagt op een vlinder,
de aanslag plaging heeft meer effect
ergo; elementair deeltje nog zoek.
40.000 weer berichten in de shreddert

Reageer
gravatar

Ik plaats ook hier mijn bericht, omdat men spreekwoordelijk niet mag wedden op één modieuze Lippizaner, één snelle Mexicaanse pony of één sterke Belgische knol.

De absolute modekleuren voor de komende periode

Heren dragen de komende twintig jaar: driedelig zeerdonkerblauw tegen zwart aan met krijtstreep en een strop- of vlinderdas naar keuze, die beslist niet oranje mag zijn.

Dames droegen gisteren: alles behalve oranje. Zie mijn modeverwachtingen voor vandaag en de komende veertien dagen: http://www.molenaargokt.nl

Ik heb met de KNMI geregeld dat de weers- en modeverwachtingen van de afgelopen vele jaren met het oudpapier mag meegeven.

Reageer
gravatar

Het weerbericht van mijn geboortedag (inderdaad tussen 1 januari 1902 en 1 januari 2012) hangt ingelijst aan de muur, naast het paardenhoofdstel. Kan ik een herziening krijgen? Zo’n lege lijst is geen gezicht.

Reageer
gravatar

Wat zielig nou, dat je het niet weet.

Maar als jij jezelf even laat zien in het plaatje links, kan ik samen met Paulus wel bij ruime benadering inschatten of jij dichter bij 1 januari 1902 dan bij 1 januari 2012 bent geboren. Heb je ten minste een tikkeltje meer houvast bij de keuze uit de 40.000 herziene weerberichten. Dat scheelt dan gauw de helft. Toch nog een hele klus om ze allemaal in te lijsten.

Veel succes daarmee.

gravatar

inlijsten doe je het snelste bij de Chinees. En iedereen weet dat Suus 22 jaar oud is en dat tot in lengte van dagen zal blijven.

gravatar

Hoi Suus, ik zou gewoon een gezellige antfarm in die lege lijst van je zetten. Je weet immers hoe onrustig de diertjes worden bij naderend onweer, dan heb je meteen je eigen barometer zeg maar!

gravatar

Inderdaad, ik ging te kort door de bocht. Enkelen van zijn knechtjes heeft hij naar het CPB gestuurd om rekenen af te leren.
Ze lopen nog vóór de verkiezingen met z’n allen stage bij een groep hangjongeren in Den Haag om straattaal te leren.

gravatar

Dat is een flink aantal, waar je verder niets meer mee kunt….Tegenwoordig heb ik mijn eigen meetstation. Als het regent wordt je gewoon nat en als de zon schijnt wordt je mooi bruin. Als het stormt gaat mijn haar in de war. En bij onweer zorg ik dat ik binnen ben.

Reageer
gravatar

Ik heb ontdekt dat ik gewoon naar buiten kan gaan om te zien wat voor weer het is. Dat werkt prima. Zelden zit ik er naast.

PS Wat doe jij als het koud is, Marg00tje? Nog tips?

gravatar

Nou, dat siert het KNMI. Die kunnen blijkbaar wel over hun schaduw heen stappen. Nu nog wat meer zon en het komt wel goed met deze zomer!

Reageer
gravatar

Ik heb mijn lidmaatschap bij het KNMI al enige jaren geleden opgezegd. Bevalt me prima. En o ja Sjefke: ik ben best mooi zegt men.

gravatar

Wat een arrogantie!
En al die andere weerberichten? Voldeden die wel aan de kwaliteitseisen? Waar zijn die eisen eigenlijk opvraagbaar?

Reageer
gravatar

Ja maar, Alles goed en wel, maar krijgen de klanten nu hun geld terug? of worden de weerberichten vervangen door beter voorspellingen? en hoelang gaat het duren voordat al deze 40.000 weerberichten zijn vervangen door deugdelijke exemplaren. Ik vind het goed dat jullie nieuws leveren, maar dit is journalistiek broddelwerk.

Reageer