Maandenoude wijn opgedoken uit scheepswrak

Wijnproevers zeer benieuwd naar smaak en conservering van Merlot uit wrak Costa Concordia


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is het geen idee de bekende oeno/vinoloog Hubregt (“Huub”) Duijker eens op een gecombineerde duik- en wijnproefexpeditie te sturen naar de Costa Concordia? Kooknichten Henk Molenberg en Joop Braakhekke sponsoren en sturen graag hun sommelier mee.

Reageer
gravatar

Het is een idee. Op het gevaar af dat dan binnenkort partijen afgekeurde en op schipbreuksmaak aangelengde wijn in de schappen van de HEMA te vinden zal zijn.
Henk Molenberg sturen zal lastig worden: deze heeft sinds 1998 een vast contract in hoger sferen.

gravatar

Ik wist zulks Jeettje; mijn referentie naar deze voormalige topkok was slechts een eerbiedig bedoelde reverentie voor de aartsvader der tv-koks, die zulk een fenomenaal nazaa(d)t kreeg in Joop Braakhekke, Herman XXL den Blijker, Paul Bocuse, Jamie Oliver, Albert Verlinde en Gordon Ramsey. Apprecieer uw puntjes op de ï.

gravatar

Lijkt me geweldig om een wijnproeverij daarmee te organiseren.

‘Beetje zilt, vissig op de tong met een lekkere dikke nasmaak van wat dieselolie.’

De echte kenners zullen de oogst van 22 september kunnen onderscheiden van die van 15 mei in de namiddag.

Ik word dorstig naar het verhaal van de oenologen.

Reageer
gravatar

Deze mate van slagzij garandeert een optimale bewaarpositie voor de flessen. De kurk moet tenslotte nat blijven – dat gebeurt nu dus van twee kanten. Je kan zeggen wat je wil, maar die Schettino heeft geen halve maatregelen genomen.

Reageer
gravatar

Misschien is een cursusje Italiaans voor beginnende vakantiethuisblijvers wel handig: voor je het weet zit je olijfolie te drinken.

gravatar

Beste Brallie, u bent geheel abuis! Mocht u de infame behoefte tot pruimen willen bevredigen, valt daartoe bestemde tabak aan te bevelen. Italiaanse wijnen worden op geheel andere wijze genoten.

gravatar

Dacht ik hier via Google meer foto’s van de Costa Concordia aan te treffen. Mooi niet. Kom ik hier op een zeikseit. Dus ik vertrek maar weer. Daag.

Reageer