Ruud en Estelle: media grijpen te laat in

Een analyse

De media hadden door kordaat ingrijpen het huwelijk van Ruud en Estelle Gullit kunnen redden. Nu staat heel Nederland voor een voldongen feit.

We wisten het pas toen het te laat was: Estelle Gullit vormt een liefdeskoppel met kickboxer Badr Hari en Ruud is voorgoed naar de reservebank verwezen. Menselijk leed, waaraan het NRC tot op de dag van vandaag nog geen letter aan heeft gewijd. Schijnbaar nemen de journalisten daar hun democratische, controlerende taak met een korreltje zout. Andere media, zoals nu.nl, De Volkskrant en Voetbal International besteedden pas aandacht aan de tragedie nadat deze zich had voltrokken. De Nederlandse journalistiek loopt achter de feiten aan.

Ruud en Estelle zijn geen incident, ze zijn de zoveelste in een reeks van journalistiek falen. Waar waren de media toen de relatie tussen Jan Smit en zijn Yolanthe dusdanig bekoelde dat zij in de armen van Wesley Sneijder werd gedreven? Waar waren zij toen de klad erin kwam bij Adam Curry en Patricia Paaij? Hoe kunnen burgers nog hun plichten vervullen zonder dat ze tijdig geïnformeerd worden?

In rampscenario’s horen journalisten zich het lot van de betrokkenen aan te trekken. Zij hadden de relatie van Ruud en Estelle gedurende de 12 jaar veel nauwlettender in de gaten moeten houden. Op het moment dat het dreigt mis te gaan, moeten redacties ingrijpen. De situatie moet direct wereldkundig worden gemaakt en deskundigen, zoals in dit geval een relatietherapeut, moeten ingeschakeld worden. Het huwelijk van Ron Brandsteder was in 1995 al gestrand als de binnenlandredactie van De Volkskrant geen actie had ondernomen.

Hoeveel echtscheidingen moet Ruud Gullit nog doorstaan voordat de media hun verantwoordelijkheid durven nemen? Hoe vaak nog wordt het romantische leed van onze BN’ers achteloos terzijde geschoven door de media? Het is tijd dat journalisten over hun schaduw heen springen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit nieuws?
Hoe vaak zien we niet van die safari filmers, die nIEt ingrijpen als het ene roofdier het andere prooidier tot verse dagschotel maakt?
Media, ze zijn er eerder dan brandweer en politie, maar handjes uit de mouwen…? Neeeeuhhh ‘daar zijn ze niet voor opgeleid’.

Reageer
gravatar

Wat mij het meeste stoort:
weer geen (goed) woord over/voor de Telegraaf.
Al jaren doen ze hun best om relaties zoals tusen Ruud,Estelle en Badr te redden !!!!11119( uitroepteken)0haakje sluiten!!!111.

Reageer
gravatar

Dat je een lans breekt voor De Telegraaf, nou allá, maar dat je nu hardop beweert dat er een driehoeksrelatie tussen Ruud, Estelle en Bani Sadr zou zijn, dat valt toch moeilijk te geloven. Ruud zóu desnoods nog bi kunnen zijn, maar die Bani Borsthaar kan niet anders dan mucho macho zijn. Estelle houdt blijkbaar van een beetje spanking op zijn tijd.

gravatar

Foor Estel: Meissie wees voorzichtig met boksers die ‘t alleen voor de kick doen. Als jij je met kip laat douwe, word dat geen trouwe maar rouwe. D’r is ooit es een zoekgeraakte kickbokser teruggevonden in beton, in een olievat, in het water, in die volgorde. Louloene alimentatie. Dus: spiraaltje, de pil en drie condooms over mekaar, hoor je me? Hou ‘t koppie erbij,’s logisch hè? We belle nog, liefs Ome J.

Reageer
gravatar

Wie is die neus op die scooter?

Reageer
gravatar

Tja, die scooter he. Als die Estelle zoveel geshopt heeft dat hij niet eens meer een fatsoenlijke PC Hoofttractor kan rijden dan zit het er wel in, zo’n scheiding.

En met een kickbokser heb je toevallig wél altijd een parkeerplaats.

Reageer
gravatar

Beetje onvoorzichtig van je Stalpaert, om zo nadrukkelijk te vermelden dat Estelle iets heeft met kickboxer Badr Hari (achterkleinzoon van Mata). Zou jij -als jij Ruud G. was- als man van middelbare leeftijd wél in de clinch gaan met zo’n zwaar beborsthaarde oermens die net zijn kersverse ex achterliet met een baby? Het meisje moest n.b. via Albert Verlinde vernemen dat ze was ingeruild. Hier blijkt weer eens de sociaal/maatschappelijke relevantie van RTL-Boulevard en de immense empathie van Albert Verlinde voor Mensen In De Verdrukking; hij benoemt ze toch maar in zijn boulevard-magazine. Dat kan zijn VVD-echtgenoot in Maastricht niet zeggen jegens Belgische en Franse drugstoeristen.

gravatar

Hola, mijn bronnen zijn loepzuiver: het stond in De Speld! ik verwees alleen maar.
Maar de link die u zelf legt tussen de VVD en de drugsmaffia mag er zijn, hoor!

gravatar

-edit van voorgaande reactie – Wat ik mij afvraag is waarom enkel de media kan zorgen voor liefdesbaby’s. Alle andere mensen krijgen gewone baby’s maar bij BN’ers is het ineens een liefdesbaby.

Reageer
gravatar

Is er een EDIT gelukt?? Van welke van je voorgaande 32.876 reacties? Ik ga het niet allemaal nakijken. WAAR zijn de media als je ze nodig hebt?

gravatar

De Speld heeft mijn scheiding niet gemeld. En dat ondanks dat ik om haar terug te krijgen hetzelfde heb gedaan als de meneer van de foto.

Ik heb haar afgeluisterd, gevolgd, gestalkt, bedreigd, belasterd en boos aangekeken, maar niets hielp om haar terug te krijgen.

Waarom komt zo’n droef verhaal over mij niet in De Speld en dat van die meneer op de foto wel? En ik ben toch al jaren abonnee!

Stelletje lesbiennehaters!

gravatar

Tante Paulien, hierbij enige aandacht voor u op de Speld als bewoonster van Lesbos. Terecht zijn er plannen om de partner alimentatie periode van 12 jaar te limiteren tot 5 jaar, omdat anders teveel geld naar Griekenland gaat. Geen dank, graag gedaan.

gravatar

Sorry boys van de redactie, maar dit soort fotoshoppen is niet netjes: Ruud Gullit afgebeeld als Willem Holleeder, op een scooter. Slecht zichtbaar maar o zo symbolisch heeft Estelle aan haar rechterhand een opoefiets (op een oude fiets moet je het leren), voor alle zekerheid, als ze terug moet lopen. En hoe is het nou afgelopen in Grozny? Is Ruud bekeerd tot de Islam en lid geworden van een Tstetseens zelfmoord commando of gaat hij na terugkeer in de Amsterdamse jetset weer op zoek naar een minderjarige nicht van een voetbal-icoon? Deze grootgebruiker heeft een knipkaart als het vrouwen betreft; ik herinner mij één van zijn eerste ex-en, die in die flat aan de Coentunnelweg. Hoor je nooit meer iets van: alimentatie eenmalig afgekocht maar verkeerd belegd op de AEX?

Reageer
gravatar

Ja de media is veel te verwijten.

Hoe heet die RTL4nicht ook al weer? Die ene,… Ja die!

Die had de zaak kunnen redden door met hem te bellen in de uitzending en dan met haar en dan weer met hem. En van dat soort rottingsperikelen. Weeë damp! Om even later door zijn aanstekende lach te laten zien hoe het is als iemand verliefd is op zichzelf.

Reageer
gravatar

Wat een stemmingmakerij! Alsof het erg is dat zo’n meid liever een kickbokser heeft dan een voetballer. Toen vijf jaar geleden het omgekeerde gebeurde, hoorde je daar de media niet over. Mijn vriendin liet mij, de schrik van de kooi, in de steek voor godbetert een voetballer! Hij heette Vennegoor of Hesselink, daar wil ik van af wezen. Hijzelf trouwens ook, zo’n besluiteloos type is het. Enfin, die goor of link werd kort daarna verkocht, iets wat een kickbokser nooit zou accepteren. Maar voor mij is het einde verhaal, ik hoef geen ex-voetbalvrouw, al zal ze me smeken. Wat ze trouwens vertikt, maar dit terzijde.

Reageer
gravatar

Dus ik heb helemaal voor niets gestemd op “Ik vind dat Ruud en Estelle er samen uit moeten komen”?
Schande! het moet toch niet gekker worden!

Reageer
gravatar

Ik had ook voor Ruud en Estelle gestemd;
lieve de speld!, wanneer komen ze danweer bijelkaar ?
(als ze de wk uitslagen vantevoren hebben, moeten ze ditdanookwelweer weten)

toch ?

gravatar

[…] Ruud en Estelle: media grijpen te laat in | De Speld Ruud en Estelle: media grijpen te laat in Een analyse Door Jochem van den Berg en Steven van der Jagt * woensdag 20 juni 2012, 11:59 De m… […]

Reageer
gravatar

Jammer dat de Speld het weer afschuift op de andere media, het is allemaal jullie schuld redactie. Als je iedere avond laveloos op de bank ligt kan je zulke zaken ook niet op tijd plaatsen. Beetje opletten in het vervolg ander ga ik jullie serieus nemen.
[klemtoon plaatsen naar believen]

Reageer
gravatar

We hadden hier natuurlijk een link kunnen plaatsen naar een lied gelijkend op :”
Ithinkyouralonenow

Maar we doen een andere;;

(dubbel punt punt comma komma)

Meneerzieligdoentoverhetfantaweldigezelfstandiglevengebeuren:
(vet veilig wachtwoord, naja, tot nu)

http://www.youtube.com/watch?v=6EEW-9NDM5k&

Is een beetje De Speld!
Voorgrond, naja, dat lukt soms.
Lege zaal, naja, hihi.

Wanneer opent de speld een politieke partij ?
(als je toch geen kans hebt, hoe duur is dat dan ?)

Reageer
gravatar

Kijk, eindelijk weer een goed doorwrocht artikel over de werkelijke essentie van het bestaan. Daarom lees ik nu de Speld. Wel mis ik hier toch de diepgaande analyse van prof. dr. Bert Bokhoven, maar die omissie zal door de voortreffelijke redactie vast snel ingevuld worden. Weer een echte kwaliteitsbijdrage, ga zo door, de Speld!

Reageer
gravatar

Mijn broer laat zich verexcuseren: hij is bezig met een diepgaand onderzoek in en naar de zieleroerselen van een pas weer single zijnde Bekende Nederlandse wier naam hij niet wil prijsgeven.
Volgens hem is de demping van haar liefdesverdriet een dagtaak: 24 op 7 zogezegd en heeft hij voorlopig Privé, Story en de Telegraaf weten te ontwijken.

gravatar

Beste Broer van Bart Bokhoven,

24 op 7 is wel leuk, maar schijnt tegen de regels te zijn in Nederland. Over 45 op 18 wordt veel minder moeilijk gedaan.

gravatar

Leuk, Ron Brandsteder weer in de Speld. Kan die beste man altijd zo goed waarderen. Is hij al op de hoogte gebracht? 🙂

Reageer
gravatar

De media hadden pas werkelijk hun verantwoordelijkheid genomen wanneer ze de ouders van Ruud en/of Estelle hadden weten te overtuigen van de noodzaak tot anti-conceptie.

Daarmee hadden alle problemen beslist voorkomen kunnen worden. In werkelijkheid lopen ze dus nog veel langer de kantjes er af dan dit artikel suggereert.

Laat speld.nl daarom het voortouw nemen en reeds nu proberen de potentieel strandende huwelijken tussen pakweg 2040 en 2050 te voorkomen.

Media, let op uw zaad … eh … zaak!

Reageer
gravatar

Leuk geprobeerd, Okdan, ze hebben het zojuist aangepast. Epic fail van jou. Je bent van de redactie, neem ik aan? Pas dan ook meteen even “zoveelste” aan, moet “zoveelsten” zijn.

Reageer
gravatar

Wie zijn toch die Epic Fail en Damage Contol, waarvan de eerste er met De Spelt vandoor is en de tweede met het stalpeerd Akke?

gravatar

Ja, en dan kan je nou wachten op de damage control van Natas F.
Ben je lekker mee!

Eigenlijk moeten de media voorkomen dat er op dat niveau getrouwd wordt, als ze écht hun verantwoordelijkheid willen nemen.

Reageer
gravatar

De media hadden al moeten ingrijpen toen Ruud naar een maffiose voetbalclub in Grozny vertrok. Zulk soort acties onderneem je alleen als je huwelijk op de klippen dreigt te lopen. Grozny, daar wil je toch niet dood gevonden worden? (Alhoewel de kans daarop groot is als je in Grozny gaat werken).

Reageer
gravatar

Niks leuk. Dit is bittere ernst. De media nemen hun verantwoordelijkheden niet en de arme BN’ers moeten daar maar voor opdraaien. Belachelijk is het!

gravatar

Kijk ook eens wat de media wel goed doen! Yolanthe en kabouter Wesley nog steeds bij elkaar. Dank zij de media, die hier duidelijk hun verantwoordelijkheden nemen.