Van Marwijk: ‘Jammer, maar het is wel goed voor mijn pool’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zag je dat? Die Van Bommel; smiespel, smiespel met die hand voor z’n bakkes zodat we niet konden liplezen?
Nou, een vriend van mij stond toevallig met en mike daar en die ving iets op over voetbalpools en winnen en toch maar mooi geflikt.
De Spel had alweer een primeur!

Reageer
gravatar

1 Pool is geen Pool, 2 Pool is een half Pool en 3 Pool is een PaasPool dus dat betekent dat het Nederlands elftal pas volgend jaar rond Pasen weer gaat winnen. Ieder nadeel heeft zo een voordeeltje.

Reageer
gravatar

Bedoel je dat ie een slaaf uit Polen meeneemt om z’n zwembad schoon te schROBBEN? En Robben dan?

gravatar

LOOP NAAR DE POOL!!

iNDERDAAD als ze premies uitdelen, waarom dan geen BOETES als ze hun voetjes niet genoeg uitsteken?

WEL als IK IN een mildere BUI BEN dan mag ie gewoon naar huis.

Reageer
gravatar

Zou ik de heer Van Marwijk zijn, dan zou ik nu toch wel opletten: gaat het mis, dan worden de heren Rutte en Van Oranje daar niet blij van: geen reden voor een stedentripje.
Er zijn mensen om minder tot persona non grata verklaard.

Reageer
gravatar

Ja hoor, achterlijke viool. Waar staat dat van die “poule”? Nou, zeg het maar… Kun jij ook al niet lezen, analfabeet dat je bent!

Het spijt mij van de harde woorden, maar het moet maar. Naar mij wordt anders niet geluisterd!

gravatar

Namens de Vereniging van Poolse Zwartwerkers in Nederland (VPZN) ga ik enkele reageerders voor het gerecht dagen – of zo nodig slepen – vanwege het gebruik van de scheldwoorden: zwembad, gemeenschappelijke pot, toto, biljartspel en poule (kip) of poulet (kipfilet).

Reageer
gravatar

[taaldingetje]

Een ‘poule’ is een groep van partijen(teams/ spelers?) die een competitie speelt.

Een ‘pool’ valt uit te leggen als een gemeenschappelijke pot waar de deelnemers iets in stoppen dat uiteindelijk aan de winnaar(s) uitgekeerd kan worden.

Discussie blijft.

[/ taaldingetje]

Reageer
gravatar

Wij hebben Bert per fax laten weten dat wij het spel appreciëren niet de knikkers en overwegen daarnaast nog een schadeclaim inzake aanschaf oranjekleurige decoratie, bedrijfskleding en memorablia zoals de 1000 mokken met Berts blijgestemde afbeelding.

Reageer
gravatar

Die akke stalpaert denkt zeker dat hij/zij leuk is. Duidelijk geen verstand van voetbal, maaaaaaar blijkbaar wel van frans. Of een frans/nederlands woordenboek misschien.. Hmmmm

Reageer
gravatar

Denken??? Weten!!! Gevoel voor humor is my middle name (dit is Engels, ook zonder woordenboek); met een beetje ontwikkeling heb je geen woordenboeken nodig hoor.

En Akke heeft net zoveel verstand van voetbal als die andere 16 miljoen Nederlandse bondscoaches, zó!

gravatar

Ik zou als ik jou was toch maar een woordenboek raadplegen… Een kip is toch echt een pouleT en geen poule.

gravatar

En hier in Vlaanderen noemen we een kip gewoon een kip. Want als het geen kip zou zijn geweest hadden we hem wel een haan genoemd. Maar een haan is het symbool van onze Waalse vrienden, waar wij enigzins gebrouilleerd met zijn. Maar gebrouilleerd komt uit het Frans dus lijkt gebelgd meer voor de hand te liggen, maar daar wij onafhankelijkheid willen zijn wij er niet gecharmeerd van gebelgd te zijn. Laten wij het erop houden dat wij verbolgen zijn. Waar ging deze blog ook al weer over?

gravatar

Och och och duidelijk geen verstand van het spelletje en daarom maar een beetje URL’s gaan knippen en plakken.. Zwaar respect en ontzag voor jou! Not! – -‘
___

gravatar

Wat moet van Marwijk nou met een kip, want een poule is een kip; we doen toch ook niet aan de voetbalpoule?
Die Fransen hebben dan tenminste nog een haantje, een coq.
In het uiterste geval kun je ook poule au vin maken; maar om de een of andere reden zie ik Bert niet met een schortje voor in het fornuis poken ..

gravatar

Ze hebben nu eenmaal Oekraïne geloot en met deze uitslag ziet het er niet naar uit dat ze nog in Noord- of Zuid-Polen moeten spelen.