‘Als mensen weglopen voor hun schaduw en niet over hun verantwoordelijkheid springen dan neem ik daar afstand van’

Diederik Samsom gooit knuppel in hoenderhok


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben een nachtdier – maar ik maak voor deze gelegenheid een uitzondering – derhalve loop ik nooit weg voor mijn schaduw – maar ik zoek de mijne op – onder het maanlicht – hoofd in mijn nek – huil ik voor mijn medebroedsels – langharig of kort – ik spring op deze verantwoordelijkheid – en roep het roedel – tot eenheid – schaduwloos of de geest ervan in de nacht.. met volle maan.

Reageer
gravatar

Over de schaduw van het eigen hoenderhok heen springen en de verantwoordelijkheden wegknuppelen, daar neem ik afstand van!

Het wordt tijd dat ik minister president wordt. Ik kan met veel woorden iets niet zeggen en niet iets zeggen. Doe me dat maar eens na!

Reageer
gravatar

Lieve marg00tje toch,

Knuppels gooien zichzelf niet, ze worden gegooid. Dat heet bij ons in Madurodam dwergwerpen.

gravatar

Als ik Samson zo eens goed bekijk ontwaar ik duidelijk overeenkomsten met trouwe filmhond Rataplan.
Diederik zou daarom eens contact moeten zoeken met Lucky Luke de man die sneller schiet dan zijn schaduw….

Reageer
gravatar

Weglopen vóór je schaduw is niet mogelijk. Je zou kunnen weglopen ván je schaduw maar dan moet je wel héél snel zijn.

Reageer
gravatar

Wat kletst u nu toch, Boer.
Sinds Balkenende hebben we alleen maar schaduwen van kabinetten gehad die alles wat mooi en goed was op de horens hebben genomen.

gravatar

Deel 1 lukt na de tiende keer niet, dus maar eens weer herschreven:

Knuppels in kippenhokken gooien is een geliefde liefhebberij van boerenzonen. Daar waar de schaduw nogal eens verstek laat gaan en de verantwoordelijkheid bij de altijd afwezige haan ligt.

gravatar

Na ELF pogingen is het mij eindelijk gelukt, het bericht geplaatst te krijgen. Nu maar eens het volledige bericht proberen:

Knuppels in kippenhokken gooien is een geliefde liefhebberij van boerenzonen. Daar waar de schaduw nogal eens verstek laat gaan en de verantwoordelijkheid bij de altijd afwezige haan ligt.
Het wordt ook wel schwalben of swabberen of zoiets genoemd.

gravatar

Dat hink-stap-springen van Samsom over zijn eigen schaduw-verantwoordelijkheid heen begint me danig de keel uit te hangen… Gooi maar in de vlakspoeler!

Reageer
gravatar

Is de caviapolitie eigenlijk al uitgerukt? Een knuppel in een hoenderhok: daar kan je die beesten lelijk mee bezeren, als ze al niet van de leg raken; dan is het ook nog een economisch delict.
Niet handig van Died.

Reageer
gravatar

Als mensen weglopen hoef je sowieso geen afstand te nemen. Diederik, doe niet zo moeilijk dubbelop en blijf gewoon rustig op je knuppel zitten in de schaduw van je verantwoordelijkheid.

Reageer
gravatar

Nou ja Suus, het is natuurlijk wel verstandig om wat afstand te nemen als mensen als kippen zonder kop aan het springen gaan, niet?

gravatar

Nee, Akke, nee. Voor zover ik het met je eens ben, ben ik het ongetwijfeld met je eens maar hoenders zijn niet a priori ad infinitum atque eternae kippen. D’r bestaan bijvoorbeeld ook Kiploze Knorhoenders die zich eveneens in een hoenderhok kunnen ophouden.

gravatar

Nou ja, ik ben al heel blij dat je het met me eens bent, als je het met me eens bent: da’s toch een hele opluchting.
Maarre, ik ben geen expert: rennen hoenders zonder kop anders dan kippen zonder kop? En lijkt dat dan ook op het rennen van mensen zonder kop?

gravatar

Over verantwoordelijkheid nemen gesproken. Waarom heeft Samson na 23 nog steeds niet de deurbel gemaakt. Nu moeten mensen steeds kloppen.

Reageer
gravatar

Die uitkeringstrekker zit dag in dag uit met zijn vriend Gert maar wat op de bank van mijn belastinggeld en dat alleen maar omdat hij vrienden is met de burgemeester vast zo’n PvdA’er die smijten graag met ONS geld!!!1!!
Ik zal samen met mijn 54 familieleden altijd op de Geert Wilders blijven stemmen en wij zullen nooit op Samson stemmen dat is toevallig een van mijn specialiteiten!!!

gravatar

Nou, we zijn er uit, het land is gered: er schijnen 54 PVV stemmers te zijn die ook echt belasting betalen. Kom maar op met die JSF-fen; het kan er weer af!!!!

Overigens vind ik het wel dom om belasting te betalen aan iemand die je niet mag of voor dingen die je niet nodig hebt, maar alla, dat hoort bij die beweging denken we dan maar: je moet toch ergens je lidmaatschap kwijt.

Zijn die Grieken toch alweer een stuk slimmer, maar dat ben je algauw natuurlijk.

gravatar

Ik stel voor een schaduwakkoord te sluiten, waarbij de eigenaar van een schaduw wordt belast. Bijvoorbeeld een belasting op het gebruik van uitroeptekens, want dat is eigenlijk een punt met een lange slagschaduw.

gravatar

@Paulus: Toevallig wel. Mijn Miranda zegt dat ook altijd. Pa zegt ze, zoals jij uitroeptekens zet… Awel, zo zet ik uitroeptekens, hè!

!!!!!

gravatar

We zouden een schaduwakkoord kunnen sluiten, waarbij de eigenaar van een schaduw wordt belast! Bijvoorbeeld een belasting op het gebruik van uitroeptekens, want dat is eigenlijk een punt met een lange slagschaduw!

gravatar

Om Samson en Gert tot uitkeringstrekkers te benoemen vind ik ietwat te ver gaan. Over Samson zijn geen exacte cijfers bekend, maar het vermogen van Gert wordt geschat op zo’n 6,6 miljoen (bron uit maart 2011). Maar de voornamelijkste reden dat ik bij D. Samson altijd visioenen van een witte pluizige (schoot)hond krijg is zelfbescherming. Elk ander beeld zou zorgen voor een overmatige productie van schuim op mijn lippen en een rood aangelopen kop.