Tourwinst 1948 ongeldig verklaard

Winnaar Gino Bartali geschorst voor komende Tour


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wordt tijd dat ook eens goed wordt gekeken naar de einduitslag van de Tweede Wereldoorlog. Vraag me af of dat wel allemaal reglementair is verlopen.

Reageer
gravatar

Zoals bekend werden de Geallieerden eerste en de Duitsers tweede. Als de uitslag ongeldig wordt verklaard door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, hetgeen zeer waarschijnlijk is omdat de Amerikaanse generaal Patton een soldaat onrechtmatig heeft geslagen in een Siciliaans hospitaal, dan zijn de geografische gevolgen daarvan niet te overzien.

gravatar

Hoog tijd dat men ook de uitslag van de olympische spelen van 496 voor Christus bijstelt. Recent onderzoek wijst uit dat Kleomedes van Astypalaia geheel onzuiver aan zijn olympische lauwerkrans is gekomen.

Reageer
gravatar

De vaste Siegerjustitz behelst onder meer het beginsel dat een generaal van de winnende partij niet onrechtmatig kan hebben gehandeld. Het gaat hierbij niet om een feitelijk, maar om een juridisch niet-kunnen. Dus ook al heeft hij hem zo maar verrot geslagen, dan was het toch niet onrechtmatig omdat het niet onrechtmatig kàn zijn.
Dit betekent dat de uitslag niet kan worden herzien.

gravatar

Deze hoorde dus onder nommertje 7B als reactie op generaal B.D. Paulus.
Voor de generaal is dat natuurlijk geen probleem omdat hij als krijgsman bekend is met de tactiek van het verdekt opstellen.

gravatar

Gaat dit nu ook verder naar de Formule 1? Die Alberto Ascari in 1953 kon er ook wat van. Moet nodig eens naar gekeken worden.
En dan zijn er ook nog een paar Pausen die geschorst moeten worden, eigenlijk.

gravatar

Denkt u nu heus dat Joop deze opzienbarende prestaties heeft weten te halen door alleen maar eh zoete melk te nuttigen ?