Eerste details Kony 2013D bekend

Werkelijkheid uit de boeken nog dichter benaderd

In een interview op het Festival van Cannes heeft regisseur Jason Russell een tipje van de sluier opgelicht over het vervolg van zijn succesvolle blockbuster Kony 2012. Eind volgend jaar zal het tweede deel van de trilogie over de Ugandese warlord te zien zijn op YouTube.

Kony 2013D, de voorlopige werktitel van de film, draait in grote lijnen weer om de handel en wandel van de voortvluchtige Joseph Kony en zijn rebelse kornuiten van de Lord’s Resistance Army. Waar de eerste film vooral introducerend van aard was en sterk focuste op het stoppen van Kony’s clandestiene activiteiten, beleeft Kony –wederom gespeeld door Samuel L. Jackson – in het vervolg een aaneenschakeling van bizarre avonturen tijdens een roadtrip door diverse Europese landen.

Russell: “In deze tweede film willen we de werkelijkheid uit de boeken nog dichter benaderen. Dat vereist een heel andere manier van filmen dan bij het eerste deel, waarin ‘global awareness’ centraal stond. Het script voor de avonturenfilm nadert voltooiing en momenteel zitten we midden in het castingproces.”  Een Nederlands tintje zal verzorgd worden door niemand minder dan onze eigen Jasmina ter Steeg, die in een cameo haar acteerdebuut zal maken als tijdelijk liefje van de rebellenleider.

Waar mogelijk zal de film opgenomen worden in 3D. Russell: “Het is een mooie techniek die we niet links mogen laten liggen. We willen een film maken waarbij het lijkt alsof je er zelf middenin zit. Dan ligt 3D zeker voor de hand. Vooral ook wat betreft de letters van de teksten die tussendoor worden getoond. Door ‘platte media’ als boeken en tijdschriften denkt men dat letters het best tot hun recht komen in 2D, maar dat vind ik een achterhaald begrip; daar kan ik me echt kwaad over maken.”

De regisseur belooft tot slot een feest der herkenning voor de fans van het eerste uur: “Veel oude karakters uit de eerste film komen terug. Maar we zien ook genoeg nieuwe gezichten, elk met hun eigen achtergrond en bijdrage aan het verhaal.” Zoals de lezers van de boeken al weten, zal het niet voor iedereen goed aflopen: “Het nodeloos vergieten van bloed loopt nog steeds als rode draad door het verhaal, maar we hopen tussen de regels door de toon luchtig te kunnen houden. Want juist bij rebellen wordt ook veel gelachen. Als ik die boodschap over kan brengen is mijn missie geslaagd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Desi Bouterse wordt gezocht. Hoe kan de heer hem dan benaderen als de woon of verblijfplaats van oom Desi nog niet bekend is ?

gravatar

Ik kijk hier naar uit!
Samuel L. Jackson is een van mijn favoriete acteurs en zijn vertolking van Joseph Kony is geniaal!
Bijna net zo goed als de hoofdrol die hij speelde in Zimbabwe: The Rise and Rise of Robert Mugabe.

Reageer
gravatar

2013D,… Ik vind het nogal een aantal dimensies zeg,… Volgens mij gaan de laatste snaartheorie versies tot 13D. Wat voor brillen heb je daar in godsnaam voor nodig? En wie moet dat allemaal betalen?

Reageer
gravatar

Een tipje van de sluier oplichten?

Maar dat gaat zo maar niet!

Ik ben tegen dat soort gezichtsbedekkende kledij als minister, dat wil zeggen dus voor een verbod. Maar dat ben ik met mijn hoofd, niet met mijn hart. En ik ben tegen een verbod als potentieel lijsttrekker en dat is dan met mijn hart, niet met mijn hoofd. Maar nu ik gesjeesd lijsttrekker CDA ben ben ik weer voor zo’n verbod en dus tegen de boerka en zelfs tegen de sluier, al is het maar een tipje. Voor alle duidelijkheid: dat ben ik niet met mijn hoofd of met mijn hart, maar met mijn mond, mijn pratende kut.

Reageer
gravatar

CDA = complex dissociatieve afwijking.

Excellent persoonlijkheidsprofiel voor politici. Totaal geen zelfreflexie en dus een sterke persoonlijkheid.

gravatar

Gut ik dacht even te lezen

Kony 3D – dat lijkt me weer stevig confronterend – misschien maken ze er nog een RPG spelletje van..

vlucht door Den Haag en
probeer nog wat robijn
pijn verzachters
te verkopen

of zoiets

Reageer
gravatar

JoOo inderdood, “Kony the Game 2012+” is ook educatief! Shoot m up, pray m down. Get real and see the madness in his eyes. This is freaky shit.

Maar als Samuel L. Jackson sneuvelt, moeten ze toch maar die andere negert vragen: Morgan Freeman in “Return of Kony 2013 and beyond”. Denk wel dat ie misschien meer drugs moet nemen om geloofwaardiger over te komen.

Reageer
gravatar

EduKon 3D – beleef het zelf mee

Opdracht:
Graaf naar diamanten en onderhandel met de Generaal voor een goede prijs.
Blijf je leven dan heb je de multiple choice goed gelezen.

Reageer