Lenteakkoord werpt eerste vruchten af

Aankomende week temperaturen tot 25 graden verwacht

Het lenteakkoord, onlangs opgesteld door de VVD, het CDA, D66, Groen Links en de ChristenUnie, lijkt tot eerste successen te leiden. De temperaturen zullen dit weekend naar verwachting tot boven de 20 graden stijgen. In de loop van de komende week kan de temperatuur zelfs oplopen tot 25 graden, zo blijkt uit doorberekeningen van het CPB.

De coalitie reageert verheugd op de voorspellingen. “Het waren zware onderhandelingen, en dan is het goed als het volk meteen de positieve effecten merkt van onze maatregelen”, aldus Jolande Sap van Groen Links, “het bewijst dat we de voorgaande weken de juiste stappen hebben gezet”.

Ook de gisteren tot lijsttrekker van het CDA gekozen Sybrand van Haersma Buma is opgetogen. “Het is een beloning voor de inspanningen die we met zijn vijven hebben geleverd”. Volgens Van Haersma Buma staat dit in schril contrast met de moeizame onderhandelingen in het Catshuis: “Wilders liet ons lang doen geloven dat er een akkoord mogelijk was, maar uiteindelijk vond hij de door ons voorgestelde lente toch te warm, en niet passen bij het Nederlandse klimaat”.

De oppositie reageert terughoudender op de berichtgeving. “Volgens de doorberekeningen van het CPB zou de temperatuur bij ons in april al geregeld boven de 20 graden zijn gekomen”, aldus Diederik Samson van de PvdA. “Bovendien zou het aantal zonuren bij ons beduidend hoger hebben gelegen”. Ook Emile Roemer toont zich kritisch. “De coalitie claimt in feite successen die het gevolg zijn van internationale ontwikkelingen. De stijgende temperaturen van aankomende week hebben niets te maken met de afspraken van de coalitie, maar zijn het gevolg van een hogedrukgebied boven Duitsland”.

Geert Wilders van de PVV was niet bereikbaar voor commentaar. In verband met de recente bedreiging door premier Rutte wordt Wilders op dit moment extra beveiligd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is met de politiek als met alle activiteiten waarmee goed geld wordt verdiend door uitverkorenen: velen voelen zich geroepen, weinigen worden uitverkoren door de selectiecommissies. Jonge politici die worden ingezworen beloven zich in te zetten voor vorstin, volk en vaderland. Slechts enkele weken na de inauguratie en marineren in straffe kadaverdiscipline, o.l.v. starre fractieleiders, dient men braaf het partijbelang om tenslotte na een x-aantal jaren gewetenloos conformisme onbeperkt het eigenbelang te mogen nastreven in riante banen in het bedrijfsleven. Een cyclisch/reductionistisch proces: landsbelang-groepsbelang-eigenbelang-belangen aandeelhouders bedrijfsleven-bonusbelang-eigenbelang. Zo efficiënt is de graaicultuur van captains of industry, hun vrienden de bankiers en die van hun (col)laboranten de politici.

Reageer
gravatar

Zojuist werd bekend dat de heer A.Slob besloten heeft om het accoord op te schorten tot na de verkiezingen in de hoop op beter najaarsweer. Allround financiele goeroe R.Plasterk (PvdA) ziet er wel wat in om dan ook na de verkiezingen met de mannenbroeders van de CU mee te doen zodat het een warm najaar kan worden.

Reageer
gravatar

Nog meer beveiliging voor Wilders is niet nodig. Die 3 BMW’s waarin/mee hij dagelijks vervoerd wordt zijn ruim voldoende. Ik vermoed zelfs voor/tegen de bedreigingen van Rutte.

Reageer
gravatar

Mijn broer heeft mij er op gewezen dat dit gebakken lucht is: men heeft zich niet onomstotelijk vastgepind op een mediane temperatuur.

Tot 25 graden, dat kan elk willekeurig getal zijn: 14 graden is ook op weg naar de 25. Eigenlijk is alles tot 25 graden goed in deze verwachting.
Dat krijg je er nu van als je het weer politiseert, zegt mijn broer.

Reageer
gravatar

En zoals de aloude twentse lente-slogan luidt: koop een tuinstoel van pietje, dan geniet je!
2 vliegen in 1 klap, 2% btw extra voor de staatskas en de consument idd in zijn sas.

gravatar

Nou heb ik het artikel meerdere keren vruchteloos herlezen, want er staat echt niet in welke vruchten zijn afgeworpen. En volgens mij zijn de eventuele te verwachten vruchten van de trompetnarcissen op de foto niet de moeite van het naar huis schrijven waard. Alweer een blunder van de Speld-redactie die er een gewoonte van blijkt te maken om onvolledige informatie te verstrekken. Ik ben daar absoluut niet blij mee.

Reageer
gravatar

Beste Carrotte, hiermee geeft u duidelijk blijk geen iota te snappen van het politiek metier en lijkt in aanmerking te komen voor een heropvoedingskamp, uitgaande van verkeerde verkiezingsuitslagen.

Het is niet de schuld van De Speld: u schiet de boodschapper hier neer zonder dat er sprake is van een andere boodschap! Het benoemen van de vruchten zal pas tijdens de campagnes gebeuren. dan weet het CPB een beetje wat er gebeurt, of niet.

En wat die narcissen betreft: enerzijds een voortreffelijk commentaar op de huidige politici, anderzijds pas op: dat is vast iemands lievelingsbloem. U betreed gevaarlijk terrein!

gravatar

Beste heer Jeettje, ben ik nou zo slim of bent u nou zo minder begaafd? Er staat toch duidelijk in de titel dat de vruchten al zijn afgeworpen? Nou dan. Dan wil ik weten wat voor fruit daar ligt te rotten. Bovendien staat er , dat het de eerste exemplaren betreft. Met andere woorden: we kunnen nog een berg van dat spul verwachten. Zit u daar op te wachten? Ik niet! Geef mij maar een frikandel!

gravatar

Noutje, bij ons zijn die narcissen allang uitgebloeid! Ja hoera ze hebben een akkoord, goh wat knap. De inhoud is minder fantastisch, dat is zoals gewoonlijk weer een betaaldrama. Daar hebben die aasgierpolitici geen cent last van.

Reageer
gravatar

Zo gaan we van lenteakoord naar zomerreces en intussen blijven de voorzieningen voor de kamerleden riant en de wachtgeldregelingen idem terwijl de gewone burger onder de koperen ploert financieel zal mogen bloeden voor de kortzichtigheid van ‘s landsbestuurders (M/V). En velen vinden dit inmiddels doodnormaal.

Reageer
gravatar

Kom kom, mijn waarde, wat een galligheid. Er staat toch niets tussen u en voornoemde voordelen van een politiek bestaan?
Het CDA bewijst dat zelfs: als uitgerekend een Haersma Buma iets leiderachtigs kan worden, welke gigantische mogelijkheden zijn er voor u dan wel niet weggelegd?

Niet zo somberen hoor, gewoon een partij kapen .. eh .. lid worden en leider. Zo moeilijk is dat niet; velen zijn u voorgegaan.

gravatar

Verder is landsbestuurder zijn natuurlijk een baan waar men nooit aan moet beginnen tenzij men elders geen emplooi kan krijgen. Iedere bok die men schiet wordt breed in de pers uitgemeten, men heeft geen privacy meer. Het is beter de edele schietkunst buiten de publieke schijnwerpers te beoefenen. Dat is wel zo rustig en legt ook geen windeieren.
Na afloop zegt men dan tegen de geldverstrekker: U hebt weliswaar uw proces verloren, maar daar staat tegenover dat u wel naar mijn prachtige pleidooi hebt kunnen luisteren. Daarna gaat men over tot de orde van de dag.
U noemt dit “bloeden”. Dit is overdreven. De verbandkist komt er niet aan te pas. Volgens mij bent u gewoon afgunstig.

gravatar

Wat een gezeur weer van Bruin-2; hoezo lente-accoord ? Hoe weten ze dat de lente het daarmee eens is ? Ook die is niets gevraagd.
Nee, dan hanteer ik maar weer het oude gezegde: “vijf partijen op één kussen, daar slaapt beslist de duivel tussen !”.

Overigens fideel van het CDA om niet alleen de saaiste, maar ook de minst prettige kandidaat te kiezen, in de persoon van Sybrand Buma Stemra.
Dit, waar b.v. ook uit enkele leuke vrouwen (nee, niet die van Spies) konden worden gekozen !

Eindelijk begrijpen de CDA-ers dat een minimum aan stemmen en dus ook zetels voor het CDA, het beste is voor ons nederlanders ! Bravo !

Reageer
gravatar

Henk Bleker heeft gelukkig de Nederlandse boeren al toegezegd dat hij per omgaande voor regen zal zorgen en dat hij per decreet de bekende uitdrukking zal laten wijzigen in: ‘Na zonneschijn komt regen.’ Dit in navolging van de wijziging van een andere uitdrukking: ‘Eerst het zuur, dan het zoutzuur.’

Reageer
gravatar

Dus, als ik het goed begrijp wordt met dit Lente akkoord een bijdrage geleverd aan de opwarming van de Aarde.

Reageer
gravatar

Wat je gelijk hebt, Stoere Knaap. En dan wil je buiten gaan zitten om te genieten van een koud biertje en dan is het balen omdat de HRA (hypotheekrenteaftrek) verder afgebouwd wordt. Reden tot zorg.
Ook het tuinmeubilair wordt 2% duurder.

gravatar

Lenteakkoord, lente akkoord, wie interesseert zich deze lente nou voor dat akkoord. Nou? Wat mij ergert is de kostbare plaatsruimte die daarvoor hier wederom wordt geofferd. Er zijn belangrijke zaken aan de orde. Neem nou voetbal!
Immers hier had eindelijk eens gezond gefulmineerd kunnen worden tegen de oranjegekte in ons land. DAT heeft nu prioriteit!

Trouwe lezers krijgen van mij korting op het eerste consult. Op = op!

Reageer
gravatar

Beste Familiepsycholoog,
Vaak ween ik om bloemen in de knop gebroken en vóór den uchtend van haar bloei vergaan. En dan weer ween ik om liefde die niet is ontloken en om mijn harte dat niet werd verstaan.

gravatar

Ik verwacht eigenlijk elke dag wel temperaturen tot 25 graden, tot 40 graden zelfs. Of het er ook van komt is een 2e natuurlijk, maar dat is natuurlijk.

Reageer
gravatar

Ik heb navraag gedaan bij zowel Gijsbert Klapschans als prof. dr. Ir. Bert Bokhoven en het blijkt waar te zijn: de beste Sas is Sas van Gent.

gravatar

Typisch Wilders om weer in zijn schulp te kruipen om geen standpunt in te hoeven nemen. Maar aan zijn coupe soleil kun je duidelijk zien dat hij het Lenteakkoord best lekker vindt. Alleen kan hij dit Europese weer politiek niet verkopen aan Ingrid, die vanochtend een acute zonne-allergie kreeg toen de zon vanuit het oosten scheen.

Reageer