Hologram Pim Fortuyn goed voor 14 zetels

Mat Herben: ‘Transparantie is terug in de politiek’. Tegenstanders noemen de comeback echter ‘doorzichtig’ en ‘weinig substantieel’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de politici van tegenwoordig er zelf niet meer uitkomen, komen ze maar weer met de oude op de proppen. De vraag is of Fortuyn de aangewezen persoon is.

Reageer
gravatar

Maar de kans op herhaling wordt zo wel beduidend groter.
Alleen dan is er wel een probleempje: ne bis in idem, is een vaste regel in ons recht, dus na de tweede moord gaat Volkert dan vrijuit.
Heet dat dan hermoorden?

gravatar

Driedimensionaal is wijlen Pim “Dandy” Fortuijn al gebeiteld in twee standbeelden, waarvan er al een is verdwenen. (Nu de andere nog.)

Er is echter meer dan een hologram nodig om aan de eendimensionale gedachten van Pim drie dimensies te geven.

Reageer
gravatar

Kent u het nog, dat woord “gedachtegoed”? Het gedachtegoed van Pim. Wat werd dat na zijn overlijden veel gezegd, zeg! We moesten het gedachtegoed van Pim in ere houden. Namens Pims aanbidders heeft Geert dat goed gedaan. Wellicht een beetje overdreven, maar hij deed zijn best. Maar, vraag ik u, was er wel sprake van goede gedachten van Pim? Zouden we niet liever spreken van “Pims onderbuikgoed” of kortweg “Pims ondergoed”? Met spekjes en zo…

Reageer
gravatar

Oranje stropdas, dan vraag je erom…
Uitloksul.

Maar goed en wee: dat stemweggeven van de meeste mensen is toch alleen maar op een vorm. De inhoud wordt later in het achterkamertje voor mekaar gezet. Het gepruts van Pim verandert daar helaas niks aan.
Het is gewoon de opzet vh systeem =
– agenda wordt door de politieke elite zelf bepaald
– stemmen op partijen ipv op beleid/voorstellen (kan makkeluk nu)
– regeerakkoord wordt niet over gestemd, ze kunnen dus veel maken
– de wetten worden geredigeerd door de Raad van State waar Hare Grajesteit dikke vingers heeft

K.O. ga me ffff voorbereiden om wat medemensjes te herdenken:
http://www.anarchiel.com/display/262_miljoen_doden_de_grootste_bedreiging_van_de_burger

Reageer
gravatar

Wat Pim F. ook verweten moge worden, hij heeft er -postuum- wel voor gezorgd dat Geert W. 24/7 bewaking kreeg als bescherming tegen spontane allochtone verontwaardiging en/of sluwe autochtone huurmoordenaars zoals F.v.d.G. Tóch een aantal zekere arbeidsplaatsen voor overtollig personeel van Hans Hillen.

Reageer
gravatar

Dat ziet u meen ik verkeerd: het is meer Blackwater personeel. En ja, als dat zo zou zijn -het leek me meer een uitvloeisel van Van Gogh’s overlijden- dan mag hem dat zeker ook verweten worden: er gaat erg veel belastinggeld zo het riool in.
Voor niks: dat kogelvrije vest slijt alleen maar door het aan- en uittrekken.

gravatar

U drukt zich vrij radikaal uit: geen Nederlandse beveiligers maar Blackwater Inc.? Het zou best kunnen: Men in Black zijn over de hele wereld inwisselbaar: altijd in tweedelig zwart gekleed, wit overhemd, zwarte stropdas, zwarte schoenen en zwart salaris. Meestal zonnebril op (óók met slecht weer) en vaak een kale kop. N.B. het abrupte overlijden van Theo van Gogh heeft wel in versterkende zin bijgedragen, maar niet oorzakelijk; de electorale impact van Van Gogh was kleiner dan die van Pim F. Illustratief voor de toegevoegde waarde van de multi-culti maatschappij is, dat nu ook het vermoorden van politieke tegenstanders tot usantieel instrument aan het politieke spectrum is toegevoegd. Reuring in de tent: daar hadden we in de jaren ’60,’70 en ’80 nog niet op durven of mogen hopen. Zó ziet men dat influx van nieuwe culturen succesvol oude culturen in beweging kan brengen. Wilders spint daar garen bij.

gravatar

Pim Fortuyn verdient het om herdacht te worden. Iemand waarop men trots kan zijn.Hij legde zaken bloot in Nederland waarvoor het toenmalige kabinet hun hoofd in het zand drukte. Hij maakte het onbesprokene bespreekbaar. Hij is het boegbeeld voor de meningsvrijheid in Nederland. Deze man heeft de politiek in Nederland voorgoed verandert. Veel van zijn opvattingen/oplossingen zijn door veel huidige politieke partijen overgenomen. Hij stond voor eerlijkheid, openheid, persoonlijkheid, intelligentie, inzicht, realistisch denken en humor. Hij draaide er niet omheen, wees duidelijk op de problemen in onze samenleving. Gaf duidelijke oplossingen om die aan te pakken. Schreef er zoveel boeken over. Dat heeft hij helaas met zijn leven moeten bekopen. Ons is een volksheld ontnomen, een visionair, een warm en oprecht mens. Mensen die hem een populist noemen verkeren nog in een sluimertoestand, die nog steeds hun ogen sluiten en hun hoofden omdraaien voor dat wat gaande is in onze huidige samenleving, ze willen het niet zien, en als ze het niet zien is het er ook niet…maar zo simpel is het niet. Nee, Pim Fortuyn was boven alles een realist. Het was heel anders met Nederland gelopen was deze man zijn leven niet ontnomen op zo’n laffe manier. Hij zou premier zijn geworden en er alles aan gedaan hebben ons land weer op de rails te krijgen en onze identiteit weer terug te geven.

Pim, miljoenen houden van je, miljoenen herdenken je. Je was, je bent, je blijft….

Reageer
gravatar

Mark, dat is een heel verhaal over een hypothetische aspirant-politicus. Kunnen we nu ook hebben over die andere Pim Fortuijn, de pedante oproerkraaier die de totaal mislukte LPF-beweging oprichtte.

gravatar

Nou, ik hoor niet bij die miljoenen hoor. En met die miljoenen valt het ook wel mee: veel geld voor een gedenkteken werd niet opgehaald.

Maar ik ben met je eens dat Fortuijn niet eens zozeer het probleem was, maar het wrakhout wat hij in zijn kielzog meesleurde: de totaal ongeschikte gelukszoekers, de nit-wits, de immer verongelijkte dwazen, de leeghoofdigen, de totaal ongeschikten-voor-wat-dan-ook, de vastgoedmafia. Je ziet hetzelfde met de PVV: gelukszoekers in de politiek op zoek naar macht en gratis geld.

Mooie erfenis.
Niets gedenkenswaard aan, zeker niet omdat er ook niks veranderd zou zijn onder premier Pim: hij was bij leven al een hologram.

gravatar

Beste Vrij (zinnige) Radicaal,

Pim had toch echt zelf voor zijn overlijden het wrakhout van veelal gefortuneerde vechtersbazen gekozen.

Een brandweerman die zelf de branden stichtte en brandstichters aanstelde om ze te blussen.

gravatar

Denk dat ie flinke tikken uit zou delen want:
– hij is toch al dood, wat kan hem het deren
– enige kinky wraaklust zie ik Pim lustuig voor aan
– hamertje tik spelen in de poppenkast, ja dat is wel Pim-waardig