Ouders Diederik Samsom praten met Gerdi Verbeet

“We hebben het gevoel dat onze zoon wordt buitengesloten”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En Gerdi verbeet zich, zijn dit nu de ouders van die langharige Samson – de roekeloze de onversaagde – onbesuisde..

sprong over zijn eigen haren heen

Reageer
gravatar

Het begon er al mee, dat zijn ouders het nodig vonden om hun zoon Diederik te noemen…Diederik, laat die naam door je hoofd zingen…Diederik, hoe kom je erop?!

Maar…eerlijk is eerlijk, Diederik is ook de naam van iemand die vaak gelijk heeft of gelijk krijgt.

En zie…een dag later voelen velen in Nederland zich genaaid (politie en leraren voorop) door het ‘superaccoord’ wat Diederik NIET wilde ondertekenen…

Tja…

Reageer
gravatar

Inderdaad, Diederik is een beetje een naam voor slappe zakken. Van alle Hollandsche jongensnamen stelt eigenlijk alleen Michiel iets voor.
Verder zijn het louter meisjesnamen die kracht uitstralen, met Truus voorop. Truus Menger was wellicht de sterkste. (overleefde niet alleen de oorlog, maar zelfs het verraad van de communismevrezende christenen in het verzet aan wie o.a. Hannie Schaft haar dood te danken heeft) Willem van Hanegem was super in de tijd dat hij gesteund werd door zijn Truus. Eenmaal gescheiden van haar ging hij zelfs knikkeren met een stok en roze polootjes dragen. Er worden nog maar erg weinig meisjes Truus genoemd. (veeg teken?)

gravatar

Mark heeft zijn hele leven nog geen duurzame relatie gehad. Geruchten gaan dat zijn moeder geen dominante schoonmoeder voor haar lieverd wil.
Samsoms moeder wilde juist dat hij kernfysicus werd in de hoop dat hij echt actief werd. Bijna gelukt.
Blijven geruchten natuurlijk, daar zou ik nooit aan meedoen.

Reageer
gravatar

Dan zouden Markje en Diederikje elkaar toch alsnog moeten vinden! Markje is wars van alles wat duurzaam is en dat past dan weer precies in het kerngebied van de kernfysicus. Ik voorzie een stralende toekomst voor die twee!

gravatar

WIE mag er niet met de bus mee? Ik maak geen onderscheid! Alleen wie zich niet aan het geldende vervoersregelement houdt is niet welkom.

gravatar

Dit is een verdraaid goed idee, zeg. Dat houdt onze kinderen op het rechte pad. Neem nu onze Paulien. Zij wil al vanaf begin basisschool in de politiek. Ze heeft voorkeur voor de SP, maar wij hebben als verstandige ouders voor haar de VVD gekozen.

gravatar

Diederik,laat je niet gek maken. Als de eerste euforie voorbij is en de maatregelen van kracht zijn, zal men gauw genoeg merken wie het hardste getroffen worden
Vriendelijke groeten
Riet Heidenrijk-Grooters
Lid van de PVDA Voorst

Reageer
gravatar

Dat gek “maken” begrijp ik ook niet. Er hoeft aan Diederik immers niets veranderd te worden; de klucht is in volle gang.
Je bent werkelijk niet goed bij het hoofd als je denkt dat de maatregelen na september kunnen worden teruggedraaid. Hoe dan ook kan de nu bereikte norm van 3% niet worden losgelaten. Of willen we alsnog een boete opgelegd krijgen? Dan wordt het nog duurder.
En wie het hardst getroffen wordt is volstrekt duidelijk: die groep waar het meest te halen is. Bij de Dreesmannetjes en verdere famielje kan men dit soort bedragen nu eenmaal niet factureren. Kijk, dat is nog eens satire 🙂

gravatar

Inderdaad, heer Spaland, ook ik ben een roepende aan de zijlijn die vermoed dat de heer Olli Rehm niet tot zijn ambt geroepen is vanwege onkundige dwaasheid.

Heer Olli zal zeker begrijpen dat men even iets in elkaar geflanst heeft om de meester iets te laten zien en dat de echte bouwtekening later wel komt, maar dan met een ander ontwerp, haaks op het ingeleverde vodje.

En ik vrees dat men dan alsnog de opdracht krijgt om het originele werkstuk uit te voeren.
Op straffe van buitensluiting.

gravatar

Mijn grootste vrees, Heer Jeettje, is dat Diederikje vandaag gevoelig is gebleken voor applaus en dat hij hiervan de smaak te pakken krijgt. Hij zou nog kunnen zorgen voor vertraging van een daadwerkelijke aanpak. En hoe langer het duurt voordat men de tering naar de nerig zet, hoe duurder het wordt.
In militaire dienst zei een luitenant ooit tegen me: “Spaland, doe iets. Desnoods iets doms.” Kijk, deze man begreep dat stilzitten geen optie is.

gravatar

Gerdi mag wel oppassen in dat gesprek. Voor ze het weet wordt ze beïnvloed en ook buitengesloten.

Reageer
gravatar

Ik denk dat deze groep maar moet meedoen met het tv programma “over de streep” wat ze voor de gelegenheid leuk “over de schaduw” kunnen noemen.

Reageer
gravatar

Zou die vroegtijdige haaruitval er ook mee te maken kunnen hebben? Dat meisje van Sap heeft juist een heel volle haartooi, kan die niet wat lenen aan Diederik?

Reageer
gravatar

Persoonlijk denk ik dat het meer zin heeft dat deze ouders uit gaan zoeken waar dit gevoel (of is het een gedachte?) vandaan komt. Op die manier kunnen zij tot de kern van het probleem komen en is er een structurele oplossing mogelijk. Dit heeft m.i. de voorkeur boven het (eventuele) lapwerk van Verbeet.

Reageer
gravatar

Dat die mensen nou niet snappen dat juffrouw Verbeet wel iets beters te doen heeft. Kunnen die ouders niet eens een leuk feestje geven waar Diederikje de pestkoppen beter leert kennen? En anders is er altijd nog dat TV-programma dat pesters helpt.

Reageer
gravatar

Volgens mij is het geklier allemaal begonnen bij de gymles. Zowel Geertje als kleine Emile weigerden mee te doen aan het touwtje springen. Jolaatje, Alexje, Stefje, Arietje en Sybje sprongen lustig mee terwijl Marcje en J.K-tje aan het touwtje draaiden. Diederikje mocht niet meesrpingen want Diederikje kon nog geen eens hoger dan zijn schaduw springen en zou dus alleen maar het touw in de war brengen

Reageer
gravatar

Dat gaat niet werken want Marcje en Maxje pikken altijd alle rugzakjes af. Weliswaar heeft Jolandje die aan een paar kinderen weer teruggeven, maar dat was in ruil voor hun zakgeld.

gravatar

Uiteindelijk is het gedrag van het kind de schuld van de ouders, dus als ze meelezen; een leuke kanjertraining helpt wellicht. Zowel voor Diederik als voor de ouders zelf.

Reageer
gravatar

Hup, in het kringgesprek….SAMEN los je dat op. Geertje hoeft niet mee te doen, zijn ouders (hebben al AOW) vinden het fijn dat hij uit de groep ligt

Reageer
gravatar

Ach ja, Mark is weer vrij man. Zijn ex Greet (nep-blond) kwam toch uit de omgeving van Venlo? Het was dik aan met Greet in de tuin van het Catshuis. Mark een arm om de schouders van Greet, Greet met een sigaretje bij rookpaal. Maar opeens was Mark weg, en dook met Kees op de achterbank in de auto.