Barry Atsma uit basispakket

‘Ik wist eigenlijk al niet wat ik er deed’

Barry Atsma moet per 2013 uit het basispakket van de zorgverzekeraars, zo adviseert het College voor zorgverzekeringen in zijn nieuwste rapport: “Wij zijn van mening dat het behoud van Barry Atsma in het huidige basispakket niet houdbaar is.”

Atsma begrijpt de keuze van het CVZ: “Verzekerden en verzekeraars gingen er de laatste decennia maar klakkeloos van uit dat ik in het basispakket zat, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo logisch als het klinkt. Men dacht kennelijk dat ik een goed behandelbare ziekte was, maar ik ben dus eigenlijk gewoon een filmster.” Dat hij überhaupt vergoed werd, ontdekte de acteur pas toen zijn vrouw bij de dokter kwam: “Vrijwel alle kosten bleken gedekt, zelfs leven met Barry Atsma.”

Door de voorgenomen maatregel van het CVZ lijkt de lacune in de regulering voorlopig hersteld, al zijn er volgens een anonieme bron binnen de Inspectie voor de Gezondheidszorg nog genoeg manieren om het advies te omzeilen: “Wie echt zijn best doet zal altijd nog wel een vergoeding kunnen krijgen voor inspannings-Atsma.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zie dat ie al rood aanloopt: 40 gepasseerd, wegwezen! Je bent geen jong voorbeeld meer. Voortaan valt Barry onder andere onder aanvullend verzekerd.

Iemand die laatste film nog gezien??

Reageer
gravatar

Atsma..atsma.. dat krijg je toch als je per ongeluk atsbest hebt ingeademd? Menig sloopwerker zal teleurgesteld zijn over deze maatregel!

Reageer
gravatar

Blijf het gezegde ‘Drie keer Niehe, morgen mooi weer’ raar vinden. In die zin heb ik ook last van Niehe. Zo de zorgverkwans..eh verzekeraar maar even bellen.

gravatar

Ja, ja, het acteursbestaan is maar zwaar. Zo ben je in, zo ben je eruit, misschien moeten we toe naar Amerikaanse toestanden waarin niemand ergens zeker van is en we allemaal bijklussen in de horeca? Wel zo gezellig komen we Astma nog een keer tegen onder de mensen.

Reageer
gravatar

Hee Ivo Niehe, kan daar ook niet een kuurtje voor ontwikkeld worden? dan kan die mooi ook in het Basispakket. Die Niehe blijft vaak hardnekkig lang hangen.

De gemiddelde griep weet tenminste wanneer het tijd is op te krassen.

gravatar

Helaas zijn wij in het kader van het ‘Kunduz’-akkoord genoodzaakt de eigen bijdrage op Ivo Niehe aanzienlijk te verhogen onder gelijktijdige afschaf van de belastingaftrek.

gravatar

Nou het was duidelijk niet de beste dag voor de drs. Kipping van deze site. Overige opmerkingen welkom onder [email protected]. Overigens lijke het mij wel degelijk het College.

gravatar

Ben al lang blij dat de discussie nog niet is omgeslagen in “we betalen ons helemaal scheel aan die zorgverzekeringen en we krijgen er niets voor terug! Dieven, zakkenvullers, geteisem en tuig!” wat normaal is op andere websites als de term zorgverzekering valt.
Op andere websites is het aantal taalfouten per woord ook aanzienlijk hoger, en wordt het oorspronkelijke bericht ook zelden aangepast n.a.v. opmerkingen van oplettende lezers.

Reageer
gravatar

Nou, ik zou er niet trots op zijn een goede grap verknald te hebben: het ironie gehalte van het gebruik van het Ziekenfonds was toch wel veel hoger.

En De Speld wordt bezocht door beschaafde en welingelichte personen: het is niet nodig die een pluim te geven.

gravatar

In feite doet Henk de Vries het heel goed. Om 12:07 op 26 april 2012 zijn er al 7 reacties en een aantal subreacties. Arme Henk?

Reageer
gravatar

Voor de wat oudere jongeren onder ons; vroeger was er een NCRV of KRO radioprogramma dat regelmatig op zondagen de organist Feike Asma deed weerklinken, met soms religieuze, soms profane muziek, maar altijd met een stevig doch beheerst touché; geen klavierleeuw. Deze Asma is mét het ziekenfonds geschiedenis geworden. Hoeft dus ook niet meer uit het basispakket te worden verwijderd.

Reageer
gravatar

Wat is eigenlijk een Atsma? Is het chronisch, erfelijk of kun je er van af komen? En hoe krijg je het?

Ik voel me een beetje onbestemd niet lekker, maar of dat nou van P&W of DWDD komt of dat ik Atsma heb opgelopen boezemt mij nu toch wel zorgen in.

Reageer
gravatar

Heb ik dat. Jarenlang geleden onder hevige hoestbuien tijdens het kijken naar Rozengeur & Wodka Lime en Voetbalvrouwen voordat de diagnose bij me gesteld werd. En nu valt er dus niets meer te declareren. Sterkte voor eenieder met Atsmatische bronchitis.

Reageer
gravatar

Beste Henk? Niets ten nadele van de Henk in kwestie, maar ik ken nog een paar hele goede Henken, die toch zeker met bovenstaande Henk zouden moeten kunnen wedijveren.
Ik stel een Henk-off voor.

gravatar

Hohoho,

En waarom zou ik dan niet genoemd worden en meegenomen in de overweging wie nu wel de beste UBERBOTTEHORK of de Rode vaandel-drager zou moeten zijn?

gravatar

Niet om het even maar hierboven wordt dusdanig veel met pluimen gesmeten dat ik bang ben dat de pluim straks ook nog uit het ziekenfonds zal verdwijnen. Deze pluimen-tsunami is zo niet meer te betalen.

gravatar

Ik vind dat niet alleen astma, maar ook andere ziektes niet meer gratis door het ziekenfonds verstrekt moeten worden. Wat mij betreft mag bv de rode hond, koontje op de wangen, de west-vlaamse pleures-tyfus-kanker (WVPTK in de volksmond) ook uit het pakket. In feite heb je er namelijk alleen maar last van volgens mij.

Reageer
gravatar

Ziekenfonds is eind 2005 afgeschaft. Sinds 2006 heet wat je bedoelt het basispakket. Als je feiten verzint, moet je de andere feiten die niet grappig zijn wel kennen.

Reageer
gravatar

U doet/deed De Speld onrecht aan: zoals immer loopt/liep deze onfeilbare barometer op de onvermijdelijke herinvoering van het Ziekenfonds nieuwe stijl vooruit.
Jammer dat de redactie even een off-moment had.

gravatar

Ik begrijp eigenlijk niet goed wat je wilt zeggen, maar na drie keer kijken kom ik geen verwijzingen tegen over het ziekenfonds. Hier wordt aan nieuws een hilarische betekenis toegekend, soms satirisch en soms sarcastisch. Voor gegevens over het ziekenfonds verwijs ik je graag naar ziekenfonds.nl.

gravatar

Je hoeft helemaal niks. Feiten kennen, grappig zijn, het hoeft allemaal niet, laat staan dat het zou moeten.

We leven in de tijd van Wilders en Cruijff beste Henk de Vries. Uit je nek kletsen wordt door Henk en Ingrid en Jacobse en Van Es zeer gewaardeerd. Waarheid en werkelijkheid zijn ‘uit’.

gravatar

Het was dan wel weer logischer geweest als Bert de Vries, als kenner van de sociale zekerheid, dat punt naar voren had gebracht.