Dit artikel is nader te bepalen

Redactie laat steken vallen

De inhoud van dit artikel is ten tijde van publicatie nog niet bekend. Het uitblijven van een onderwerp zal geen gevolgen hebben voor het aantal woorden.

De hoofdredactie begrijpt niets van de ontstane ophef: ‘Het lijkt allemaal veel ernstiger dan het is. We hebben te maken met deadlines, dan is het niet altijd haalbaar om de inhoud van het artikel er al in te verwerken. Nieuws moet groeien en zich ontwikkelen, net als dit stuk.’

Ondervraagden reageren desgevraagd met een reactie: ‘Wat ik ervan vind? Ik heb geen idee waar ik over praat, maar uiteindelijk is het wel zo.’

De eindredactie ontkent dat er fouten zijn gemaakt in de voorbereiding: ‘We doen altijd ons best het onderwerp van een artikel zo snel mogelijk te achterhalen, bij voorkeur nog voordat we het gaan schrijven. Kwaliteit blijft echter voorop staan.’

Toch is er ook kritiek, met name uit de hoek van critici: ‘Ik ben het er vooralsnog niet mee eens, eigenlijk om twee redenen: het is niet haalbaar en het is niet wenselijk. Zodra het onderwerp bekend is, zal ik nog wat concrete voorbeelden noemen om dit aan te tonen.’

Ook de deelnemers aan een gerelateerd opinieonderzoek konden niet op tijd op de hoogte worden gebracht van het onderwerp. Zeven mensen wilden desondanks meewerken. Een kleine meerderheid was verdeeld.

Insiders verwachten dat het onderwerp van dit artikel over twee weken bekend zal worden gemaakt. Ook moet dan duidelijk worden waar de redactie al die tijd mee bezig is geweest.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De relevantie van dit soort artikelen lijkt mij boven iedere discussie verheven te zijn. Ik zou het wel prettig vinden als er bij aangegeven zou worden hoe groot de kans is dat het goed of slecht nieuws is. Of neutraal, of geen mening. En natuurlijk is er ook altijd een kans dat er uiteindelijk helemaal geen nieuws is. De redactie lijkt nu te doen alsof dat niet zo is.

Reageer
gravatar

Zolang de bijvoeglijke naamwoorden niet ontbreken, valt het de meeste wsl nauwelijks op..

Reageer
gravatar

Als verpleegkundige heb ik ook wel eens een steek met dampende inhoud laten vallen. Gelukkig hadden wij een Napoleon op onze afdeling,die ongevoelig voor semantische discussies het voorwerp verheugd op zijn hoofd zette.

Reageer
gravatar

Als één van de twee tot drie respondenten die redelijk tot/of gematigd enthousiast waren, wil ik melden dat wij zonder definitieve antwoorden te willen geven op de voorliggende vragen, toch inmiddels overtuigd zijn van het vermogen van de journalistiek om tot het geschreven woord te komen.

Reageer
gravatar

Dat men bij De speld ondanks de mediasilte toch dit onthullende verslag rechtstreeks uit het Catshuis wist te ontfutselen geeft aan dat de redactie werkelijk op eenzame hoogte staat. Hoed!

Reageer
gravatar

Zeker Steven, ik verdenk hem ervan in stilte een loflied op de okapi te componeren. Een dier dat zich in de voorbije week heeft mogen verheugen op bezichtiging door mijn Dochtor. Zij bracht een bezoek aan de Stedelijke DierGAARDE en sloeg -uiteraarderwijs- de okapi niet over, doch gade.

gravatar

Bovenstaand artikel doet mij denken aan een aflevering van de heren Koot en Bie van weleer, waarin zij aankondigden naar een andere omroep over te willen stappen en zelfs al een akkoord hierover bereikt te hebben. Vervolgens merkten zij op dat zij dan beter niets inhoudelijks meer voor de VPRO meer konden doen. De rest van het programma werd voorafgegaan door de tekst: “Het nu volgende programma gaat nergens over”.

Reageer
gravatar

Toch vind ik dat er vanwege nader te bepalen redenen nog wel even gedacht zal moeten worden aan de gevolgen van oorzaken. Mochten die niet zijn meegenomen in de formulering, dan heb ik er een hard hoofd in. Als echter alles goed is afgewogen en recht gedaan, kan er nog iets moois ontstaan. (Wat te denken bijvoorbeeld van een 1 – 0 ruststand op de 124e verjaardag, terwijl het te achterhalen Zwollywood met 0 – 3 achter staat?)

Reageer
gravatar

Eehhh, Heer Bøs, u bent toevallig niet zeer recentelijk in de buurt geweest van Kootjebroek mag ik hopen? Anders zou dit artikel een verrassende, dan wel verassende, wending kunnen nemen.

gravatar

Nee Rinze, u begrijpt het NIET. Sparta heeft met 1 – 0 gewonnen. Zwolle heeft echter in Leeuwarden met 3 – 0 een gevoelige tik op de blauwe vingers gehad.
De ontknoping ZOU nog heel leuk kunnen worden…..
Nee Heer Jeettje, ik ben NIET in de buurt van Kootwijkerbroek geweest. Het was (vermoedelijk) Onze Lieve Jonge Heer Die Tot De Hemel Reikt zelve, die het Hemelvuur op dat armzalig dorp afstuurde. Zeer terecht maakte onze regionale radiozender slechts melding van de stand van de monumentale zender, toren en het radiocomplex. Het te verwachten affikken van dat oord was niet noemenswaardig. Hulde aan De Heer!

gravatar

Alles wat in de krant staat is over het algemeen een reactie op iets wat toch al gebeurd is. Dus mischien is deze nieuwe benadering wel het ei van Columbus in deze moeilijke tijden.

Reageer
gravatar

Dit zou natuurlijk een mooi moment kunnen zijn voor de redactie om ons voor te lichten welke steken zij heeft laten vallen.
Recht of averecht? Napoleontische? Ondersteke, al dan niet gevuld?
De Dikke van Dale kent meer dan 20 omschrijvingen, dus men heeft wat uit te leggen, als men toch even niet weet wat te doen.

Reageer
gravatar

De kop boven het artikel luidt “Stekelige Kwesties”.

De redactie heeft dus steken van ‘kwesties’ laten vallen.

Geen Speld tussen te krijgen lijkt me.

gravatar

Ho, maar dat is dan een reden temeer om aan het werk te tuigen: van welke kwesties zijn de steken afgevallen? Van welke hoogte? Is er iets gebroken of onherstelbaar beschadigd? Van hoeveel kwesties zijn er steken gevallen?
En natuurlijk; waarom zijn die steken van de kwesties gevallen? Had er geen elastiekje omheen gekund, of iets met lijm vastgezet?
Slordig hoor.

gravatar

Doet me denken aan het oude Paradiso met onderin een geweldige kelder en bovenin een hok waar je jezelf gek kon blowen. LSD mocht toen nog.
En De Melkweg heerlijk. Je was stoned voordat je binnenkwam. Iedereen zat op de grond met pijpjes en handel.
Gun die rakkers van De Speld een beleving aan de goede oude tijden…
Provo, krakers, ME, Sex Pistols, hmmm.

gravatar

Zo zag mijn sinterklaasverlanglijstje er vorig jaar ook uit. Het heeft me in elk geval windeieren opgeleverd en die hoop ik met Pasen te vinden.

Reageer
gravatar

Ik had zin in zo’n salmiakbal, kwam ik er na 10 minuten achter dat ik het wikkeltje niet had verwijderd.
Kan je dag behoorlijk verpesten!

Waarom maken ze die wikkels om salmiakbollen niet oplosbaar. Dan zou de wereld een stuk leuker zijn.

gravatar

Niet zo zeuren, gouvernante. Elders kunnen we lezen dat tweetaligheid Alzheimer voorkomt. Ik betwijfel het, zeker op 1 april, maar het is een mooie gedachte, toch?

gravatar

Ach Akke, als je overleeft met verse frites uit de vuilnisbak dan is er toch niet veel mis? Je kunt er wel vijftig mee worden! Het nieuws ligt op straat en vaak in de vuilnisbak (mits deze op straat staat).
Gezien alle publicaties door De Speld de laatst tijd is een aantal rustdagen wel toegestaan.
En @De familie Paulussen: ondanks het feit dat De Speld gebruik maakt van een website betekent dit niet dat zij specialisten zijn op het het gebied van ICT.
Vrijwilligers met voldoende ICT-kennis kunnen zich melden bij De Speld.

gravatar

Dat risico loop je natuurlijk altijd als je als eerste het nieuws wilt brengen. Soms moet het nog gebeuren. Ik kijk uit naar het onderwerp.

Reageer