Echte kaas op diepvriespizza’s door menselijke fout

Consument opgeroepen om Margherita en de Pizza Mozzarella terug te brengen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wachten is op ongepasteuriseerde authentieke buffelmozzarella. Nog even toestemming van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, e Pronto!

Reageer
gravatar

Wij brengen onder de aandacht dat diepvriespizza’s bij het overschrijden van de houdbaarheidsdatum, ook nog uitstekend dienst kunnen doen als frisbee’s. De vliegeigenschappen, speciaal die van de eenvoudige Margarita con funghi (€ 2,59) uit de reeks Pizza di Mama, worden hooggeprezen. Bij de EK pizzawerpen heeft de Milanees Abdullah Al Fitr een wereldrecord gevestigd met een afstand van 232 meter. De betreffende pizza is ná twee keer 15 minuten bakken op 220°, permanent te bezichtigen in het Musée des Beaux Arts in Lausanne (Zw.). Al Fitr is door zijn stad kandidaat gesteld voor de WK in Baku, Azerbaidzjan in september dit jaar.

Reageer
gravatar

De politie vraagt uw medewerking bij het volgende.

Sedert 1984 AD jongstleden wordt vermist de heer Mario, ook wel bekend als ‘de pizzabakker’. De heer Mario was destijds bij de politie in beeld als medewerker van de diepvriespizzabende ‘I’.

Het vermoeden bestaat dat de heer Mario door zijn publiek beleden opvattingen over pizzabodems in aanvaring is gekomen met leiding van ‘I’, en mogelijk ook met die van ‘Dr O’, een concurrerende buitenlandse bende die hardhandig toegang wilde krijgen tot de lucratieve Nederlandse bevroren-pizzamarkt. De politie sluit derhalve een afrekening in het frigidaire milieu niet uit.

Ook hebben geruchten de politie bereikt dat de heer Mario een uitnodiging had ontvangen om nieuwe zware overschoenen te passen aan de Golf van Napels.

Concreet heeft de politie de volgende vragen:

*Wie heeft Mario ‘de pizzabakker’ na 1984 nog gezien?
*Wie heeft informatie over de Napolitaanse schoenmaker, die volgens hardnekkige geruchten de heer Mario aan nieuwe overschoenen wilde helpen?
*Wie weet wat precies de rol was die de heer Mario in diepvriesbende ‘I’ speelde?
*Wie heeft nog, of wie kent iemand die nog heeft, een Waldorf uit de AH-Muppetactie om de verzameling op ons kantoor compleet te maken?

De politie begrijpt dat kennis over de verdwijning van iemand uit het bevroren-pizzamilieu erg gevoelig ligt, evenals kennis over het hebben van die ene ontbrekende Muppet. U kunt daarom op onze uiterste discretie rekenen.

Reageer
gravatar

Je zou toch zeggen een lekker stukje kaas op een bodem van pizzakarton kan geen kwaad. Echter het zoutgehalte van deze kaas is te hoog waardoor de nederlandse staat boos wordt omdat Dr Oetker niet aan het verlagen van het zoutgehalte werkt. En de consument noodgedwongen blootgesteld wordt aan een extra dosis zout.

Reageer
gravatar

De voedselindustrie (afdeling Pizza’s) gaat eigener initiatief over tot het afschaffen van officieel toegelaten maar toch giftige E-nummers.
Daartoe krijgt de strokartonindustrie een nieuwe impuls; er wordt gestreefd naar pizzabodems in drie sterkten, alle drie glutenvrij;
– pizza cartone (soft, met de smaak van)
– pizza dura (medium, gemodificeerd spaanplaat)
– pizza laminato(voor een stevige ‘bite’)

Alles volgens ISO 9002, getoetst door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit en de strengere Amerikaanse FDA (Foods-& Drugs Authority). Unilever (90 % van de prefab pizzaproductie) beraadt zich nog op deelname.

Eet smakelijk.

Reageer
gravatar

Het verval is definitief ingetreden. Straks is er geen enkele frisdrank meer met aspartaam te krijgen en gaan ze keihard suiker toevoegen aan alle light dranken.

Het aantal E nummers op een gemiddeld flesje Optimel is met rasse schreden afgenomen dit jaar en ik vrees dat Bleu Band Goede Start voor het eind van het jaar uitsluitend roomboter bevat.

Zorgelijk!

Reageer
gravatar

Beste mensen, laten wij a.u.b niet voorbij gaan aan het feit dat mensen een allergische reactie kunnen oplopen vanwege de blootstelling aan echte kaas. Met fatale afloop!!!

Nee, laten wij het alstublieft houden op veilige voedselvervangers, dat maakt de wereld een stuk veiliger.

Reageer
gravatar

Tot voor kort werd nog aangenomen dat de Oetker fabriek volcontinu (dus 24/7) ‘liep’ op robots. Nu moeten we weer horen dat er onderbetaalde Polen in rondlopen die -bij wijze van protest-de kaas die Oetker van hun brood at, in de bakoven hebben geworpen. Een stil protest en een klein menselijk drama, maar begrijpelijk. De Keuringsdienst van Waren knijpt hier een oogje dicht.

gravatar

Maar goed dat “ze” de dader te pakken hebben. Ik begon de zelfs de ingrediënten van het supermarkt gehakt te wantrouwen, stel je eens voor dat het 100% vlees zou zijn.

Reageer
gravatar

Ik heb echter via mijn bronnen vernomen dat de werknemer die de fout heeft begaan gelukkig nog op tijd ontdekt is.

Hij wilde nèt aan de Pizza Restaurante Quatro Fromaggi beginnen; in dat geval was de ramp natuurlijk helemaal niet te overzien geweest.

Of dit waar is weet ik niet, maar mijn bronnen zijn meestal betrouwbaar, zeggen ze.

Reageer
gravatar

Begrijp ik uit de titel dat dr. Oetker echt bestaat? Dat ie dus echt en mens is? Ik dacht altijd dat het verzonnen was door de reclamejongens van die puddingfabriek. Weer wat geleerd. En tussen haakjes, van die kaas vind ik helegaar niet erg. Was het misschien Old Amsterdam? Die vind ik het lekkerst.

Reageer
gravatar

Carrotte, Nederlandse oude kaasjes doen het meestal niet goed op een pizza. Wel op een sandwich, heerlijk. Alle wat vettiger zuidelijker kaasjes van Zwitserland tot Portugal zijn wel goed en jonge Nederlandse en Deense kaas ook (behalve die de Denen zelf eten, die is echt niet lekker).

gravatar

Elkie, als ik een mooie quejo d’Azeitão te pakken kan krijgen, zal ik daar echt geen pizza bij gaan eten! Voorzichtig het kapje er vanaf snijden en dan heerlijk met stukjes vers brood of neutrale, nog warme croutons het kaasje leeg eten. Daar kan geen oude meuk tegenop!

gravatar

Tja, men leest tegenwoordig niet meer, dan krijg je dat.
Dit was namelijk nooit ontdekt als men geheel volgens de gebruiksaanwijzing de doos niet had opengemaakt.
Deze is een vitaal onderdeel van de pizza en het geheel moet dus zó in de oven geschoven worden.
Blijft een trieste zaak, dat wel; we verspillen al zoveel, dus met die doos ligt er een halve pizza onaangeroerd in de vullisbak.

Reageer
gravatar

Een pizza Margherita, ooit bedacht om het bezoek van koningin Margherita op te luisteren, hoort in de kleuren van de Italiaanse vlag te zijn: rood (tomaten), wit (mozzarella) en groen (basilicum). Wat voor vage onbepaalde kleuren ik soms aantref op de pizza Margherita’s in het vriesvak bij mijn plaatselijke supermarkt valt niet te beschrijven. Nee, beste producent, de Italiaanse vlag is echt rood-wit-groen, niet een beetje vlekkerig gelig.

Reageer
gravatar

Wij waren in de veronderstelling dat de “pizza Margherita” in de Nederlanden was vernoemd naar onze telg, prinses Margherita.

De goedkoopste van alle, weinig origineel en bovendien smakeloos, Wij zien de overeenkomsten wel…

gravatar

maar gelukkig hebben ze de vertrouwde vezelbodem (FSC goedgekeurd!) weten te behouden. Vetvrij en altijd knapperig! Dat lukt met kaas dus niet. Nou ja, tenzij je het weer te lang bakt. Dan stroom het vet er uit en wordt het knapperig. Zo maakt MacDonalds haar uitgebakken spekjes immers. En in het vrijgekomen vet worden de vezelrijke frietjes, die overigens weer uit dezelfde fabriek komen als de bodems van Dr. Oetker, gefrituurd. Mooi eigenlijk he? Zo’n kringloop van bijna voedsel.

Reageer
gravatar

Het schijnt trouwens dat de meeste spekkies die je in de supermarkt koopt verontreinigd zijn met dierlijk vet.

gravatar

Ik neem altijd die met die gerookte kip. Voeg nogmaals gerookte kip toe en dan is ie pas echt lekker. Dus geen last van kaas. Wel van teveel spinazie.

Reageer
gravatar

Gaan die veertjes dan niet vreselijk kriebelen? En als die kip nou in jouw lip pikt of plotseling gaat krabbelen? Nee, kip lijkt mij erg onverstandig!

gravatar

Het gerucht gaat dat er laatst ook echt vlees is gebruikt bij Macdonald. Als dat zo is dan is het hek van de dam. Onze hele voedselketen staat op zijn grondvesten te trillen.

Reageer
gravatar

Ja lekker dan. Kan ik dat dieet plan weer op de schop gooien.
*nu lichtelijk in paniek raakt*

Reageer
gravatar

Laatst zat er ook al een paddenstoeltje in mijn champignonpizza van Dr. Oetker. Dit moet goed worden uitgezocht, want twee incidenten kan echt geen toeval meer zijn. Waarschijnlijk een wrokkige werknemer.

Reageer