Mingelen klaar voor drie weken obligate journalistiek

Aanwezigheid ‘de nestor’ ondersteept belang tussenformatie

Vanaf drie maart zal Ferry Mingelen drie weken lang voor de gesloten poorten van het Catshuis staan om verslag te doen van ontwikkelingen bij de tussenformatie waarvan hij niet op de hoogte is. De parlementair journalist laat met zijn aanwezigheid zien dat de afspraken die de coalitiepartners daar over bezuinigingen maken belangrijk zijn.

“Om het belang van het evenement te onderstrepen doe ik elke avond langer verslag dan strikt noodzakelijk,” zegt de nestor van de parlementaire journalistiek. “Dat betekent: op commando historische vergelijkingen maken, associatief speculeren over wat mogelijk is, het duiden van van handgebaren achter een raam in de verte en het geven van achtergrondinformatie bij de tweets van RTL-collega Frits Wester.”

Mingelen zegt in geval van nood altijd te kunnen schakelen naar de oppositie. “We hebben al interviews gehouden met de oppositieleiders. Hun reacties liggen klaar. We kunnen ze op elk gewenst moment uitzenden. Het zijn de bekende geluiden: ‘Het parlement wordt buitenspel gezet’, ‘Ik wacht nog altijd op reikende hand van Rutte’, ‘Je moet de economie niet kapot bezuinigen’ en natuurlijk ‘De PVV heeft de coalitiepartners duidelijk in gijzeling.'”

Collega parlementair journalisten vinden de keus van de NOS logisch. “Mingelen is een routinier die er altijd staat als de politici in hun auto langsrijden”, zegt NOS-collega Dominique van der Heyde. “Ik denk dat het aan hem wel is besteed om avonden lang met zijn leuke ironisch opmerkingen helemaal niets te zeggen.” Frits Wester reageert op Twitter: “Laat dit maar aan Mingelen over, dat kan hij. De nieuwtjes breng ik wel.”

Ferry Mingelen: “Wat ik ga doen heeft alle elementen van een Griekse tragedie: eenheid van tijd, plaats en handeling. Ik moet een narratief smeden van de spaarzame signalen die uit het Catshuis naar buiten komen. Daar wordt de koers van de toekomst bepaald. De kijkers van het Nieuwsuur moeten aan het einde van drie weken het idee hebben dat Medea ieder moment haar kinderen kan slachten.”

“Op dat moment is er nieuws en zit mijn taak erop,” zegt Mingelen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij hebben, als “De Tegenpartij” een dringende email verstuurd aan de heer A. Breivik met het tijdstip en het eiland waar deze PVV jongerendag gaat plaatsvinden . Tevens hebben wij hem ervan overtuigd dat de PVV een socialistische broederschap is waar wij het woordje nationaal hebben vergeten.Wij hadden begrepen dat er sprake was van een bloedbroederschap tussen de heer Breivik en de PVV, zo kunnen ze die band in de praktijk overzetten
Namens “De Tegenpartij” DE partij met rare connecties.

Reageer
gravatar

Wij, als lijsttrekkers van “De Tegenpartij” De partij met schimmige connecties moeten melden dat in onze database die wij hebben overgenomen in 1945 van dhr. H. Goering, duidelijk is terug te vinden dat de familienaam Mingelen ooit veranderd is. Voor 1945 was de naam van deze familie Mengele. Dat de heer F. Mingelen, lees F. Mengele aan de poort staat te wachten van het concentratiekamp “Het Catshuis” duidt op een familiaire afwijking die ooit eerder is waargenomen.
Namens “De Tegenpartij” DE partij met een beneveld verleden.

Reageer
gravatar

Arme Mingelen. Hij heeft al interviews met de oppositieleiders gedaan, en nu stapt Cohen op. Die interviews met de PvdA-leider zullen dus moeten worden overgedaan. Gaat hij wachten tot bekend is wie dat wordt, of gaat hij voor de zekerheid alle 5 of 6 kandidaten die genoemd worden (of alle 30 kamerleden?) alvast interviewen?

Reageer
gravatar

Er komt een PVVjongerendag. Ongelovelijk maar waar, ze schijnen daar toch jongeren te hebben die zeggen dat ze kunnen nadenken en denken dat ze andere dingen kunnen zeggen dan de Grote Geblondeerde Leider dicteert. Wat een kansen voor Mingelen. Bij die dag aanwezig zijn. Vragen stellen. Zoveel kansen voor open doel tegelijk.

gravatar

De blonde uit Venlo zal niet bij die jongerendag aanwezig zijn daar deze georganisserd wordt door de enige dissident en Middenbeemsterhork binnen de PVV ook wel bekend als Hero Drinkman. Tegen de tijd dat Mingelen vragen kan gaan stellen is Hero zo bezopen dat er geen zinnig woord meer uitkomt (zo dat ooit het geval is geweest).

gravatar

Oei, daar kwam ik toch een moeilijk woord tegen in de tekst: narratief. En dat gaat Ferry smeden. Toch maar even googelen dus. Daar kwam iets uit van verhalen. Die gaat ie dus smeden. Erg mooi lijkt me dat.
Zo, weer wat geleerd. Met dank aan Ferry.
Is het misschien een idee om voortaan altijd een moeilijk woord in de tekst op te nemen? Geachte redactie van de Speld, denk daar eens over. Bijzonder benieuwd.

Reageer
gravatar

Eens even kijken heer Jeetje wat de ouden zeiden: Da mihi sis crustum Etruscum cum omnibus in eo.
Ik kom tot: Van mijn zus afkomstig uit Etruskië met zijn allen naar de eo.
Is het een beetje in de buurt?
Ik zie alleen het verband niet met de heer Mingelen. Die is toch van de tv?

gravatar

En het is toch zo simpel, ken uw klassieken! waar is het gedegen onderwijs toch mee bezig, vraagt men zich af.
“Voor mij een pizza met alles er op” is een bestelling die Ferry gaat doorgeven.
Niet in het latijn vrees ik: daar zijn deze jonge snaken te ongeletterd voor.

Kan ook zijn: “Da mihi sis bubulae frustrum assae, solana tuberosa in modo gallico fricta, ac quassum lactatum coagulatum crassum”, of: ‘Da mihi sis cerevisiam dilutam’.

Met het eerste kom je in McDonalds ook niet ver: ‘doe mij een hamburger, frietjes en een shake’; bij de tweede wordt men niet meer getapt als zou men al genoeg gedronken hebben, ook al zou men aldus zijn eerste pilsje bestellen.

Voorwaar: het zijn barre tijden waarin de beschaving ver te zoeken is geraakt.

gravatar

En wederom een reactie in het systeem zoekgeraakt?
Ik wilde betogen dat het een mogelijke bestelling is die Ferry door gaat geven: “Voor mij een pizza met alles erop”, aangevuld met nog wat mogelijke bestellingen.
Zoals: Da mihi sis cerevisiam dilutam, waarmee men doorgaans een licht biertje besteld.
Nu ja paarlen voor zwijnen, denk ik maar, iets met perla pro porcus, zogezegd.

gravatar

Lijkt me echt fijn als je een potje Latijn kunt spreken en schrijven. Vooral erg handig als je langere tijd samen met Ferry op vakantie gaat naar Latinië. Ik zeg: doen!

gravatar

Ik durfde het bijna niet te zeggen, maar ik wist ook wel dat het amici was en niet amices. En het ging over wijn, dus dat zit wel goed.
BS FOR PRESIDENT!!

gravatar

Het wordt op deze wijze overigens wel een hele onderneming om bijvoorbeeld correct een kapsalonnetje te bestellen. Verder ken ik een afgestudeerde van het Erasmiaans Gymnasium met de lijfspreuk “Tering, hé”. Het ware herkent men vaak aan de eenvoud.

gravatar

De redactie is een belangrijk aspect vergeten, Ferry zal ook een uitgebreide analyse geven van de bezorgde etenswaren (chinees, pizza, frites ed) en daar zijn conclusies aan verbinden over de sfeer en resultaten die binnenskamers aan de orde zijn.

Reageer
gravatar

It’s a hell of a job, but a man’s gotta do what a man’s gotta do en Ferry kan het als geen ander.
Hij slingert zich op zijn Donneriaanse fiets en laveert tussen het Haagse verkeer naar het Catshuis om daar politieke figuren aan hun plichten te herinneren.
Hulde voor de redder des Vaderlands

Reageer
gravatar

Open brief aan Ferry: wanneer U er middels gericht stemadvies voor zorgt dat ik in het Catshuis kom, zal ik er persoonlijk voor zorgen dat u wèl iets nieuws te melden krijgt.

En dat om de ogen van alle Nederlanders te openen voor de realiteit van dit land!

Reageer
gravatar

@PROF. B. EITEL – Zoals u ongetwijfeld zult weten is deze CDA-actie waaraan u refereert volledig mislukt, en dat is niet verwonderlijk van een partij die de kangoo heeft gezet op de fundamenten van de authentieke Nederlandse samenleving.

Nee, Henk en Ingrid hebben die kans nooit gekregen om hun opwachting te maken in het Catshuis.

Ik wil er als eerste minister van dit land persoonlijk zorg voor dragen dat diezelfde Henk en Ingrid wèl gehoord worden in het Catshuis, en dat er ook oog zal zijn voor al die andere Henk en Ingrids die ons vaderland een warm hart toedragen!

gravatar

@G. WILDERS. Dank voor uw reactie. Ik merk aan uw reactie dat u het CDA niet meer gedoogd. Is dit een voorbode voor een breuk, of is dit altijd al geweest onder het motto ‘het doel heiligt het middel’.

gravatar

Mingelen gaat bij het Catshuis staan wachten tot er witte rook uit de schoorsteen komt. Dit verschijnsel zal naar verwachting plaatsvinden als Rutte en Verhagen eindelijk de moed hebben gehad om Wilders te fileren en te scalperen en vervolgens met zijn geblondeerde pruik de open haard gaan aanmaken.

Reageer
gravatar

Ik hoop yoch wel dat Mingelen ook aandacht zal besteden aan de betekenis van kleur en motief van de stropdassen, gedragen door de diverse kabinetsleden en hun gedoogheer.

Reageer
gravatar

Beste redactie van De Speld, ik vind het ronduit absurd dat jullie dit stuk durven te plaatsen. Ik dacht dat De Speld satirisch bedoeld was? Waarom schrijven jullie dan nu ineens een feitelijk kloppend artikel? Ik vind het not done!!! Kirsten

Reageer