Kunstwerk ontdekt in Microsoft clip art

‘Librarian’ mogelijk vroeg werk van Picasso


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Btje vergezocht lijkt me. Inderdaadje potje opblaasjournalistiek oftewel letterterrorisme. Het levert een soort samenzwenking op.

En Picasso? Laat me wel lachuh! Die is toch allang kapot? Ach Picaszooitje, hij deed ze ding en neukte flink. Als een menselijk monstertje, zo’n gnoom of miniminotaurus. Best een grappig kereltje.

Toch wijt ik dit werk niet aan der Pablo. Want die was niet zo extreem rechtlijnig. Olleke bolleke knop.

Reageer
gravatar

Ja kleinzoon Paulus, ik herken de boekenopstelling van Scheltema & Holkema’s Boekhandel aan het Rokin 72 in de boekenweek van 1890. Juffrouw Hannah Crabb van het miniatuurtje was daar toen assistent-verkoopster. Piet huurde destijds speciaal een zolderkamertje in Amsterdam in de Albert Cuypstraat op nummer 158 om met haar te rollebollen, zoals alleen schilders dat kunnen met hun modellen.

gravatar

Vroeg werk van Picasso?
Volgens mij werkte hij altijd pas laat op de dag. Die kwam voor 12-en zijn nest niet uit hoor!
Ha ha ha, vroeg werk van Picasso!

Reageer
gravatar

De juiste volgorde moet zijn: appel. appèl, Appel (kunstenaar), Apple (Brits), MicroSoft (MS doet denken aan SM, maar is dat volgens velen niet) en Apple (Amerikaans, met banden in China).
Maar hoe kom je nou van Picasso op appels?

Reageer
gravatar

Van Picasso naar appels is simpel.
Picasso is een type citroën, dus dan krijg je:
picasso – citroën – citroen – fruit- appel

gravatar

Marg00tje, voordat onze correctoren zich hierover buigen: Rembrandt is met dt. Als je in je auto zit en Brand je je Rem, dan heb je een probleem. Daarvoor hebben we wel weer de WW.

gravatar

Ik weet dat onze oude meesters in hun eigen tijd vaak zonder werk zaten, maar toch zie ik niet waarom je je baan kwijtraakt als je een rembrand krijgt in een picasso. Wil er bij mij gewoon niet in. Of uit.

gravatar

Dat lijkt mij onwaarschijnlijk, Neuzel. Hij heeft eigenhandig al zijn werk uit die periode verzopen in De Mooie Nel, alvorens Haarlemmerliede te verlaten. Zelfs de onfortuinlijke burgemeester Frank IJsselmuiden kwam te laat om dat nog te redden.

gravatar

Subtiel verschil; niet in De Mooie Nel, maar aan De Mooie Nel. De toenmalige waard van De Zoete Inval heeft daar nog een aardige Heijboercollectie aan overgehouden.

gravatar

Hé, dat is bijzonder! De Zoete Inval heeft nimmer aan De Mooie Nel gestaan. Sterker nog: na het verlaten van het dorp, dient eerst de spoorwegovergang te worden overgestoken, alvorens bij die uitspanning te kunnen geraken.

gravatar

Zo te zien ziet het plaatje er nog ongeschonden uit. Ik vraag mij dan toch af hoe die Picasso hier dan werk van heeft gemaakt. Volgens mij heeft ie het plaatje dus niet geraakt en is er vlak langs gereden of zo. Neem me maar niet kwalijk. Ik weet niet zoveel van automerken.

Reageer
gravatar

In dat geval was ClipArt zijn tijd ook ver vooruit. De kwaliteit van deze afbeelding doet namelijk vermoeden dat de afbeelding afkomstig is uit de vroege tijd van Microsoft. In die tijd was Karel Appel nog niet geboren.

Reageer
gravatar

Nee, dit is één van die verloren gewaande, onlangs in Engeland teruggevonden werken van Karel Appel. De handtekening van de kunstenaar is op creatieve wijze verstopt in de Apple iPad die de zogenaamde “librarian” omhoog houdt. Ja, Appel was zijn tijd altijd ver vooruit. Zijn weduwe heeft dit tegen mij bevestigd.

Reageer