Apple eist verbod op aanklacht Samsung tegen Nokia vanwege boete aan Facebook over patent Microsoft

‘En dit wordt niet de laatste’

Apple heeft via de rechter een tijdelijk verbod afgedwongen zodat Samsung Nokia niet kan aanklagen. Volgens insiders zijn voormalig Apple-medewerkers die nu bij Google in dienst zijn dermate verbolgen over de patentsverbodsaanklacht dat ze niet willen dat Samsung in Duitsland een aanklacht tegen Nokia kan indienen. Zie hier grote versie.

De aanklacht komt daags na het lekken van ontwerpdesigns van de nieuwe Windows Phone, die volgens Facebook een van Motorola overgenomen patent zou hebben gebruikt. De verbodsaanklacht komt een week na een eerder verbod op de iCloud-dienst waarmee  Galaxy Tabs Wireless van Frankrijk naar Duitsland verstuurd zouden kunnen worden. De tabs zijn in Duitsland verboden, omdat bij het versturen gebruik wordt gemaakt van een in 1994 door Microsoft ontwikkeld protocol dat in 2008 na een overname in handen kwam van Sony. Volgens de rechter is het gebruik van Apple’s iCloud om Samsung’s wirelessproducten te versturen in strijd met een eerdere uitspraak van een rechter in Luxemburg, die Apple’s wirelessdienst verbood omdat het ontwerp van het iCloud-logo hem teveel aan zijn schoonmoeder deed denken. Het vonnis is onder WAP-gebruikers positief onthaald.

Het is niet de eerste keer dat Apple/Samsung/Google/Facebook/Nokia/Microsoft* juridisch verstrengeld raken. In 2010 was het Apple/Samsung/Google/Facebook/Nokia/Microsoft** dat in een slepende rechtszaak/samenwerking eiste dat hun nieuwe touchscreen/bierviltje/waterafstotende zwembroek gratis werd aangeboden in Starbucks en/of McDonald’s. Het incident was opmerkelijk, zeker nadat eerder deze maand berichten uitlekten over de  romance/vechtpartij/buitenechtelijk kind/transfer*** tussen de CFO’s van Apple/Samsung/Google/Facebook/Nokia/Microsoft/HP*.

*doorhalen wat niet van toepassing is
**Waarschijnlijk Apple, maar we hebben het niet opgezocht
***Volgens de rechter was het korrelige filmpje ‘onvoldoende bewijs’ om een romance vast te stellen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik word hier zo moe van. Kan iemand mij uitleggen wat hier achter zit?

Reageer
gravatar

Wat krijgen wij nu, Carrotte: u heeft geen idee?
Het lijkt me toch simpel om het idee te opperen deze spelers een mega-fusie aan te laten gaan.

Ik weet dat fuseren zóóóó jaren 70 is, maar op heden kunnen we het op ‘herbronning’ gooien, toch?

gravatar

Nu het idee van uw kant komt, heer Jeettje, zal onze beus showfeur wel uitgelaten van blijdschap zijn, terwijl als ik aan de wieg ervan had gestaan, hij deze maga-fusie meer dan mega dom zou hebben gekwalificeerd. Over showfinisme gesproken…

gravatar

Waarde Carrrrrrrrrrrrotttttttttttte, wat knap dat u reeds aan de wieg meent te kunnen staan! Van u had slechts verwacht mogen worden dat u er nog in zou liggen. Ik zie het zó voor mij, u lekkend uit die waterafstotende Mc Donaldszwembroek, terwijl u morst met een vies bakje, gezoete Starbucks-koffie-sørrogaat. Bah! op alle fronten!

gravatar

Marg00tje, Bus heeft het over Carrotte, die blijkbaar een zwembroek uit heeft en hiermee voor paal staat. Over het lekken zullen we het hier maar niet hebben, want riekt iets naar exhibitionisme. Bus en Carrotte zoeken het samen maar uit, vind je dat ook niet?

gravatar

Deze kluwen valt niet meer te ontrafelen. Dat komt er nou van als je dit soort gecompliceerde materie door juristen laat behandelen. Dit gaat waarschijnlijk leiden tot een nieuwe internetzeepbel die de hausse van 1999/2000 zal overtreffen.

Reageer
gravatar

In dit artikel is nog even vergeten te refereren aan de accuproblemen die Apple van Samsung heeft gejat, de zoekmachine die Microsoft van Google heeft gejat, en natuurlijk de veranderende gebruikersvoorwaarden die alle bedrijven ongeveer op hetzelfde moment doorvoerden om de consument op een legale wijze nog meer te naaien…

Reageer
gravatar

Zijn jullie het daarover eens en kønnen wij binnenkort de opening van ‘Proeverijtje Jeettje & Margootje’ verwachten? Of giert ook dit volledig uit de klauw en zal het dispuut tussen de ‘zachtedrachtgiganten’ worden opgeschort opdat uw geding kan worden gevoerd?

gravatar

De onduidelijkheid van dit nieuwsartikel is nog niks vergeleken bij een vergadering van de tweeëntwintig rayonhoofden van de Vereniging Friesche Elfsteden en vooral de verklaringen die voorzitter Wiebe Wieling hierover aflegt.

Reageer
gravatar

Waarbij op te merken valt dat je van te voren weet dat je een vergadering van de rayonhoofden toch niet kunt volgen (als de ondertitels niet aanstaan tenminste).

gravatar

Lieve tante Paulien.

Natuurlijk steun ik altijd goede ideeën, vooral als ze van de zeer aangename familie Paulussen komen. Heer Jeettje is ook een zeer goede huisvriend. Die moet je steunen door dik en dun.

Groet Marg00tje

PS. Doet U de lieve groetjes van mij aan Paulusje en natuurlijk drie kleine kusjes.

gravatar

Jeettje (#6), ik merk hier wat jaloezie. Je bent zeker een van de weinige Nederlanders die nog geen iPad, iPod, iPhone, iBook, iMac en MacBook Air hebben van ‘s werelds geheimste gezelschap, Apple.

Speciaal voor jou heb ik ze alle zes in een bundel voor de halve prijs geïmporteerd uit Roemenië met originele populierenhouten kast. Geschikt voor: Basic programma’s, PTT-aansluiting, dakantenne, VHS en de nieuwste Kodak-films.

Reageer
gravatar

Beste Handelaar Paulus:

Goede tijden dus voor handelaren. Bij deze vraag ik dus ook zo’n pakket aan. Natuurlijk krijg ik dan meer korting als heer Jeettje, want U bent er nu twee kwijt. Doe er meteen maar een dubbele dakantenne bij.

Mijn dank
Groet Marg00tje

gravatar

Ergens heb ik ook nog een e-patent in de la liggen. Maar waar? Even zoeken en dan kom ik erop terug en zal ze allemaal eens genadeloos gaan aanklagen!

Reageer
gravatar

Dit alles is begonnen toen Apple en Microsoft de User Interface van the Palo Alto Research Center kopieerden, maar Apple wegens bezuinigingen een muis leverde met maar één knop. Hierdoor heeft Apple het dubbelklikken moeten uitvinden, hetgeen onmogelijk is voor Parkinson, Autisten en andere spastici. Om deze fout te verdoezelen heeft Apple daarna zoveel mogelijk apparaten met maar één knop op de markt proberen te brengen, om vervolgens alles aan te klagen waar één of een meervoud van één knoppen op staan.

Reageer
gravatar

Ik was gedurende de laatste weken in Buthan, waar ik onder andere het temmen van Yaks en de landbouwtechnologie van de Tibetanen gedurende het jaar 1225-1240 Voor Christus heb bestudeerd.

Ik heb zo het gevoel dat dat weer in de mode komt.

Kun je zo’n ‘Apple’ eten? Nou dan!

Reageer
gravatar

Zag de enthousiaste reactie van Marg00tje op de aanbieding van Paulus iHandelaar. Wat ik hierin miste was de iRon die in het huisnetwerk perfect samengaat met iWash, iCook en iClean. Wellicht dat Marg00tje beter hier aandacht aan kan geven.

Reageer
gravatar

Overigens ben ik, met Cato, van mening dat Carthago vernietigd moet worden en -met onmiddellijk ingang- ook de sterk exhibitionistische tv-reclame van de jongeheer David Beckham. In het geding Samsung versus Microsoft kan ik geen definitieve uitspraken doen, de zaak is immers nog onder de rechter.

Reageer
gravatar

Dit klopt niet. Philips had namelijk een tecnologie ontwikkeld die in 2007 aan een klein Japans halfgeleider bedrijf werd verkocht, en hier ging het Samsung nou juist om. Dus Appe moet niet zeuren. Het is eerder Facebook die recht van spreken heeft!

Reageer
gravatar

Graag willen wij hier vermelden dat wij voornemens zijn de Tegenpartij wederom op te richten. Wij nemen de partijprogramma’s van de Heren Rutte en Wilders onverkort over. Alle leden dienen in het bezit te zijn van het algemene Vampierendiploma, zoals aan de Academie van de heer Bram stoker na een uitgebreide studie te verkrijgen is. Slechts bloedzuigers kunnen onze overgenomen partijprogramma’s ondersteunen dunkt ons zo. Wij nemen tevens weer octrooi op onze gevleugelde uitspraak “Geen Gezeik, Iedereen Rijk.

Reageer
gravatar

Ja ja, en De Speld zwijgt al jaren over de intense juridische strijd met The Oion in de VS. Hou het maar onder de pet, stelletje hypocrieten! De pot verwijt de ketel. Maar ja, zo’n gigant als De Speld trekt zich niets aan van een commentaar van een simpele man als ik!

Reageer
gravatar

Het feit dat Samsung weigert om Nokia aan te klagen voor patentschending komt doordat HTC als bemiddelaar een rol gespeeld heeft. Zowel Android als Windows vonden een conflict funest voor het al zover ondergeschoven kindje.

Reageer