Imam: ‘”AIDS is een ziekte”

Vereniging van hiv-patiënten woedend


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat die man anders even in zijn waarde voor ieder die zegt dat godsdienst een ziekte is. je bent, wanneer je zoiets zegt, niet grappig, eerder beledigend. kortom het is niet gepast van (jong)- volwassenen om zo kinderachtig te doen. m.b.t. “aids is een ziekte” daar heeft hij toch ook gewoon gelijk in. Aids is een ziekte, tevens ontwikkeld door Amerikanen om negers uit te moorden, maar jammer genoeg kwam het terug in eigen land. “what goes around comes around”. zoek maar op, voordat je met je haat- comments komt.

Reageer
gravatar

Als je echt denkt dat Aids door Amerikanen is uitgevonden om negers uit te moorden, mag ik dan concluderen dat godsdienst ook een ziekte is? Eentje die het vermogen tot logisch nadenken vernietigt?

Ik vind dat anders helemaal niet grappig, hoor: ik constateer het feit dat er méér mensen door de eeuwen heen gestorven zijn aan religie dan aan aids.

En als jij nu beledigd bent: dat is de medicijn, wel goed doorslikken hoor!

gravatar

Die baard zou wel kunnen worden bijgeknipt, maar die ogen…
Maar als we vijf keer per dag op de grond moeten liggen om gymnastiek te doen en een risico lopen om een rugaandoening te krijgen én het werkt voor de HIV-al dan niet-patiënten, ga ik wel mee, hoor.
De Grieken hadden ook al rare gewoontes met jongetjes en in de rooms-katholieke kerk is dit gebruik, blijkbaar met enig succes doorgevoerd.

Reageer
gravatar

‘De fiets van mijn grootmoeder is een vervoermiddel’, maar voor de rest geldt het woord van Wittgenstein:

Waarover men niet kan praten, daarover moet men zwijgen.

Reageer
gravatar

Wittgenstein heeft wel meer dingen gezegd waar hij later op terug moest komen, bijv. zijn tractatus logico philosoficum. En “waarover men niet kan praten, daarover moet men zwijgen” .. als dat zo zou zijn, zouden nu alle Europese politici stil moeten vallen. Die kletsen nu, niet gehinderd door enige kennis van zaken, gewoon door over bezuinigen én stimuleren van de economie. Laten we Wittgenstein gedenken als een Duitser die nog net een huis voor zijn zuster kon bouwen voordat hij mataglap werd.

gravatar

Blij dat er hier échte intellectuelen zijn, die de Duitse filosofie doorgronden. Als onechte intellectueel moet ik toegeven, dat de vele bijzinnen het lezen wel erg moeilijk maken. Vaak heb ik na een paar zinnen de moed maar opgegeven, maar bij De Speld krijgen we altijd de informatie die we nodig (denken te) hebben. Gelukkig maar!

gravatar

Na wirklich Elkie. Deutsche Philosophie gibt es wohl gar nicht, es gibt nur Deutsche Leute die halt nunmal etwas Vernünftiges über Philosophie gedacht, geredet und geschrieben haben. Sonst alles in Ordnung bei Euch?

gravatar

Ik mis het tweede gedeelte van deze inmiddels clichématige uitspraak.

Volledigheidshalve had deze imam moeten zeggen AIDS is een ziekte… “en dus te genezen”.

Maar blijkbaar is het vertrouwen in de almachtige Allah Akhbar niet zo groot dat ze dit durven te beweren?

Reageer
gravatar

Paulus, wat jij schreef is beslist niet waar. De Vereniging van hiv-patiënten had tien jaar geleden deze wetenschappelijke vondst al openbaar gemaakt. Geen enkele journalist had er toen aandacht voor. Maar nu het uit de mond van een willekeurige imam komt, is het spectaculair, en loopt de wereldpers te hoop. Het is te begrijpen, dat deze club woedend is op de pers.

gravatar

Mevrouw MARG00TJE,

U kunt maar beter voorzichtig zijn met Uw uitlatingen over deze gevoelige materie.
Deze dient eerst bediscusieerd te worden in de meer serieuze media, als daar zijn RTL Boulevard, of Shownieuws van SBS

gravatar

Dan kunnen we die aidslijders eindelijk mooi buiten de stadsgrenzen houden, net zoals ze in de middeleeuwen deden met andere tyfuslijders.

Ze hadden toen trouwens ook een goed beleid tegen moslims in het algemeen en imams in het bijzonder.

gravatar

@Senior Jr.: En niet te vergeten tegen joden.

Terwijl de laatste groep eeuwenlang in voor die tijd relatief grote vrijheid in het Moorse Spanje kon leven, werden zij kort na de val van Granada (waarmee de Reconquista voltooid werd) door Isabella I van Kastilië en Ferdinand II van Aragon voor de keuze tussen bekering, ballingschap of de brandstapel gesteld. Een grote groep joden vluchtte naar Cádiz. Daar in de haven aangekomen kon men geen kant meer op. Voor de kust wachtten zeerovers hen op, terugkeer was wegens het verdrijvingsedict van Isabella en Ferdinand niet mogelijk. Het was tenslotte de vloot van de Osmaanse sultan die hen redde

gravatar

Haroen Al-Rashid had ook een vorm van gelijk toen hij Constantinopel veroverde op de Oostchristelijke heerser
Constantijn Likmevestus. Stel dat die stad nu nóg Christelijk was geweest, dan was de paus van Schotland tot aan de Zwarte Zee de baas geweest en was ook Turkije door AIDS besmet. Nu Allah-zij-dank niet, dankzij Gül, Erdogan en wat sis-kebabbelende ayatollah’s.

gravatar

Ik zou een stap verder willen gaan en voorzichtig stellen dat het woord Ketter een verbastering van de naam Keppler zou kunnen zijn.
Ook zo’n luchtfietser!

Reageer
gravatar

Niet te hard tekeer gaan tegen deze imam. Stel dat hij later het gelijk aan zijn kant krijgt. Er zijn meer geleerden verketterd wegens te grote inzichten, maar die later hun tijd ver vooruit bleken te zijn.

Reageer
gravatar

Tja, dat die geleerden van toen nu gelijk krijgen wil natuurlijk niet zeggen dat wij op dit moment het bij het juiste eind hebben.
Hoogstwaarschijnlijk dat in de toekomst toch zal blijken dat bijvoorbeeld Galileo er naast zat en de inquistitie achteraf toch goed werk verrichtte.

gravatar

Ja, is die cirkel nou plat of toch een bol? Of je valt er af of je komt weer op dezelfde plek terecht. Zo komen we niet echt verder.

gravatar

Hij gaat wel heel erg ver in zijn uitlatingen, deze Imam. Denkt zeker dat hij de wijsheid in pacht heeft!
Nou… wij hier, in het Westen weten inmiddels wel beter.

Nog even en hij beweert dat de aarde rond is.

Ik ben benieuwd naar onze blonde pleeborstel zijn gedachten hierover.

Reageer
gravatar

Over het rond zijn van de aarde heeft Herman Finkers gelukkig lang geleden al helderheid verschaft: De aarde is rond… net als een pannenkoek!

gravatar

Toch wel jammer dat alleen de vereniging van HIV patiënten hierop aanslaat: men zou toch verwachten dat ook de geneeskundige stand in de gordijnen zou klimmen vanwege het onbevoegd doen van medische uitspraken. Jammer, heel jammer.

Al was het alleen maar om de immer op jacht naar bezuinigingen zijnde minister Schippers de voet dwars te zetten om op grond van dit gerucht ook deze ziekte niet onder de ziektekostenverzekering te laten vallen.

Reageer
gravatar

Er zou inderdaad een waarschuwing op de heilige boekjes moeten komen: Let op, religie leid tot geestelijke verblinding en bekrompenheid. Mooi zwart randje erom en klaar!

gravatar

Maar dan ook met foto’s van onthoofdingen, en brandstapels op de voorkant. Gelijke monniken, gelijk kappen, hoest ik altijd maar.

gravatar

Het spreekwoord zegt toch ook niks over verschillende monniken, maar alleen maar iets over gelijke monniken. Reken maar dat 2 broeders van dezelfde orde (gelijke monniken) gelijke kappen hebben!

gravatar

Toch nobel van deze in- en integere man dat hij zijn wreed vervolgde geloofsgenoten in Nederland een hart onder de riem komt steken. Met al die AIDS-remmers zouden deze licht kunnen vergeten dat AIDS een ziekte is en geen finale straf vóór homo’s, ván Allah. Tellen wij de zegeningen van onze multiculturele samenleving: dat er nog mensen zijn die -gelijk de Jehovah’s Getuigen in de 50’er jaren- een ferme voet tussen de deur durven zetten om nog even de punten op de i van Aids te zetten. Bravo.

Reageer
gravatar

@Outsider, met betrekking tot uw laatste opmerking, wil ik graag toevoegen dat wij de oplossing voor het door uw geschetste probleem hebben gevonden. Het woord AIDS bevat eenmaal in het Russisch vertaald geen puntjes. Zie maar: СПИД.

gravatar

@Voorts

Ik heb even gekeken, en gelukkig blijken de rapen nog niet gaar. Hardy Motherfuckers those turnips, zoals de Fransen dat zo mooi onder woorden zouden brengen.

Enfin, details weliswaar. Maar een man kan niet acuraat genoeg zijn!

Reageer
gravatar

Hij zal bedoelen: Aids is een religie… Maar dat durft ie niet te denken. Hij mocht er eens achter komen dat religie een ziekte is!

Maarja mogelijk denkt ie dat ie extra bescherming geniet door die baard.

Reageer
gravatar

Als AIDS een religie is, zou er sprake moeten zijn van één onbetwiste lijder. Ik meen dat het er wereldwijd iets meer zijn die aanspraak maken op die titel.

Zo zal deze religie nooit écht van de grond komen.

gravatar

Als de Imam gezegd zou hebben: “HIV is een chocoladebroodje, dat reeds in de bakkerij op de grond is gevallen, maar door de geschrokken bakkersknecht ongemerkt weer tussen de andere is gelegd.” DAN zou ik mij kunnen voorstellen dat de patiëntenvereniging woedend zou reageren.

Reageer
gravatar

Dat ligt er aan; als Joden of Christenen het zeggen klopt het, Moslims die dit beweren zijn homo-haters en is een vorm Sharia en Islamisering.

gravatar

Wat zou er gebeuren als iemand zou stellen dat imam zijn ook iets dergelijks al dan niet is? Dan zijn de rapen gaar vrees ik en de gevolgen helaas niet mis!

Reageer