Historische peiling Maurice de Hond

‘Als er in 1989 verkiezingen zouden zijn dan zou het CDA de grootste partij worden’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kom, kom, Nozeltje! ZO erg is het nu ook weer niet! Ik weet dat het als een enorme slag zal aankomen, maar ik zal je NIET doodslaan.
Maar als je geen idee hebt, waarom vervoeg je je dan niet bij Carrrrrrrrrrrrrrrrrotte? Die zit VOL met ideeën. Het zijn louter slechte ideeën, maar het is altijd meer dan niks

gravatar

Wat een onnozele behoefte, om pakjes boter, die toch hun vorm uit praktische overwegingen hebben medegekregen, door middel van geweld te willen indeuken.
Vertel eens, waar komt die behoefte vandaan?

gravatar

in Apelfoort zou tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 1962 de ARP de grootste partij geweest zijn volgens de peilingen. Wat is er met het CDA gebeurd dat nu 3 partijen in 1 kleiner zijn dan die 1 partijen op zichzelf los van de andere 2 waren? Of hoe schrijf je zoiets in fatsoenlijk Nederlands? En in 1970 zou Binding Rechts het grootste geweest zijn volgens die peilingen. Alleen: wie weet nu nog wat Binding Rechts is c.q. was?

Reageer
gravatar

Het spijt mij, ook in mijn kinderjaren had ik die binding niet. Tegenwoordig sta ik model voor het oude poldermodel: linksdragend, rechtsbenig en onhandig.

gravatar

Nee Ca’otte, je begint na al die r-etjes die ik je cadeau gedaan heb overmoedig te worden. Dit is GEEN idee. (Heel erg slecht is het ook niet, voor jouw doen dan, maar een idee is het zeker NIET

gravatar

Jeetje wat een stap, en dat in deze tijd, juist nu de hkiaenmzrut zo slecht gaat hoop dat jullie huis wel snel verkoopt dan kan je dat droomhuis kopen

gravatar

Als je sneller bent Als het licht dan moet het geen probleem zijn om terug te gaan naar de toekomst, of desnoods Het toekomst. Centrumdemocraten geloven immers alles.

Reageer
gravatar

U heeft gelijk: CDA is in 1989 onzijdig. Dat appèl zonder streepje geschreven moest worden en daardoor het verschil tussen appel en appel verdween – tevens de noodzaak om naast een de-versie nog een het-versie aan te houden – is door het verschijningsjaar 2005 van het Groene Boekje voor die tijd onvoorzienbaar te achten.

gravatar

Mijnheer of mevrouw de corrector,

Nogmaals: U, Frederic, het groene noch het witte boekje mag uitmaken of een democratische partij zij of onzijdig wil zijn. Sinds gisteren is het officieel de CDA, zodat verwacht mag worden dat het cabaret snel zal vallen. Derhalve verzoek ik uw eigenzinnige correctie te hercorrigeren.

gravatar

De grootte van de christendemocraten lijkt me op een bubbel te berusten. Het zou me dan ook niet verbazen als de partij eind jaren zeventig of begin jaren tachtig uiteen zal spatten in meerdere confessionele partijen.

Reageer
gravatar

Maar even voor alle helderheid, deze willekeurig uitgekozen buren vertegenwoordigen de mening van onze multiculturele samenleving in 1989, dus de uitkomst van de peiling is echt helemaal verantwoord. Ik begrijp niet waar het CDA zich druk om maakt.

Reageer