Flickr CC, Author: Nickel Xie

Postbus 51 schrapt ‘Raszuiverheid begint bij jezelf’

"We hadden niet verwacht dat het zo’n gevoelig onderwerp zou zijn"

Postbus 51 stopt per direct met de reclamecampagne ‘Raszuiverheid begint bij jezelf’. De stichting reageert daarmee op de maatschappelijke onrust die de campagne heeft veroorzaakt.

Deze week werden verschillende reclamespotjes uitgezonden waarin aandacht gevraagd werd voor het belang van een raszuivere samenleving. Paul Roelleven, woordvoerder van Postbus 51, is geschrokken van de storm van kritiek die de spotjes hebben losgemaakt: “We hadden niet verwacht dat raszuiverheid nog zo’n gevoelig onderwerp zou zijn. De laatste dagen worden we vanuit allerlei hoeken van nationaal-socialisme beschuldigd, zonder dat dat het oorspronkelijke doel van de campagne was. Ik zou bijna zeggen: integendeel.”

Ook de Postbus51-website www.hoeraszuiverbenjij.nl is inmiddels uit de lucht gehaald. Naast enkele praktische tips om je omgeving raszuiver te houden, bevatte de site ook een vragenlijst waarmee men de eigen zuiverheid kon testen. Lydia Gras, voorzitter van het Landelijk Nationaal Comité, is blij dat de campagne afgebroken is: “Ik begrijp best dat men onderdeel wil zijn van een sterk ras, dat willen we uiteindelijk allemaal. Maar het blijft een persoonlijke verantwoordelijkheid van mensen zelf en dit soort campagnes werkt alleen maar averechts.”

Volgens Gras is de samenleving vooral gebaat bij goede voorlichting: “Het is een thema dat iedereen raakt, iets waar iedere burger vroeg of laat mee te maken krijgt. Dan is het belangrijk dat mensen weten welke mogelijkheden en onmogelijkheden raszuiverheid met zich meebrengt, ook omdat het gevolgen kan hebben voor je levensstijl. We moeten het niet zien als een fenomeen maar als een uitdaging. Als we dat doen, biedt raszuiverheid enorm veel kansen, ook voor Nederland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat pik ik niet! Zeg ik eens een keer waar het op staat en dan word ik meteen gedemoniseerd!

Jij linkse poedel!
Dat is multiculti praat!
Je maakt Henk en Ingrid boos!
Zo is de ellende in Israel ook begonnen. Lang leve het Joodse volk!

Grrrrt

Reageer
gravatar

Het spijt me, u bent vast en zeker een groot redenaar en Henk en Ingrid schijnen te weten wie u bent, maar ik kan u helegaar niet volgen. Toch heb ik altijd mijn best gedaan op school.

gravatar

Zeg, oetlullen! Dat raszuiveren is heel makkelijk. Als je bang bent dat andere lui ontdekken dat het niet helemaal zuiver op de raciale graat bent, verf je gewoon je haren bleek. Ziet er niemand meer wat van.

Niet huili huili doen dus.

Grrrrt

Reageer
gravatar

Je propaGEERT weer eens in het wildeweg.
Messen zoals jij kunnen beter in een eigen land gaan wonen. Compleet met volgelINGen en aanverwanten. Dan heft niemand er last van…

gravatar

Raszuiveren discrimineren,voelen zich meer dan de niet-raszuiveren.De euro: het is toch wel super-geld,en ga zo maar door?

Reageer
gravatar

Terecht dat er mensen zijn die er op reageerden,want de nazi’s in Duitsland propageerden ook dat ze raszuiver zijn.Dat niet waar is,want de wereld bestaat al miljoenen jaren.Deze nazi’s claimden dus dat ze 10 miljoen jaren geleden ook al zuiver waren.Het wordt dan van: jij bent niet raszuiver,dus hoepel maar op,Jij hoort hier niet,en je hebt nergens recht op,alleen wij de raszuiveren,als het gewoon wordt.

Reageer
gravatar

Het is achterlijk om te denken,dat de tegenwoordige volken allemaal raszuiver zijn.De wereld bestaat toch niet alleen maar in deze tijd? In die miljoenen jaren hadden de volken zich ook verspreid en vermengd tot wat je nu ziet van een persoon.In Zwitserland mag je tegenwoordig alleen een raszuivere Zwitser zijn om een huis te kopen,want anders krijg je “spookdorpen”,wordt er gezegd.

Reageer
gravatar

@Henk van Mathenesse,

Het denkwerk aan anderen overlaten doe ik regelmatig met de feestdagen.

Ook een denker heeft recht op rust (en feestdagen)!

Vandaar ook mijn geringe inspanning. Tevens had u ook enige moeite mogen doen om de bijdrage van Alemayehu Asemenew Atikem te begrijpen?

U bent het kennelijk gewoon om niet te veel na te denken, en dan ligt die connotatie met uw vrouw Ingrid (en dus Geert) voor de hand…

Reageer
gravatar

Heer Nadenkertje,

Het is dat ik van de rasvrije caviaveldwachterij ben, anders had u bekeurd vanwege het rasechte onrechtmatige gebruik van de titel nadenker, subsidiair nadenkertje, zonder het daartoe bij de wet verplichte getuigschrift, alsmede een verklaring van goed gedrag.

gravatar

Wel heer Nadenkertje, u beschikt dus over het vermogen om het denkproces op zon- en feestdagen stil te zetten. Hier dringt zich een zekere gelijkenis op met de werkmanskiel die in de middag om vijf uur aan het haakje wordt gehangen.

Ik heb u wel door. Uw herhaalde verwijzing naar Ingrid is alleen maar een poging om Hawa op de kast te jagen en mijn huiselijk geluk te verstoren. Erg doorzichtig, daar trapt niemand in.

gravatar

@corrector,

U werkt zwart? U kijkt zwart? Dan bent u niet raszuiver! Alemayehu Asemenew Atikem heeft nog steeds een goed punt!

@Henk,

Wat de punt is? Meneer Alemayehu lomt uit Afrika. ik laat het denkwerk verder aan u over.

Geert hoeft u toch niet alles voor te kauwen? Of vraag het anders aan je Ingrid!

Reageer
gravatar

@Nadenkertje,
Het steevast linken van de naam Henk aan ene Geert en Ingrid behoort tot een vorm van nadenken die weinig inspanning vereist en daarom veel wordt toegepast. Met uw welnemen heb ik het even aan Hawa gevraagd. Zij is het met mij eens met de toevoeging dat u reeds zelf stelde het nadenken aan anderen uit handen te geven.

gravatar

Was er vroeger (nog geen 50 jaar geleden) ook geen sprake van een toppunt van ellende in de vorm van een Joodse homofiele neger met een bult, een glazen oog en natuurlijk met een blanke blonde vrouw ter compensatie en maatschappelijke acceptatie. D’r staat me zoiets van bij; die jongen heeft toch nog een geweldige carrière gemaakt in Las Vegas en omstreken. Ik bedoel maar te zeggen: geef nooit de moed op: Nil disperandum.

Reageer
gravatar

Het meest storend was wel het spotje: “Er is maar één ras, en dat is het mensenras.” met daarin een gebochelde negroide moslim van joodse afkomst die homo was met spleetogen en zich had laten ombouwen tot een lesbische pot met een scheve neus die zei dat wij mensen allemaal van elkaar moeten houden. Daarna vloog ze weg op een bezem met een zwarte poes tussen haar zwaar behaarde benen rondzwaaiend met zijn geamputeerde toverstokje .

Ik heb begrepen dat ook iemand anders hier aanstoot aan had genomen.

Reageer
gravatar

Naso’s!
Wat is er mis met een heldere pels?

Zag laatst een prachtige film over een echte pelsjager: “The last trapper”:
http://www.youtube.com/watch?v=dYKlOcuvFkY
Die mannen met baarden die in de natuurlijke leefomgeving onderdeel zijn van het ecosysteempie. En die bontjassen, daar doe je je hele leven mee! In tegensteling tot die wegwerpzooi in deze contreien…

“Volgens Gras is de samenleving vooral gebaat bij goede voorlichting:”
Als het gras maar meerdere kleuren heeft. Gelukkig is het er nu wel:
http://www.NieuweMediaNieuws.nl

Reageer
gravatar

en die goedgekleurde pels: willen we die niet allemal?!

gravatar

Wij van de Vereniging Nederlands Stamboekvee Verbeterd Roodbont Vleesvee, snappen niet hoe onze voorlichtingscampagne ter bevordering van het bewustzijn onder de fokkers van ons gewaardeerd vee nu bij postbus 51 terecht gekomen is.
Wij willen de eigenaren van de Verbeterde Roodbonte Vleeskoe er langs deze weg voor waarschuwen dat het raszuiver houden begint bij het gescheiden weiden van rood- en zwartbont vee!

Reageer
gravatar

Zo bijzonder is dat anders niet.

Als ik werk, doe ik dat zwart.
Als ik rij, doe ik dat zwart.
Als ik sjaak, doe ik zwart.
Als ik lieg, doe ik dat zwart.
Als ik kijk, doe ik dat zwart.
Als ik pik, doe ik dat zwart.

Mijn naaste collega maakt mij vaak zwart.
Als ik met mijn vrienden ben, ziet het zwart.
De lijst waar ik op sta, is zwart.

Dus als het om eentonigheid gaat of om naast het punt piesen, dan wint u het niet hoor meneer Alemayehu.

gravatar

De andere helft ook citeren maakt het verhaal sterker.

Als jij boos bent, ben je rood.
Als je ziek bent, ben je groen.
Als je in de zon zat, ben je bruin.
etc….

gravatar

*RECLAME*

Wilt u het ras zuiver houden? Neem dan INTEELT! INTEELT voorkomt schadelijke invloeden van buitenaf en houdt het ras 100% zuiver.
Dus voor het zuiverste ras: INTEELT!

Lees voor het gebruik eerst de bijsluiter of vraag het uw arts of apotheker.

*RECLAME*

Reageer
gravatar

Afschaffing van dit spotje is de zoveelste lippendienst aan een maatschappelijke gelijkheid die nooit heeft bestaan en ook nooit zal bestaan. Veel inhoudsloze Sire-reclame en Postbus 51 retoriek omlijst door tetterretet en taratsjingboem-muziek (NB: de Negende van de Duitser L. van Beethoven wordt daartoe vaak misbruikt: “Alle Menschen werden Brüder”). En bij opening en sluiting van E.K.’s en W.K.’s voetbal en schaatsen, bij de CocaCola/MacDonald Zomer- en Winterspelen is iedereen tot tranen geroerd door raszuivere commerciële uitbaters. Ras-Zuiver beschouwd is iedere kapitalist een bastaard en de meeste van die bastaards zijn helemaal niet zuiver op de graat. Roep maar eens luid: “De FIOD en AFM over u” op een doorsnee RvC-, RvB- of aandeelhoudersvergadering, zorg dan wel dat u het eerste bij de nooduitgang bent. “Raszuiver” is een bastaardvloek.

Reageer
gravatar

Oh… bedenk me ineens dat er nog veel mensen slachtoffer zullen worden van het stopzetten van deze campagne. Bekende Nederlanders zoals: Bridget Maasland, Paul de Leeuw, Gerard Ekdom, Monique Sluyter, Francisco van Jole…

Allen denken nu nog rasartiesten te zijn. Dat is dus spoedig voorbij, vrees ik.

Reageer
gravatar

Even denken.. Nee, sorry. Ik kan geen reden bedenken waarom een van de door u genoemde rasartiesten ook maar enkele meerwaarde zouden kunnen hebben voor mijn bestaan. Vooral De Leeuw. Ahw jakkie, hou op.

gravatar

Straks is er geen kind meer met een goede stamboom te krijgen. Alleen maar vanwege wat linkse kerkmensen. Geert doe er wat aan. Dit is toch knettergek? Maak snel een tweet dat als dit doorgaat je de regering laat vallen.

Reageer
gravatar

Op de een of andere manier doet die bleekwit gekleurde kat met zwarte vlek me denken aan een geblondeerde leider met een Indisch verleden. Maar waarom nou??

Reageer
gravatar

Mijn wasmachine (Bauknecht – WAK Eco 2470) wast alle kleuren in een rustig tempo, dus niet al te ras.

Reageer
gravatar

Heb het zelden zo bruin gegeten! En waarom streven naar blankheid ‘bruin’ wordt genoemd is mij ook een raadsel.
Familie Paulussen: KluKlux komen alleen bij Pipo in het circus voor. Het is Ku Klux Klan.

Reageer
gravatar

De familie Paulussen hecht er waarde aan u mede te delen dat de zich Oom Paulus (15) noemende doorgewinterde racist niet langer beschouwd kan worden als lid van onze gerespecteerde familie. Zoals door een onzer is vastgesteld, vertoeft deze heer momenteel in de V.S.v.A. alwaar hij zich schijnt kandidaat te hebben gesteld als voorzitter van de zogeheten Tea Party en tevens als negerverbrander bij de Klu Klux Klan.

Reageer
gravatar

Ik begrijp de commotie volledig. Het schept bijvoorbeeld de mogelijkheid om neger of indiaan te worden.
Ik stel dan ook als vervanging voor een kreet als “Blank zijn doe je zelf”, dat hier al geopperd werd.
Ook een sterke slogan vind ik: “Een blanke meid is op haar toekomst voorbereid.”
“Vrij veilig, vrij blank,” vind ik té.
Wel kan: “Je bent een rund, als je het blank misgunt.”
“Gekleurd maakt meer kapot dan blank is” is ijzersterk.
Wat te zeggen van: “Borreltje op, laat je zwart rijden.”
Als slot en mooie uitsmijter: “Blanker kunnen wij het u niet maken, wel racistischer.”

Reageer
gravatar

Ieder land is tegenwoordig alleen maar raszuiver? Nee,de wereld bestaat al miljoenen jaren,de zogenaamde “volken” hadden zich toen ook al vermengd.Het is achterlijk om te denken dat er bijv.in Zwitserland,Duitsland,of Nederland alleen maar raszuivere mensen wonen.In Zwitserland moet men tegenwoordig raszuiver zijn om een woning te kopen,een “buitenlander” mag dat niet.

gravatar

Hmmm na het stopzetten van de veelbesproken Teleac cursussen ‘zelfdoding zonder klieder’ en ‘pedofilie, een hobby die je jong houdt’, wordt nu dus ook al op postbus 51 weer een taboe in ere hersteld.

Reageer
gravatar

Wat is dat?! Mij weer een beetje lopen domeniseren?! Ken je verwachten van die lui die zelf extreem-rechts door zee zijn! Mijn stoof je geen kool om de oren, hoor. Ik kan rustig al mijn verbrande schepen van mijn rug laten glijden.

gravatar

Oei, oei, oei, hier komen zonder twijffel kamervragen over! Ik zie de discussie al voor me: “Doe ‘s raszuiver, man! Doe zelf eens raszuiver!”. Dat wordt smullen (behalve voor Leers dan, die wordt vast weer op het matje geroepen om excuses aan te gaan bieden).

Reageer
gravatar

als ik zo die poes zie met dat zwart en wit en als ik het een beetje begrijpt, is het dan niet goed als ik droptoffies met pepernumt opeet? en zwart op wit mag dat?
En chocoladevla met banaan?
allemaal dingen die ik lekker vint mag dat dan niet meer?
VInt ik niks leuk.

Pimmetje 7 jaar (BIJna 8 )

Reageer
gravatar

Jammer dat die spotjes er niet meer zijn. Ik vond die met die keeper en die hooligan wel leuk. Die haalde zelfs het journaal. We gaan nu maar met rasse schreden het nieuwe jaar tegemoet.

Reageer
gravatar

Dit vind ik nou toch zo’n eenkennige, discriminerende en bevooroordeelde reactie. Waarom zou Diederik alleen een jongensnaam kunnen zijn? Bah!

gravatar

Tja, de discussie over raszuiverheid is iets van alle tijden. Getuige “Van je ras, ras, ras, rijdt de koning door een plas”.
Wat ik persoonlijk dan weer vind getuigen van tunnel(poort?)visie.

Reageer
gravatar

Ja, nog zó gewaarschuwd: zetmachines grijpen niet in. Ik had geadviseerd het woord ‘loepzuiver’ te gebruiken om alle commotie voor te zijn.
Dat sluit bovendien beter aan bij de slogan ‘fatsoen moet je doen’. Ook een losse flodder waarover iedereen valt, maar minder kwetsend qua blessureleed.

Reageer