‘Jaar van het Racisme’ feestelijk afgesloten met n*ggabitch-controverse

Organisator Henk de Blauw van het KIT blikt tevreden terug op de viering van 400 jaar racisme in Nederland. “Racisme heeft historisch gezien een belangrijke bijdrage geleverd aan de welvaart van Nederland, maar draagt ook heden ten dage nog bij aan de Nederlandse identiteit.” December vormde het hoogtepunt in de festiviteiten met de affaire-Davids, de controverse over Zwarte Piet en het vertrek van Jackie-redacteur Eva Hoeke. De Blauw: “We kunnen tevreden zijn: de zwartste bladzijden in de vaderlandse geschiedenis zijn eindelijk eens goed in het zonnetje gezet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik hier de reacties lees dan kan ik alleen zeggen dat racisme niet alleen wordt gepraktiseerd maar ook gevierd in Nederland. Nederlanders (dan heb ik het over blanke Nederlanders, hoewel die niet-blanken nooit als Nederlanders beschouwen) zijn te arrogant, verwaand, hebben een grote mond maar weten onderhands heel goed dat zij niet kunnen zonder buitenlanders en buitenland (lees buiten Europa!). In dit tijdperk kan je niet meer andere landen plunderen, knechten en daar ook nog trots op zijn. Niet voor niets worden Nederlanders gezien als kleingeestig, racistisch en geïsoleerd…, maar ja, misschien vinden jullie het prima om bekend te zijn om seks, drugs en rock-’n-roll, wat een prachtige cultuur, normen en waarden om trots op te zijn hé!

Reageer
gravatar

Spijkers op de kop…………..

gravatar

Wat vinden jullie eigenlijk van Beabitch? Binnenkort weer zo’n prachtige kersttractatie. Gehoorzame burgert blijven en braaf betalen. Rechtsstaat heet dat.

Reageer
gravatar

Van onze nationale Fan-fan la tulipe noire (Gullit the Bullit), horen we ook al tijden niets meer. Ergens voor drie maanden trainer geworden in Zuid-Oost Kazachstan? Of nog aan het Kerstshoppen met zijn echtgenote van dienst, in de P.C. Hooftstraat?

Reageer
gravatar

DR. HERMAN DE DOKTOR VAN LEEUWIN heeft het helemaal bij het juiste eind, een taal spreken is een ding, ‘n taal invoelen is iets anders. de intelligentie van iemand bepaalt hoe ie daar mee omgaat.

Reageer
gravatar

Hm, een deel van dat zogenaamde Engels kan ik wel thuisbrengen, de rest lijkt me gibberish.

Maar als dit betekent dat we deze dame welks professie er uit schijnt te bestaan het ‘zingen’ van High School versrijmpjes in grotendeels ontklede toestand niet meer hier te lande in den blote lijve zullen kunnen zien, mogen wij deze opzet toch een doorslaand succes noemen.

Onze bijbelgordel haalt opgelucht adem en menig predikant wist zich nu het zweet van het voorhoofd, dunkt me.

Reageer
gravatar

U vergist zich. Navraag bij predikant Hanewinckel – u welbekend – leerde dat hij teleurgesteld is. Hij besefte dat zijn repertoire wat achterhaald was geraakt en was heerlijk aan het warmdraaien om zijn pijlen op een andere bevolkingsgroep te richten. Al deze heerlijke vooruitzichten worden hem nu ontnomen.

Overigens is hij met zijn tijd meegegaan. Hij verwacht dat als dit item in de vergetelheid raakt de dame in kwestie de aandacht op zich gaat vestigen door een nipplegate. Hij versekert mij dat het wellicht even kan duren, maar dat hij vroeg of laat gelijk krijgt. Hij baseert zich daarbij op het gegeven dat hij het aantal nipplegates van het afgelopen jaar niet meer op de vingers geteld krijgt. Zoals hij het zei schijnt het motto te zijn: “Het kan me niet verdommen, het kan me niet bommen, als ik maar aandacht krijg.”

Tja, zo’n prediker toch 🙂

gravatar

Heb nog een tip voor het bewuste blad/Eva Hoek :
Misschien dat een volgend artikel over hippe kledingstijlen “BoerkaHoer” kan heten. Die lezen het blad zeker niet, als ze daar al toe in staat zijn…
Negers zijn inmiddels genoeg uitgebuit en kunnen over het algemeen al aardig lezen, tijd dus voor nieuwe (spreekwoordelijke) “zwarte pieten”.

Reageer
gravatar

Ik protesteer met enige klem tegen de aanwezigheid van zwarte piet in dit rijtje. Er is niks racistisch aan een blanke viezerik die zich niet wast als ie van zijn werk, het door de schoorsteen binnen brengen van kadootjes, komt. Wel altijd gauw een schoon pak, aantrekken maar te beroerd om zich even op te frissen.

Reageer
gravatar

Een Sinterklaasdeskundige stelt, dat Zwarte Piet een creatuur uit de hel is, die voor straf goede daden moet doen.
Of het waar is, weet ik natuurlijk niet, maar ik vind het wel een heel sympathieke gedachte.
Ook in dit geval: geen kwestie van racisme.

gravatar

Een interessant colloquium omtrent culturele verschillen.

Rihanna beheerst haar straattaal in ieder geval buitengewoon goed. Goed genoeg om er enkele miljoenen per jaar mee te verdienen.

Dat wilde die nonsensicale muts van een Eva Hoeke ook wel…Dus dacht ze Rihanna te complimenteren met de term ‘niggabitch’.

Helaas leverde het slechts woede, hoon en ontslag voor Hoeke op (ze zegt te zijn opgestapt, maar men weet wel beter).

Zo ziet u de discrepantie tussen de echte gebruikers/uitvinders van straattaal en wannabee die denken stoer te zijn.

De verklaring van Hoeke sloeg derhalve nergens op;

“De term ‘niggabitch’ is overgewaaid uit Amerika en we hebben er slechts een kledingstijl mee proberen te duiden”

Vraagje; Heeft mevrouw Hoeke zich OOIT verdiept in die term? Het liefst voordat ze besloot dat het ‘passend’ was om er een “kledingstijl” mee te benoemen?!

Dom hoor!

Dr. Herman De Doktor van Leeuwin