Hans Spekman: “Manier van uitzetting André Kuipers inhumaan”

“We begrijpen dat niet iedereen hier kan blijven, maar op deze manier ga je niet met mensen om.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

André is dan wel hoog opgeleid maar hij mag pas weer in Nederland komen als hij is geslaagd voor zijn inburgeringscursus! Zijn test kan hij alleen bij de dichtst bijzijnde nederlandse ambassade in de ruimte afleggen. Hij zal wel niet slagen want de test is te simpel voor hem.

Reageer
gravatar

Zegt die Rus: ik heb stiekem een fles wodka mee genomen; de Amerikaan ik een liter whisky. Ja zegt de Nederlander: ik wou nog glaasjes mee nemen, maar dat hoefde niet.

gravatar

Het is inderdaad een schandalige uitzeting,laten wij hier het hele kabinet achteraan sturen ook de gedoger zou dat voor de kerst nog kunnen?

Reageer
gravatar

Arts Zonder Grenzen? Weet je dat zeker? Was hij niet Flying Doctor?
(Zal dan wel weer een raar onderhandelingsresultaat uitkomen. Zoiets als Arts Zonder Vliegende Grenzen o.i.d.)

Reageer
gravatar

Bus, jouw vraag kán een hele polemiek uitlokken of André K. nu vliegt of zweeft, dus een ‘Flying Doctor” is of een arts zonder grenzen. We kunnen dit kortsluiten zonder raar compromis. Als het ISS in een geostationaire baan zou verkeren, bleef André op één punt ten opzichte van de aarde, hij zou dan (optisch) zweven. Maar in werkelijkheid vliegt men dan met de rotatiesnelheid van de aarde (of iets meer om boven één punt te blijven hangen). Vliegen in klassieke termen vereist een atmosfeer én luchtweerstand. André ziet nu (op 400 km. hoogte, zonder atmosfeer) 16 keer per dag zonsop- en ondergang; Vliegt hij nu of ‘overzweeft’ hij de aardbol? Of stoppen we André gewoon bij “De kat van Schrödinger” en hopen we allebei op een goede afloop, dus geen kat in de zak?

gravatar

Dankjewel voor de uitleg! Voor de zekerheid heb ik het nog even aan Compro Miss gevraagd. Zij wist er nog niet zo heel veel vanaf. Het enige dat zij wel wist, is dat die Schrödinger niet meer aan haar poes mag zitten.

gravatar

Laten we niet vergeten dat er een zwaartekrachtelijke wet is: “What goes up, must come down”. Een snelle neergang volgt op een snelle opgang. Neem Jack de Vries, schitterde ooit hoog aan het politieke firmament, beleefde daar zijn extramaritale extase (‘bump ‘n go’), dook in de peilingen, maar is nu weer stijgend op eigen ‘vleugels’. Als een Phoenix uit zijn as herrijzend. Neem de Euro die in 2001 werd gelanceerd, hij valt terugkerend naar de aarde uiteen als Neuro en als Zeuro. De ‘arts zonder grenzen’ André Kuiper ziet elke dag 16 keer Afrika in stilte hongeren, zonder media-aandacht. Niets nieuws onder de zon.

Reageer
gravatar

Ik ken die André Kuipers helemaal niet en weet dus ook niet of dat voor hem nodig c.q. wenselijk is, maar je ziet het van daar uit allemaal wel eens van een totaal andere kant! Over Nederland vandaag de dag kan hij zijn beide collega’s in ieder geval weinig groots vertellen. Bovendien als hij er naar wil wijzen zijn ze er al weer voorbij: maar goed ook.

Reageer
gravatar

Och, het schijnt dat hij daar met een Rus en een Amerikaan verblijft, en die zullen ook weinig te melden hebben op dat front. Wel duurt het langer als ze over de respectieve gebieden suizen, maar dat lijkt me eerder brandstof voor gène.

gravatar

En hij verdient sneller geld dan wij allen, want in de ruimte word je minder snel oud!

Reageer
gravatar

Geachte Hokke Kolvoort, uiteraard krijgt hij geen airmiles. Als er iets niet is in de ruimte, dan is wel air…

Een hele hoop vacuum-miles, die krijgt ‘ie wel…

gravatar

Pfff, dat jullie hier intrappen zeg. Die Kuiper zit nu ergens in een TV studio in Aalsmeer, een beetje de gebraden haan uit te hangen. Eén grote hoox, waar de lange arm van de CIA achter zit…

Reageer
gravatar

We vangen hem hier boven wel op in een AZC. Na 8 jaar procederen kom je dan vanzelf in de hel. Daar kan geen briefje tegeop, want die zou toch verbranden.

Reageer
gravatar

Ik begrijp het niet, het zal wel met methodiek te maken hebben. Manier van contact zoeken en aanraking. Iemand steeds aanstaren, zonder echt te luisteren, daar kan ik ook niks mee. Als je niet eens tegenover iemand kan zitten aan tafel, wat moet je dan.

gravatar

Zou ‘de ruimte’ ook ‘buitenland’ zijn?
En hoe zit dat dan met zijn pensioen, wordt dat dan gewoon doorgerekend?
Of wordt ook hij gekort, omdat hij 5 maanden niet in Nederland zit?
En hebben we hier eigenlijk al wetgeving voor?

Reageer
gravatar

Zien jullie nou wel? Zeur, zeur, doe dit doe dat. Rust an me kop wil ik hebben. Enige nadeel is dat ik geen hengeltje uit kan gooien, maar is dat er nog niet als app?

gravatar

Hoezo, uitzetten? Heb je niet gezien hoe klein het is in die cabine? Er is daar helemaal geen plek om te kunnen uitzetten.
Ik heb gehoord dat André c.s. ook weinig mogen eten, opdat zij juist slinken

gravatar

Sohee, zo’n baan wil ik ook wel. Lekker niks doen, beetje scheuren met een raket – hoezo lullige 130, beetje rondhangen, genieten van het uitzicht en een vette gratis uitkering.

En een half jaartje geen gezeur van Ingrid aan m’n kop: bij welk uitzetbureau moet ik wezen?

Reageer
gravatar

Wij zijn principieel tegen het afschieten op deze manier, maar wel voor het uitzetten. Trouwens we zijn ook tegen het afzetten, maar dan wel voor het uitschieten, want dat doen we zelf ook. En tegen het opschieten met 130 zijn we ook en voor het inzetten van meer blauw net zo goed.

Reageer
gravatar

Wedden dat hij over 6 maanden gewoon weer het land binnen loopt en dat de marechaussee er gewoon weer niks aan doet? Verschrikkelijk land, nooit eens gewoon normaal de regels houden die we samen hebben afgesproken. Al dat tuig van buiten de dampkring kan gewoon binnenkomen hier en onze banen inpikken.

Reageer
gravatar

Beste aardbewoners,

Ik ben net in mijn orbitale fase aanbeland. Ik kanje een ding zeggen: Dit is veel beter dan mijn anale fase! (En die was al goed) Man man man dit is genieten.
Nee hoor, maak je over mij geen zorgen.
Ik draai hier lekker door.

Reageer
gravatar

De fractie van onze partij wil keiharde garanties van de minister dat de heer Kuipers in zijn baan om de aarde het Nederlands luchtruim niet zal kruisen! Dit om eventuele terugvalverschijnselen niet in de hand te werken.

Reageer
gravatar

Ik weet niet of u het door hebt, maar de heer Kuipers is de lucht uitgeschoten.

In tegenstelling wat veel domme journalisten en commentatoren zeggen: “Hij is de lucht in geschoten.”

NEEN: hij is de UIT de lucht geschoten.
Hij draait zijn rondjes nu in het luchtledige.

Het is dan ook vreemd te moeten lezen dat “een fractie van een partij” keiharde garanties wil dat heer Kuipers het nederlands luchtruim niet kruist. Dat gebeurt niet, het kan niet: hij gaat erover heen.

Een domme fractie. Ik ben benieuwd van welke partij. Dat zal wel het CDA zijn die is heftig aan het desintegreren en bestaat nog maar uit een conglomeraat van minieme fracties.

gravatar

Nooit een groentetuintje gehad zeker, Annie? Als groente DOORschiet, zie je dat er boven de krop plots een weelderige bos bloesem groeit. Kuipers’kop is hartstikke kaal. Van doorschieten kan geen sprake zijn. WEGgeschoten lijkt mij de juiste benaming.

gravatar

Ik vind het een wel erg dure manier van uitzetting

Reageer
gravatar

Hey Andere Paulien, ben je een der laatste leden van het CDA? Een studievisum voor Kuipers? Leuk! Cursus schaatsen, balletdansen, origami of zo. Voor de rest heeft die man alles al gestudeerd.

gravatar

Ik begrijp de volksverontwaardiging en lig er ‘s nachts ook wakker van. Daarom:
André, zou je met mij meewillen naar de wedstrijd PSV tegen Twente? Je moeder mag ook mee.
Henk

Reageer
gravatar

En om volksverontwaardiging te voorkomen, op schijnheilige wijze door de overheid aan André aangeboden ‘passend werk’ op de nieuwe locatie: een baan… om de aarde. Schandalig.

Reageer
gravatar

Schandalig! Na het tot bonsai-boompjes kweker uitroepen van werklozen gaan ze nu ook mensen in de ruimte dumpen!
Diep triest is dit!