Peiling: Nederland moet uit de recessie stappen

67% van de Nederlanders vindt dat Nederland uit de recessie moet stappen. Dat blijkt uit een peiling van het Eenvandaag opiniepanel. “In Noorwegen doen ze ook niet mee aan de recessie en daar gaat het fantastisch.” aldus een van de ondervraagden. Dit nieuws en meer over Het Groot Dictee der Nederlandse Taal in Globaal Nieuws.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het idee dat je zo uit de recessie zou kunnen stappen, bevalt me wel! Ik zal kunnen bepalen hoe die stap er voor mij uit kan zien en dan zoveel mogelijk mensen gaan inspireren om hetzelfde te doen. En dan die stap ook zetten natuurlijk! Ik zie nu dat dit bericht al anderhalf jaar oud is. Hmmm, de hoogste tijd voor actie dus.

Reageer
gravatar

Zo weinig houvast, heel onduidelijk, allemaal zo vaag. Nee die crisis: niets voor mij…

Reageer
gravatar

Maar neen: dit is toch zonneklaar! Dit is verhullend taalgebruik van politici die iets willen verbergen, men moet daar doorheen zien.
Een crisis is een dipje en een dipje is een crisis!
Pas als men het heeft over rustig slapen gaan moet u zich zorgen maken en zo ver is het nog lang niet: de ascendanten staan gunstig, wat men ook zegt.

gravatar

ook marketingtechnisch: klopt gewoon niets van. Het reclameburo die dat bedacht heeft… Wat een slecht concept…

gravatar

Mensen die werk zoeken vind ik persoonlijk een beetje zielig doen, en inderdaad niet meer van deze tijd: ” Ow ik ben 60 en er is geen bedrijf die MIJ meer aan wil nemen, ik wordt gediscrimineerd!” Nee sukkel, er staan jongens van 20 voor de deur en die stoppen er niet met 5 jaar mee, logisch toch?

Nu de oplossing: Begin zelf iets, doe zelf iets, wees zelf de baas! Waarom zo zielig en afhankelijk zijn als je zelf iets gaat zoeken of vinden om daar je brood mee op de plank te krijgen, zo deden we dat vroeger ook.

Linkse instellingen (zowel van mensen als van de staat) maakt lui! Als die uitkering of WW er niet zou zijn geweest en je was geen boef had je allang gezocht naar dat gaatje in de markt waar jij je slag zou kunnen slaan.

Elk jaar kom ik weer dingen tegen waarvan ik denk: daar zou iemand in kunnen springen.

Dus mensen van 50, gebruik die levenservaring en wordt zelf de baas!

Reageer
gravatar

Goh joh, geef eens een voorbeeld van waar jij aan dacht maar toch niet op bent ingesprongen?
Nou wil ik het weten ook: het kan nooit veel geweest zijn qua opbrengsten, anders had je het zelf wel gedaan, zoiets?

gravatar

We zijn destijds denk ik te naief in de recessie gestapt. Met beloften als minder werk(en) zijn we overgehaald om mee te doen. Ik eis een bindend referendum over de recessie.

Reageer
gravatar

Ik heb ook gehoord dat 92% van de inwoners van Venlo vinden dat het getal pi voortaan 22/7 moet zijn, omdat 3,1415926535 enz enz een bedenksel is van linkse krachten en dus niet klopt. Een ander argument is dat het simpel te onthouden is voor het gewone volk en daarom ook democratischer is.

Reageer
gravatar

Rutte is het met Wilders eens dat de mening van het Venlo-se volk in wetten moet worden vastgelegd. Donner zal het in de RVS (geen roestvaststaal) snel behandelen en goedkeuren.

Als reactie hierop is er een bezetting van alle gebouwen van de VU in Amsterdam om aandacht te vragen voor de vanavond af te kondigen onafhankelijkheidsverklaring van de wetenschap.

“Handen af van PI.”

gravatar

Vanwaar de opmerking over Noorwegen? Dat het noorwegen voorspoedig gaat is eenvoudig te verklaren: Noorwegen heeft olie én is niet gedwongen de schuld van de grieken te betalen.

Die voordelen zijn niet van ons op toepassing. Ooit is besloten aan de EU mee te doen en dit krijg je er van.

Vóór de jaren 60 was NOorwegen overigens een tamelijk arm land; men had de olie nog niet ontdekt. Het mooie resultaat is dat de Noren best zuinig met hun centjes omgaan. Je ziet geen overdaad aan Porsches of andere onzin zoals in PC hoofd.
Ze delen de rijkdom en mensen kijken niet op anderen neer op grond van hun beroep of opleiding. NL kan daar een hoop van leren. Ach ja, misschien tijd om te verhuizen!

Reageer
gravatar

1. Nu weet ik nog steeds niet hoe je als land “uit de recessie stapt”.
2. John, als ik bij een uitzendbureau binnenstap wat ik uiteraard tientallen keren heb gedaan word ik meewarig aangekeken, er word eens diep gezucht waarna mij vriendelijk te kennen wordt gegeven dat er voor mij niets te bemiddelen valt. Ik ben nl. ‘al’ 59 jaar. Dat laatste word er uiteraard niet bijgezegd.

Reageer
gravatar

Op beide vragen is het antwoord “Niet met de stroom meegaan (als dat een neerwaartse spiraal is), en van eigen kracht uitgaan”.

gravatar

Het is dat de Speld een satirisch blad is, want er zou wel eens wat meer aandacht mogen komen voor leeftijdsdiscriminatie bij werkzoekenden. Heb je voor je 45e geen vaste baan voor het leven te pakken dan kun je tot je 67e dikke en vette pech hebben. Men vind je na de 45e ‘te oud’ en ‘te weinig toegerust voor de moderne arbeidsmarkt’ o.i.d. hoe hoog opgeleid je ook bent. De bespottelijke gedachte dat jong in deze tijd ook altijd beter zou zijn mag dan van de wet wel niet openlijk uitgesproken worden, het beheerst wel de manier waarop heden ten dage organisaties worden ingericht. En aangezien mensen er wel jeugdiger uit gaan zien rest er nog maar 1 oplossing: de geboortedatum in je paspoort veranderen. Zodat we allemaal immer 44 blijven. 😉

gravatar

Een belasting op recessies is zondermeer het overwegen waard. Met als overgangsmaatregel natuurlijk een vrije bestedingsvoet voor vroeguittreders. Zij die het langste in recessie blijven dragen op die manier de zwaarste lasten.

Reageer
gravatar

Volgens Van Dale is een recessie ‘het terugwijken van sterren of nevels in het uitdijend heelal’. Je moet dus letterlijk hemel en aarde bewegen om eruit te stappen. Dat is nog niet zo eenvoudig.

Reageer
gravatar

Zijn die 67% nu zo slim of ben ik nu zo stom! Hoe ‘stap’ je uit een recessie? Dat zou ik graag willen weten want ik zit al ruim 3 jaar in een recessie (WW, bijstand) dus tips zijn welkom

Reageer
gravatar

Uit de recessie stappen doe je door een willekeurig uitzendbureau binnen te stappen en het eerste baantje dat je wordt aangeboden aan te pakken.

gravatar

Als iedereen maar tegelijk uitstapt, is er niets aan de hand!