Kabinet bezuinigt op begrotingstekort

‘Gat op de begroting is afgelopen jaren volledig ontspoord’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leeflang, met permissie, u gaat toch teveel uit van de premisse dat iedereen weet dat de Kat van Schrödinger een louter denkbeeldig bestaan leidt. Voor u het weet heeft u het Dierenbevrijdingsfront over de vloer, of indien een kat niet halal is, wellicht een niet-relativerende Medelander. Kat-in-de-zak of kat-in-de-schatkist, het maakt voor Henk en Ingrid niets meer uit. Zij moeten bloeden voor de bevrijding van Zuid-Europa en -ofschoon zuchtend- zij doen het ook in naam van de lieve vrede.

Reageer
gravatar

Oom Paulus, JanKees de Jager kan beter een gat graven in de bodem van de schatkist, daar de doos met de kat van Schrödinger in stoppen, de boel weer dichtgooien en dan de natuur zijn gang laten gaan, zoals ooit in de Grote Depressie. Dan kunnen Beatrix of Willem Alexander over 10 jaar een New Deal sluiten met bankiers over het houden van maximaal 100 lijfeigenen per geregistreerde BV.

Reageer
gravatar

Als je nou van een zwart gat een heel erg wit gat maakt, dan ben je er toch uit? Je ziet er niks meer van. Klaar!

gravatar

In vaktermen heet dit: het ene gat met het andere dichten. Op de manier zoals oom Paulus dit beschrijft zou je kunnen denken dat je hiermede het perpetuum mobile hebt uitgevonden.

gravatar

Nozeltje toch, je kunt een zwart gat toch niet witten? Dat doe je met zwart geld, da’s een andere tak van sport.
De enige overeenkomst tussen gat en geld is dat je op beiden kunt zitten, maar daar houdt het ook wel mee op.
(Oh ja, begint allebei met een ‘g’)

gravatar

Volgens mij heb ik gelezen dat ProRail nog ergens 2 miljard heeft liggen. Verder kan ontwikkelingshulp wel worden afgeschaft, ongeacht wat het linkse rapaille daarover te mekkeren heeft. V.w.b. grote hobbyprojecten van departementen en gemeenten; gewoon een verbod daarop voor de komende 15 jaar. Gat verdwijnt dan vanzelf…

Reageer
gravatar

Neo K.,

Dat heb je goed gezien. Ik wil bij jouw uitstekende voorstellen drie ideeën uit mijn koker voegen.

1. Verkeer
Een echte neo-liberaal cabaret beperkt zich niet tot 130 km/uur, maar schaft elke snelheidsbeperking af. Uiteraard ook binnen de bebouwde kom. Men dient dat over te laten aan de eigen verantwoordelijkheid van de burger. Zelfregulering is immers een neo-liberaal principe, dat succesvol is beproefd met name in de bancaire wereld.
Dit voorstel werkt uitstekend voor de beperking van de bevolkingsgroei en de impopulaire verhoging van de pensioenleeftijd is niet langer nodig, omdat de leeftijd van vijfenzestig nauwelijks nog gehaald zal worden. Voorts zullen alleen al de hogere inkomsten aan benzineaccijnzen de budgettaire gaten vullen.

2. Veiligheid
Vervang de huidige politiemensen door soldaten der tweede klasse, parkeerwachters, wijkvaders en cavia-verbalisanten. Die zijn namelijk een stuk goedkoper.
Moordenaars, doodslagers, verkrachters, boerkadraagsters en nare straatjongens met Noord-Afrikaanse wortels dienen standrechtelijk te worden geëxecuteerd door het Nederlandse leger. Dat spaart een heleboel justitiële kosten.

3. Communicatie
Verbied alle kranten m.u.v. de Telegrof. Dat vult het begrotingsgat weliswaar niet, maar beperkt wel het linkse gezeur erover.

gravatar

Beste Paulus, mee eens, maar dan moet het snelheidslimiterende gedrag van stoplichten ook meegenomen worden. En denk eens aan de enorme besparingen die daarmee behaald kunnen worden! Niet alleen op de stroom, maar ook het vervangen van kapotte gloeilampjes, die overigens in dat wattage wettelijk verboden gaan zijn!

@Neo: als invoelend moderator moet ik u er op wijzen dat u zichzelf in de voet schiet: het mag een linkse hobby genoemd worden, maar een substantieel deel van uw inkomen als kolonist wordt daaruit bekostigd. Het zijn immer de rechtse zakken die zich tegoed doen aan ‘links’ geld!

gravatar

Ik denk toch dat het wel goed komt, ondanks de wat heftige reacties hiervoor geschreven. Als JK de J op het tekort gaat bezuinigen wordt het tekort kleiner en gaat het dus beter. Tenzij hij het negatieve getal hiermee vergroot. Een tekort is in principe een negatief getal. Je kunt er op 2 manieren mee omgaan:
1. Een korting toepassen door het toevoegen van een negatief getal (vergroot het tekort) of
2. Een stukje van het negatieve getal afhalen, het liefst voor de komma, dat verkleint het tekort.
Als u dit niet begrijpt, geen probleem, dit is filosowiskunde.

Reageer
gravatar

Amice, Dr. Paulus (met tussenvoegingen)
De these van Keynes, dat 2 negatieve getallen met elkaar vermenigvuldigen een positief getal oplevert is juist.
Hier hebben we het echter over optellen van tekorten, dus negatieve getallen. Blijft negatief. Als onze regerings-rekenmeesters negatieven met elkaar zouden gaan vermenigvuldigen, zouden zij verantwoordelijk kunnen worden geacht voor de instorting van de Euro(zone), of het onstaan van veel kleine fotootjes.
Ander idee: vergelijk het gat in de begroting eens met een zwart gat. Wat gebeurt er dan?

gravatar

Die Geert is toch een echte Humorist met grote H.

Het h-woord is door het gat in het begrotingstekort, ondanks de meer dan stellige beloften, geen taboe meer voor VVD en CDA. Maar onze Blonde Held blijft pal achter zijn toezeggingen aan het beneden-modale paar Henk en Ingrid staan, daarom mag de Villasubsidie van Hem niet worden afgetopt.

Reageer
gravatar

Toevallig weet ik dat Henk en Ingrid huren. Maar in de huursubsidie moet van de Grote Blonde Held een gat worden gemaakt om het begrotingstekort op te vullen.

Rotte en Behagen vinden dit voorstel bij nader inzien beter dan het vorige. Villabewoners hebben het per slot van rekening toch al heel moeilijk nu hun bonus niet meer dan een jaarsalaris mag bedragen.

gravatar

Een roet- en CO2filter met bajonetsluiting aanschaffen voor uzelf en een methaangasmasker voor oma. Hier in de buurt winnen boeren energie terug uit koeienmest; u kunt kleinschalig terugleveren aan het distributienet van Nuon. Vooropgesteld dat uw uitstoot het juiste octaangehalte heeft.

gravatar

Heer Outsider,

De gasleveranciers vinden de calorische waarde te hoog, maar vinden mijngas wel zeer bruikbaar als alarmodorant voor gaslekken. Gezien de kracht van de geur is een kleine wind echter al voldoende voor een heel jaar. Daar kan ik mijn gaten niet mee vullen.

gravatar

Een tip voor de komende Voorjaarsnota: Wellicht is het gat van Jan-Kees groot genoeg om het gat in de begroting 2012 te dekken. Zo dekt men -rechtsdraaiend- het éne gat met een ander. Jan-Kees is immers niet voor één gat te vangen. Nou ja; misschien dat van Mark Rutte, onze ferme, daadkrachtige MP.

Reageer
gravatar

Hoi, meneer Van Bralhuysen,

U spoort kennelijk niet goed. U vliegt uit de bocht. In uw bovenkamer is het duidelijk mis.

Bij mij op zolder ontspoort mijn Märklin-locomotief nooit. Kwestie van voor de bochten voldoende snelheid minderen. Dat kan ik u aanraden.

Nou, de mazzel dan,
Paulusje

O ja, als mijn stomme zusje weleens stiekem met mijn locomotiefje speelt, vliegt ze altijd uit de bocht. Zo zie je maar dat het echt mannenwerk is.

gravatar

Dit doet me denken aan het eeuwenoude raadseltje: wat wordt kleiner als het groeit?

Het gat in de heg.

Dat moet dan ook maar opgaan voor het gat in de begroting.

Reageer
gravatar

Ik weet niet of het zo simpel is. We hebben hier te maken met een ontspoord gat. Misschien groeit dat wel als het kleiner wordt. Dan zit je er mooi mee.

gravatar

Welnee, Michelin heeft die ene ster van bistro chez Verwilderd, Rotte en Behagen ontnomen, maar van Breukelen kreeg een anakoloet in zijn linkeroog, zodat ze gezakt zijn voor de ultieme relatietekst, waardoor een keur van Afrikaanse artiesten moesten optreden in een tunnel, zodat het begrotingstekort is ontspoord. Duidelijk toch!