Google stuurt camera’s door lichaamsholtes

'Introspectie in de breedste zin van het woord'

Nog voor het einde van de maand lanceert Google een nieuwe service waarmee gebruikers virtueel door het menselijk lichaam kunnen reizen. De afgelopen maanden heeft Google in het geheim gewerkt aan het verzamelen van de interne beelden van zo’n 1000 willekeurig geselecteerde wereldbewoners.

Wetenschapsjournalist Christopher Grimpaert ziet het nieuwe Google-project als een grote stap vooruit: “Ik had al een paar maanden een onderbuikgevoel over de nieuwe plannen van Google; eindelijk zouden gebruikers de mogelijkheid krijgen zichzelf van binnenuit te doorgronden.  Maar de specificaties van Guts zijn beter dan ik had durven dromen. Zoals het er nu naar uitziet kun je niet alleen door het hele maag-darmstelsel reizen, maar zullen op termijn álle lichaamsholten beschikbaar komen. Gehoorgangen, neusgaten, galwegen, de buikholte en de eileiders: dit is introspectie in de breedste zin van het woord.”

Ook medici zien grote mogelijkheden. Simon Koop, hoogleraar gastro-enterologie bij het Erasmus Medisch Centrum: “Op dit moment gaan we gewoon op de bonnefooi met een handschoen het lijf in, tastend totdat we het juiste orgaan gevonden hebben. Zonde van de tijd en energie. Als we straks van tevoren even op Guts hebben gekeken kunnen we echt gericht en gestructureerd aan de slag.”

Privacybeschermers zien de aangekondigde service als een nieuwe inbreuk op de persoonlijke levenssfeer.  Zo had Google de deelnemers moeten inlichten over het fotograferen van hun ingewanden.  Nu weten veel van de afgebeelde personen nog altijd niet dat ze met het eten van een hamburger een cameraatje van het internetbedrijf naar binnen kregen. De algemene voorwaarden van Burger King zijn voor de samenwerking met Google wel aangepast, maar de hamburgerketen heeft weinig ruchtbaarheid aan de actie gegeven.

Google komt privacylobby tegemoet en verklaart dat mensen ervoor kunnen kiezen om herkenbare delen van hun lichaamsholten onherkenbaar in beeld te laten komen. Toch blijft de organisatie bij haar standpunt dat ‘wie niets te verbergen heeft ook niets hoeft te vrezen.’

Koop nu de Speld Scheurkalender op speld.nl/shop


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Paulus (12): De rechter middelvinger, veronderstel ik? Dezelfde die veelvuldig bij troglodieten in gebruik is als non-verbale variant van “up yours”?

gravatar

Introspectie was tot dusverre slechts voorbehouden aan lieden die het hart op de tong hadden en die bereid waren de hand in eigen boezem te steken. Daarbuiten waren soms chirurgen, maag- en darmartsen actief in in-specties van de inwendige mens, met camera’s en innerlijke overdruk. Nu heeft BurgerKing bevestigd dat mét het junkfood nu ook nanobots letterlijk geïnternaliseerd worden. Het zal niet lang duren voordat nu ook McDonald en Colonel Sanders van Kentucky Fried Chicken, FEBO en Bram Ladage alhier, met de billen bloot gaan. Ben benieuwd of nu ook de homunculus van politici in beeld komt. We staan aan “the brink of a new era”. Ik zie de krantenkoppen al, als blijkt dat Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders eigenlijk opgewerkte versies zijn van 3PO (Threepio) uit StarWars. De ruimte waar bij ‘normale’ mensen het geweten schuilt, staat bij hen in de verhuur: “Zimmer Frei, mit Frühstück”.

Reageer
gravatar

Met name de insteek van die Brink-dinges werpt een heel nieuw licht op Hansje Brinkers, die reeds tientallen jaren geleden de interne ruimte der Hollandsche dijken betrad!

gravatar

Mijn buurman hoorde al een boel intern gerammel nadat hij twee hamburgers had gegeten. Nu blijkt dat zijn cameraatjes met elkaar in botsing zijn gekomen.
Moeten er -ter vergroting van de veiligheid- niet nodig ook camera’s boven de doorgangen in de lichaamsholten bevestigd worden? Daarmee zouden botsingen en snelheidsovertredingen in het vervolg voorkomen kunnen worden. Hoog tijd dat nu eens te reguleren!

Reageer
gravatar

Prachtig! Is het wat om dhr. Henk en mevr. Ingrid te vragen zo’n ding in te slikken? Kunnen we misschien zien waar hun onderbuikgevoel vandaan komt. Of willen we dat niet weten?

Reageer
gravatar

Als lid van de grootste familie van Nederland vind ik het onterecht dat neef Henk en nicht Ingrid bij deze sympathieke geste van Google wordt betrokken. Het onderbuikgevoel van neef en nicht is allang bekend. Ze willen gewoon weer terug naar de goeie ouwe tijd van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het hoeft niet onderzocht te worden.

Misschien is zinvoller om, nu het nog kan, het onderbuikgevoel van linkse kerkganger Nozel en T.Tom te onderzoeken. Algemeen bekend is dat de kerken leeglopen.

gravatar

Hahahaha en dit wordt als betrouwbaar nieuws gepresenteerd !!!!

En het leuke is dat het dat in dit geval ook is. (volgens velen)

Er zijn hele volksstammen die er al reeds van overtuigd zijn. Die hebben het over nanochips en satelieten die op commando van een boze overheersende macht van wereldleiders op commando gedoseerde hoeveelheden drugs en hypnosemiddelen op spciale plaatsen in het lichaam bij speciale mensen op speciale ogenblikken kunnen vrij maken.

Iedereen wordt al reeds gecontroleerd door boze machten.

Er worden volle zalen getrokken door “Marcel Messing”. Iedereen die dat niet geloofd moet wakker worden: “worden wij wakker?”

Daarbij worden diepzinnige theorieën over nanochps gepresenteerd door niet elektronici die afgestudeerd zijn in antieke godsdiensten. Kwantummechnica en nulpuntsenergie worden uitgelegd door deskundigen in Taal en psychologie die geen beta opleiding hebben gevolgd omdat ze niet kunnen rekenen.

Dit bericht over google is koren op de molen van een groot deel van de bevolking.. oh oh oh, wat doet de speld nu???

Reageer
gravatar

Stoker, u weet de helft nog niet. Inmiddels zijn achter de schermen de contractonderhandelingen gaande voor een mega-televisie hit: “Inside Big Brother”.

gravatar

Heer Stoker,

Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik nog nooit van Marcel Messing had gehoord. Aanleiding om eens zijn site te bezoeken. Het toenemend Herzgetal van de aarde, de aanwezigheid van buitenaards materiaal in ons DNA en de omgang van de dochters der aarde met de zonen der Goden hebben nu geen geheimen meer voor mij. Het meest verontrustende was te lezen dat de aarde in 2012 niet zal vergaan. Na kennisneming van deze kwakliteratuur kan immers de enig juiste conclusie zijn dat het de hoogste tijd zou worden.

gravatar

Holá, heer Spaland, dit is uitermate verontrustend:de aarde zal in 2012 NIET vergaan?!

Ernstige zaak, sinds voorspellingen hieromtrent over het algemeen in de loop der jaren loos bleken te zijn.
Hier moet ik ampel nadenken welke te volgen actie ik zal moeten ondernemen.

gravatar

Heer Jeetje, nu u toch ampel gaat nadenken, geef ik u (dan kunt u even vooruit) van het gevondene nog het volgende citaat mee:

“Veel koningshuizen hadden in het verleden ook esoterisch ingewijden achter zich: vgl Raspoetin in Rusland, Nostradamus in Frankrijk, (-en enigermate ook Greet Hofmans in Nederland). Als een koning misbruik maakte van die krachten, werd het land vaak in ongeluk gestort.
Wij hebben in ons lichaam 7 x 7 = 49 kanaaltjes. Daar kan de geest in afdalen. Het getal 50 volgt op die 7 x 7 = 49. Zo werd het op de 50ste dag Pinksteren en werd. Boeddha verlicht op de 50ste dag.”

Het gaat zondagmiddag regenen. Dan hebt u mooi de tijd om dit alles te ontwarren. Zelfs “De Speld” kan hier niet tegenop.

gravatar

Alles is een complot van de machtigen der aarde.

Wordt wakker !!!

1. Messing is een legering van koper en zink.
2. Marcel Messing begint met M & M.
3. Alchemie heeft met metalen van doen.
4. Zweefteven zijn aanhangers van de NEW AGE
5. Sex moet je tegenwoordig schrijven als Seks.

Door deze 5 stellingen als hypothesen te grondvesten tegen de nulpuntsenergie en het onwaarschijnlijkheidscriterium van Heisenberg, is reeds bewezen dat het licht der waarheid schijnt in elk atoom, maar dan moet je het wel uit alle macht zelf willen: dan zal je een engel worden. De reincarnatie zal uw persoonlijke voor en afkeur eeuwig maken. De geest is meester over de materie. (volgens de moderne fysica, alleen zijn veel fysici die het er niet mee eens zijn nog niet wakker.)

Pas op: ondertussen is Big Brother watching you in your guts.

Voor slechts 12 euro heb je toegang tot meer dan driehonderd zweverige teven in allelujah stemming in onorthodoxe kleurige jurken samengepakt in een zaaltje bij de geur van te sterke wierook bij deze Marcel Messing (onze verlichte Boeddha) lezing.

In de stalletje aan de zijkant zijn spiegeltjes en kralen verkrijgbaar en energiekristallen tegen extra verhoogde prijzen en natuurlijk vele speld-jes!

gravatar

De huisarts is net weg. Na raadpleging van het op de laptop openstaande artikel op de site van de heer Messing, enig bladeren in een boekje genaamd “DSM-IV” en wat mompelen over cluster-B kenmerken heeft hij mij iets kalmerends gegeven. Verder bezoek aan die site heeft hij verboden, maar De Speld mag ik wel blijven volgen. Om medische redenen moet ik dus afzien van het bezoek van die lezing met 300 taarten.

gravatar

Henk van Mathenesse Spaland, wat een pech voor u. Af en toe een stukje taart met hier en daar een likje slagroom is niet te versmaden.

Maar, ik geef het toe, je laatste restanten van je ego moeten wel esoterisch afgehard zijn om het dieprode lichtschijnsel van de diepste duistere diepten te kunnen weerstaan van die spirituele bijeenkomsten. Om dan met een blije hemelse glimlach rond te blijven kijken om de taartjes en teefjes te geven waar ze voor gekomen zijn: Nirwana, genotzalige uitblussing.

gravatar

Eigenlijk is het een gelukje, Heer Stoker. De knuft gaat themadagen organiseren over Mozart’s Zauberflöte en de daarin verborgen vrijmetselaarssymboliek. Het was allang bekend dat Mozart vrijmetselaar was, maar hij gaat daar nog een dagje over neuzelen, tegen betaling uiteraard. Het ergste is, dat in deze dag een vegetarische lunch is opgenomen. Hoewel dit niet wordt vermeld, zal dit wel zijn onder begeleiding van groene thee. Aanwezig zal ook zijn een conservatoriumstudent, ene heer Paganini. Ook afgezien van het verbod van de huisarts zal ik mij daarom niet vertonen. Er zijn grenzen, er zijn grenzen. In het gekkenhuis is men wijzer.

gravatar

Zo valt er geen drlol. Meer te beleven aan een ouderwetse endoscopie. Ik kon juist zo genieten van mijn shot probofol. Ik zal dit node moeten missen!