Kassa maakt uitzending over misstanden TROS Radar

Verdachte saucijzenbroodjesscore ontketent consumentenprogrammaoorlog

TROS Radar stuurt consumenten van het kastje naar de muur en zet onderzoeksresultaten naar eigen hand. Dit blijkt uit onderzoek van Kassa.

Kassa-presentatrice Brecht van Hulten: “Bij ons gingen alle alarmbellen rinkelen toen een testpanel van Radar een 5,9 gaf aan de saucijzenbroodjes van de HEMA. Wij hebben die broodjes eerder getest en toen kwamen toen uit op een 6,7. Het kan toch niet zo zijn dat er tussen de uitkomsten van twee testpanels een verschil van 8/10 punt gaapt? We besloten direct een paar redacteuren vrij te maken om de zaak tot op de bodem uit te zoeken.”

“Voor onze voeten heeft zich een beerput geopend. De wachttijden voor de TROS Radarlijn zijn hemeltergend lang. Klanten moeten enkele dagen op antwoord wachten na invulling van het contactformulier! En alleen de onderwerpen die het goed op televisie doen, halen de uitzending. Een simpele huisvrouw die problemen heeft met haar stofzuigerzakken wordt zonder pardon afgeserveerd.”

Aanstaande zaterdag staat de hele uitzending van het VARA-programma in het teken van de misstanden bij Radar. Maandenlang onderzocht een team van redacteuren iedere uitzending. “We kregen van de VARA helaas geen toestemming om met een verborgen camera te filmen. Gelukkig werd het programma ook door voldoende niet-verborgen camera’s gefilmd.”

TROS Radar is niet onder de indruk van de bevindingen. “We weten hoe het er bij Kassa aan toe gaat, maar uit collegiale overwegingen doen wij van de TROS daar liever geen uitspraken over. Er wordt al genoeg met modder gegooid in het mediapark en daarbuiten. Wij houden ons liever bezig met het maken van mooie programma’s. Er is al genoeg geweld op tv.”

In Den Haag wordt de rel met grote verontwaardiging gevolgd. Volgens SP is de gewone televisiekijker weer eens de dupe. Emile Roemer: “We hebben de Consumentenbond gevraagd de zaak te onderzoeken.”

Koop nu de Speld Scheurkalender op speld.nl/shop


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Navraag bij een Briebrabontsele banketbakker die -al jáááren geleden- asiel aanvroeg in Rotterdam zou de oplossing van dit horticulinaire raadsel kunnen brengen. Banketbakker Marcel B. (i.b.v. Inburgeringsdiploma) verklaarde: ” In het Leerlingenstelsel Bakkerij worden om de drie maanden proeven van Bekwaamheid gehouden. Bovenstaande foto toont de examenresultaten van een groep vierdejaars-studenten die bezig waren de letter “E” als banketletter te assembleren. De korte stukjes dienden de drie horizontale streepjes van de E te vormen. Helaas kwam geen van de betrokken boterletters op het idee de verticale “rug” van de E mee te bakken.
De jaargroepen LSBL/B en VAPRO 2011 zijn collectief afgewezen, herkansing wordt uitgesloten geacht. Case dismissed!

Reageer
gravatar

Als we de droogste Novembermaand sinds tijden hebben gehad, waar halen ze op het mediapark dan die modder vandaan waarvan beweerd wordt dat ze er mee zouden gooien?
Ik vind dit hele verhaal maar moeilijk te geloven…

Reageer
gravatar

Een kleine erratum Neuzel: de hierboven getoonde ‘broodjes’zijn onmiskenbaar van bladerdeeg, saucijzenbroodjes zijn immer van bladerdeeg; worstenbroodjes daarentegen altijd van normaal brooddeeg, althans in hun thuisregio Brabant. Wellicht een idee om dit fundamentele probleem voor te leggen aan de (uit)glijdende rechter: Mr. Frank Visser? Die kan dan een organoleptisch verantwoorde uitspraak doen.

Reageer
gravatar

Vroeger werd dit soort dingen nog wel eens opgepakt door de grondige onderzoeksjournalistiek van ‘Dit was het nieuws’. Omdat die bij de commercielen zitten zal er helaas wel niets mee gebeuren. Dan is geld verdienen en op de lach spelen ineens veeeeel belangrijker dan goede programma’s.

Reageer
gravatar

Overigens zijn de afgebeelde broodjes worstenbroodjes en geen saucijzenbroodjes.
Een onderzoek van TROS Opgelicht is dan ook meer dan gerechtvaardigd.

Reageer
gravatar

Het blijft inderdaad een raadselachtige foto waar de Keuringsdienst van Waren -mits nog niet afgeschaft dan wel geprivatiseerd- zich eens over zou mogen buigen: worden hier knollen voor citroenen verkocht, vraagt men zich vertwijfeld af.

Andere opties, het blijft gissen, is een vreemd aangekleurde stafylokokkenkolonie onder een vervormende electronenmicroscoop, van die rolletjes gebaksoort bij de Turkse bakker te verkrijgen of iets wat van achter uit de hond komt.
Waar men zich dan wel terstond mee naar een veterinair specialist moet reppen.

gravatar

Is ook bekend waar we zo’n hip Brechtpak kunnen kopen? Mijn Edgarsuit is wel redelijk voorbij zijn houdbaarheid en Felix ziet er tegenwoordig een stuk appetijtelijker uit in zijn Brechtpak.

Reageer
gravatar

Regeren is vooruit zien. Als de TROS en de VARA nou fuseren, krijgen de saucijzenbroodjes van de HEMA een 6,3. Dat lijkt me voor een groot deel van ons volk alleszins redelijk. Het geld dat de fusie oplevert kan dan weer besteed worden aan verkeersborden voor nog meer 130 km wegen. Ook dat is leuk voor de mensen.

Reageer
gravatar

Voor alle duidelijkheid, beide stukken hebben dezelfde auteur. Alleen is de ene een pseudoniem.

gravatar

Uit onderzoek is gebleken dat vleeseters agressief en hufterig gedrag vertonen.
Algemeen bekend is dat Antoinette Hertsenberg van Radar een vegetariër is. Aan Brecht van Hulten van Kassa is te zien dat ze een groot liefhebber van het varken is. In het onderzoek van de Tros is het vegetarische saucijzenbroodje opgenomen en scoorde een 7,8 terwijl in het Kassa onderzoek het broodje niet eens is onderzocht.

Is hier meer aan de hand? Is het niet een ordinaire lastercampagne van de Vara?

Reageer
gravatar

Ja nee, deze reactie is om twee redenen afkeurbaar: ten eerste maakt u zich kenbaar als kritisch TROS lid, en die bestaan niet.
Tweedens neemt u plompverloren aan dat de sauzijzenbroodjes met vleesmengsel gevuld zijn.
Ook dat klopt niet: de Hollandse Eenheidsprijzen MAatschappij zou met deze beprijzing dan failleren.

Eerder lijkt het mij aannemelijk dat de broodjes gevuld zijn met nepvlees, Quorn of iets dergelijks vernepperatief, en op smaak gebracht zijn met vegetarische Maggi.
Hetgeen de zuurheidgraad van mw. Hertzenberger redelijk goed doet inschatten.

gravatar

Het is natuurlijk onzin dat je beweert dat kritische Tros leden niet bestaan. Zo vind ik bijvoorbeeld dat Jantje Smit, vergeleken met Nick en Simon, niets voorstelt. Jan heeft vroeger namelijk voor de Duitsers gezongen.

Bij ons in Brabant hebben alle saucijzenbroodjes een vleesvulling want wij kopen ze bij de bakker. Zo hoort het, zo ben ik opgevoed. Wij doen niet aan nepvlees. Varkens zat in het Brabantse land.

Rotterdam is nep daarom zijn jullie saucijzenbroodjes ook nep.

gravatar

Quod erat demonstrandum alzo quod erat expectandum: uw betoog is voorspelbaar, tevens bewijsvoering, zo de ouden reeds zeiden.
U verwart een kritische blik met het vergelijken van een grootheid met zichzelve. De WC-eend these, zeg maar.

En de vrees rijst dat u toch Brabantse worstenbroodjes verwart met wat gourmettiers hier ter stede met veel vakmanschap bereiden: het sauzijcebroodje. Een puik baksel van kruidige rundervlees vulling in knappend bladerdeeg. Dat is niet eens een wereld van verschil met uw Brabantse lekkernij, neen; daar zit een universum tussen.

Dat van die varkens zal ik niet weerspreken; het is alleen dat u beter op de erfafscheiding zoudt letten: sommigen breken los en gaan al overlastgevend de politiek in.

gravatar

Bedankt, zo kan ik mooi reclame maken voor onze drijfsijzenbroodjes van eenden uit eigen pot. Zijn nog nooit onderzocht, dus betrouwbaar.

gravatar

Jeettje, in een oprisping van tolerantie herinnerde ik mij leven en werken van het kritisch AVRO-lid, geheten Cor of Cock van der Laak (en wel hierom). Mogelijk heeft zich hier een TROS-lid afgescheiden van de kudde van de grootste familie van Nederland en is hij een eenmans-oorlog begonnen tegen de vijanden van Antoinette Herzensberger die hij -m.b.v. RADAR- veronderstelt bij de VARA. Nu is een symbiose tussen Brabo’s en Randstedelingen zeldzaam en doorgaans van vluchtige aard, maar we mogen niet uitsluiten dat een enkeling viel voor de charmes van Vrouwe Antoinette, als “Weib an sich”. Noem het de 21e eeuwse variant van de slipjesvoerende tournooiridder. U weet, in die tijd moesten échte mannen nog vechten voor de eer van hun uitverkorene; soms wilden de dames die nog even intact houden tot ná het huwelijk.

gravatar

Jeetje, ons broer Peer die in het varkenstransport werkt zegt dat je een minderwaardigheidscomplex hebt. Peer komt met zijn Daf CF1 in alle Brabantse dorpen om varkens op te halen en nergens heeft hij een dialect gehoord dat klinkt als “Quod erat demonstrandum alzo quod erat expectandum.”

Je complex is wel te duiden, zie:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/1037883/2010/10/24/PSV-deelt-Feyenoord-een-mokerslag-uit-10-0.dhtml

Je opmerking dat wij beter op de erfafscheiding moet letten is onzin. Regelmatig brandt wel eens een varkensstal uit maar wij weten de varkens altijd netjes in de stal te houden.

PS: Een saucijzenbroodje is niets anders dan een worstenbroodje in bladerdeeg.

gravatar

Tja, Outsider, heb je nu je zin? Je ziet waar deze aanvallen van tolerantie toe leiden: men schiet in de demoniseringsmodus.

Dan wordt een varkensophaler opgevoerd als psychosociaal deskundige, wat wel weer grappig is aangezien ikzelf een gebrevetteerd deskundige ben op dat gebied.

Maar hoe koddig ook: het is wél duivenschieterij en onbevoegd uitoefenen van een professie: schoenmaker hou je bij je leest, wil ik u meegeven.
Per slot beun ik niet bij als schoenmaker, noch als varkensophaler: ieder zijn expertise.

Plus de evenzeer hardnekkige, betreurenswaardige en onware bewering als zou een saucijzebroodje een worstenbroodje zijn met ander omhulsel. Ja, misschien in het Brabantse, maar in beschaafder streken, zoals het Rotterdamse, doet dat geen opgeld.

Triest, deze ontkenning. Straks beweert men nog dat men alleen maar in Brabant lekkere worsten- cq. saucijzenbroodjes kan eten: waar gaat het heen met Nederland?

In ieder geval niet naar Brabant voor een smakelijke hap, dat kan ik u vertellen!
Een sneue koffietafel voor ouden van dagen die busgewijze ontvoerd worden ten einde kwalijke verkooppraktijken op bot te vieren: dat is het wel zo’n beetje.

gravatar

Tjeettje je hebt gelijk. Het is de schuld van Outsider dat ik in de demoniseringsmodus ben geschoten. Normaal gesproken zijn ons Brabanders goeiige vriendelijke mensen. De oudjes zijn gek op ons! Om eerlijk te zijn had ik niet in de gaten dat outsider buitenlands is voor buitenstaander. Uit een enquête bij Omroep Brabant is uitgekomen dat Brabanders een hekel hebben aan woorden die beginnen met “buiten”.