Maximumsnelheid circuit Zandvoort verhoogd naar 130

Charlie Aptroot (VVD): “Er moet wel geracet kunnen worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mogen we nu ook overal rechts gaan inhalen dan? De bij het artikel gevoegde illustratie lijkt namelijk een dergelijk scenario uit te beelden.

Bovendien moeten we van de VVD blijkbaar aan de racerij. Sluikreklame voor de Chili con carne van de AH als je het mij vraagt.

Reageer
gravatar

Wat Neuzel daar onder 7b postuleert lijkt mij niet alleen ‘dé’ oplossing voor de PVV, maar voor álle politici. Met de aangekondigde bezuinigingen op de zorg, de pensioenen, de sociale voorzieningen en de kunst; gepaard aan verhogingen van rijks- en gemeentelijke belastingen, provinciale opcenten, Rioolrechten en Uitwaterende Sluizen brengen zij ons land en heel West-Europa rap aan de bedelstaf. “Pigs in Space” zou een resolute oplossing zijn voor besluiteloze politici die elke dag vele miljarden aan belastinggelden doen vervliegen.

Reageer
gravatar

Moet me even van het hart: In mijn tijd reden we op Zandvoort oefenrondjes met een top van tegen de 280 km/u en iemand wil ons met 130 meter per seconde laten rijden? Dat kan toch nooit de bedoeling zijn? In mijn tijd deed ik (met staande start) ruim 3 seconden van 0 tot 100 km/u. Waar gaan we heen? Ontsnappingssnelheid? Dan wordt het rampzalig! Voordat je op de gewenste snelheid bent, ben je al buiten de stratosfeer en zal je, zonder bijzondere voorzieningen in je voertuig, al vertrokken zijn richting maan, een ander willekurig hemellichaam of zomaar nergens heen.

Reageer
gravatar

Vroeger noemden wij raceliefhebbers racisten, maar dat woord heeft na de oorlog een andere betekenis gekregen.

Maar nu ik toch hier ben, heb ik een vraagje. Ik heb gehoord dat alle snelwegen in ons land nog meer gaan concurreren met het circuit van Zandvoort. Heeft dat circuit dan nog bestaansrecht?

Reageer
gravatar

Geracet? Hebben wij geen wit boekje? Hebben jullie dat wellicht gedeletet of niet op tijd geüpdatedet? Men schrijve geracedet uiteraard. En 130 wát?

Reageer
gravatar

Beste Henk, wij geleerden meten in meter per seconden.
Voor de duidelijk geeft ik jou de lichtsnelheid:

c = 299.792.458 m/s

oftewel ca. 0,3 Gigameter per seconde om het een beetje overzichtelijk te houden.

Voor coureur Chriet Titulair heb ik nog even nagerekend:

c = ca. 1.079.252.800 km/uur

Leon de Jong en Dion Graus, dat moet voor jullie haalbaar zijn op de snelweg, maar meer niet vrees ik.

gravatar

Beste dr. dipl-ing. Paulus,

Dat is best rap, met de trapauto heb ik dit nooit weten te evenaren. Het is ongeveer 3.10^8. Best wel veel, maar Avogadro kon er ook wel wat van met hele grote getallen zoals 10^23. Soms vraag ik mij af of die jongens niet tegenelkaar op zitten te bieden.

gravatar

Als het inderdaad 130c is, vind ik dat wel een erg grote verhoging ineens, want de oude maximumsnelheid lag op 1c. Nou waren er inderdaad recentelijk experimenten met het verhogen van die snelheid, maar dat ging maar om snelheden een fractie boven 1c.

gravatar

Twee Kamerknechten van de grote lijder, Leon de Jong (instellen van supersnelwegen) en Dion Graus (dierenmoord op supersnelwegen), hebben een motie ingediend voor een minimumsnelheid. Ze willen alle parkeerplaatsen aanwijzen als pitstop, omdat er wel vanaf stilstand weggereden moet kunnen worden.

De motie werd door de oppositie afgewezen, omdat de rechter die minimumsnelheid zelf wel kan bepalen.

Reageer
gravatar

Ik hoorde van mijn (zwangere) zus, dat niet Zandvoort de belangrijkste snelheidsverbetering is, maar die van de Kamergangen. Daardoor mogen de leden van de sociale partijen nu sneller naar de braakbak in de toiletten rennen als een van de Kamerknechten (met inbegrip van het voltallige cabaret) van de grote lijder of hijzelf aan het woord is. Maar dat is natuurlijk niet spectaculair genoeg voor de Speld.

Reageer