D66 opgetogen over Grieks referendum

Sophie in ‘t Veld: “Zo komen we eindelijk te weten of er wel draagvlak is om de crisis op te lossen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoezo? Hoe wisten ze destijds dat 1000 jaar later de onechte zoon van een timmerman op de vlucht zijn invloed op de jaartelling zou doen gelden?
Die onwaarschijnlijkheid maakt de rest van uw betoog ook twijfelachtig.

gravatar

De wens van de Grieken om het Noord Korea van Europa te worden moet inderdaad op democratische volksleest geschoeid worden.
Het blijkt maar weer dat D66 daar een feilloos oog voor heeft.

Reageer
gravatar

Een Spartaanse wederopstanding? Laat ze dat in Athene en in Delphi maar niet horen! Overigens begreep ik dat het orakel van Delphi zich heeft uitgesproken over het referendum: “er zal een verassend resultaat van komen”.
Laat ik nu van verassingen houden!

Reageer
gravatar

Aad de Mos & Frans Adelaar zijn speciaal aangetrokken om juist Athene en Delphi op de hoogte te stellen. De verwachting is dat er dientengevolge een verdere degradatie voor Griekenland zit aan te komen.

gravatar

“Je bent zo goed als je laatste wedstrijd.” hoorde ik een coach vanavond beweren. Sparta heeft de laatste twee competitie-wedstrijden + dat potje voor de beker tussendoor gewonnen. Vooral de laatste wedstrijd, thuis tegen Cambuur is hoopgevend. Met tien man een 1 – 0 voorsprong uitbouwen tot 2 – 0 is gewoon goed. Het gezamenlijk gebaar om een man die met sterfbed en al op de tribune was na de wedstrijd te begroeten bracht Het Kasteel werkelijk in vervoering. Ik heb goede hoop op een Spartaanse wederopstanding.

gravatar

Zeer terecht, dat referendum! Tientallen jaren hebben de Grieken eensgezind, over alle sociale verschillen heenstappend de crisis opgebouwd. Het zou niet eerlijk zijn die zomaar in een keer te ontkrachten. Om een beetje goede crisis te veroorzaken heb je wel wat meer nodig dan een flauw besluitje van een premier. Mag er dan van een volk dat er zó z’n best voor gedaan heeft gevraagd worden of zij waarde hechten aan het in stand houden van die trouwe crisis?!

Reageer
gravatar

Mee eens, zulke besluiten alleen maken demotiveert ook om de schouders er onder te zetten. Deze crisis is toch met discipline opgebouwd.

gravatar

Het zou me niets verbazen als D66 hier inderdaad blij mee is. ik ben er persoonlijk best content mee.
Lijkt me uitermate democratisch. De 99% beslist om in occupy termen te spreken. Laat die grieken toch lekker over hun eigen toekomst stemmen! Jammer alleen dat er slechts 2 opties zijn: 1. een torenhoge lening accepteren die nooit terugbetaald kan worden en het land in een 20 jaar durende recessie storten en optie 2: de lening weigeren en het probleem nog meer verergeren…

Reageer
gravatar

Ik begrijp dit niet. Eerst bent u content en daarna noemt u toch 2 zwarigheden. Daarom wil ik graag 2 dingen weten.
1. Wat is nu precies het probleem, en
2. Wat kan ik eraan bijdragen om het onoplosbaar te maken?