De Nieuwe Emmer: een onstuitbare revolutie

Verschuiving van gebruik naar ontmoeting

Ophef in de wereld van de gebruiksartikelen: de emmer zoals we die kennen is dood, welkom in het tijdperk van de Nieuwe Emmer. Innovatief, duurzaam en geïntegreerd in het moderne leven; de nieuwe emmer is meer dan de som der delen. De emmer wordt een ervaring.

De muren worden geslecht, grenzen vervagen alsof ze er nooit zijn geweest. De emmer wordt bruggenbouwer en brug tegelijk. De emmer emancipeert. We zien een verschuiving van gebruik naar ontmoeting. Voorbij zijn de tijden van het éénrichtingsverkeer: het eendimensionale contact met de emmer is een schim uit vervlogen tijden. De nieuwe emmer is een gamechanger waardoor de mensheid als geheel een diepere identiteit krijgt.

Kinderziektes

Sinds de revolutie van 1990, toen de extra monduitstulping haar intrede deed, is de ontwikkeling van de emmer feitelijk stil komen te staan. Na de perfectionering van het schenkmechanisme waren vriend en vijand het erover eens: de ontwikkeling van de emmer als product was voltooid. De symbiotische mens-gebruiksvoorwerpverhouding anno nu maakt echter de komst van een nieuwe emmer mogelijk, één die korte metten maakt met de eendimensionaliteit van zijn voorganger.

Het vernieuwde design stelt gebruikers in staat het optimale rendement te halen uit de maximale functionaliteit van de emmer. Was deze ooit een statisch artefact binnen een gelimiteerd discours, nu zien we een volwaardig product dat zich kan meten met de meest beeldbepalende uitvindingen van de afgelopen twee maanden.

Synergie

De dynamiek van de nieuwe emmer symboliseert een transparantie die de jongste generatie zo treffend karakteriseert. Barrières verworden tot vertrekpunten van waaruit beperkingen de verschillende onmogelijkheden teniet doen. In de hectiek en onzekerheid die dit met zich meebrengt, vormen uitdagingen de nieuwe mogelijkheden tot kansen.

Kortom: het is zien en gezien worden. We staan pas aan het begin, maar nu al wordt duidelijk dat de revolutie onafwendbaar is. Om de Nieuwe Emmer kunnen we niet meer heen.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De nieuwe Emmertahler.. wordt geleverd.. u raad het al.. in een conventionele verpakking.. DAT kan anders.. dat kan in de emmer.. voortaan gaat de Emmertahler in.. de Emmer.. en zo staat er weer een prettige ontmoeting, uitdaging, barriere te wachten voor de moderne gebruiker van Emmer en Emmertahler..

Fred

Reageer
gravatar

Kan ik in contact komen met de auteur van dit artikel? Ik heb nl. nog een heel bruikbaar schepje voor bij de emmer. Beleveniswijs wordt dit door de markt alleen nogal saai gevonden. Misschien weet u iets? Iets verbindends, of iets geïntegreerds desnoods. O ja, hij doet het gewoon.

Reageer
gravatar

Ik herken hierin toch ook de invloed van Prof. Ir. Bert Bokhoven Senior, emmeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Warmenhuizen. Hij hamerde 34 jaar geleden reeds op het belang van geëmmer

Reageer
gravatar

leuk ontwerp, kekke pastelkleurtjes – kun je mee op een feestje verschijnen, en toch … en toch zie ik als innovator een vervolmaking van dit product mogelijk.
Als ik de foto zo interpreteer, zie ik een vlakke bodem.
Dat kan beter. Indachtig plaatjes uit ontwikkelingslanden waar men naast handen, armen en rug ook het hoofd als vervoersmedium gebruikt, zou een holle (of bolle, van de binnenkant uit gezien) bodem een waarlijke synergische draagbeleving betekenen.
Gaan we een stapje verder en maken we de bodem aan de binnenkant ook nog vlak, dan zal door de isolerende werking het draagcomfort nóg toenemen.
Ontwikkelingshulp optima forma én in aantrekkelijke kleurstelling: het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld duur te zijn!

Reageer
gravatar

Margreet Dolman heeft vroeger ook al een loflied op de emmer gezongen. Het ging zoiets als:
“Buck, buck, bucket nog een keer
Geluk doet toch al zo zeer….”
PRACHTIG!

Reageer
gravatar

Het emmergebeuren was in de afgelopen jaren wat ingezakt. Met vreugde constateer ik dat de emmer weer helemaal terug is van weggeweest en terecht volop in de belangstelling staat.

Ik merk op dat de kleuren van de Nieuwe Emmers op de foto deze winter niet in de mode zijn. De trend is metaalkleur. Roestbruine kunststoffen emmers met hier en daar een voorgevormde deuk maken het volgend jaar zomer helemaal.

Reageer
gravatar

De emmer in natuurkleuren en dan ook nog een olijfboom erin. Je moet hem hebben om er helemaal bij te horen. Ik bedenk me ineens, roest een plastic emmer?

gravatar

Mijn man Fred Emmer (Leiden, 23 augustus 1934) – naamgever van een waterdicht vat dat aan een hengsel gedragen en gebruikt wordt voor het vervoer van vloeistoffen – zag er helaas geen gat in om aanwezig te zijn bij de presentation of the sophisticated Gamechanging Polypropeen Bucket op de MMMCIILIVth Annual International Scientific and Commercial Bucket Congress and Exhibition vorige week in Emmerich.

gravatar

Leuk om te horen dat Fred toch nog een vrouw gevonden heeft, terwijl-ie vroeger toch van het handje was. (Hij heeft mij in 1972 nog eens een diepte-interview afgenomen;-)

gravatar

als zus van fred merk ik dat ons fred de emmer niet als emmer gebruikt maar als krukje om op te staan. Fred is nogal klein en bang om over het hoofd gezien te worden tussen zijn grote familie.

gravatar

De huidige metafysische ervaring die wij sinds Thales meedragen, zal worden verpletterd door deze technologische vooruitgang, daar ben ik zeker van. Grutjes, zullen wij al die andere technologieen nog nodig hebben, zoals daar zijn, het wiel, internet en de koffieautomaat, wanneer deze emmer zijn intrede zal vinden in ons leven. Ik voel mij niet verlicht, ik voel mij het licht zelve.
Emmer

Reageer
gravatar

Dit is wat je noemt een eye opener.
Wat eerst in mijn beleving een dood stuk plastic was, gevormd in een fantasieloze vorm, is nu opeens een nieuw dynamisch middelpunt geworden in een wereld vol kansen en persoonlijke ervaringen. Maar wat ligt er naast me: Een theelepel. Wow! Mijn hele tafel blijkt opeens onder te liggen van glorierijke artefacten! Mijn huis is geen chaos, Neen. Het is een kleurrijke aaneenschakeling van kosmische energiepunten die elkaar zoeken, en elkaar verbinden!

Reageer
gravatar

Bij mij thuis is het ook al zo’n tering zooi dat ik alleen nog meer kosmische energiepunten zie van allerlei voorwerpen die zich met elkaar verbinden. Psychedelisch word ik ervan. Waren ze maar nooit over die emmers begonnen. Nu moet ik weer wat aanschaffen waarvan ik het bestaan nooit had geweten wanneer het niet was beschreven. Wanneer kan ik de eerste reclames van de nieuwe emmers op de TV tegemoet zien? Komen er shows over? Wie emmert het meest, het beste, wie wordt de ster met de emmer?

gravatar

Dit soort ge- emmer zorgt voor economische crisissen. Maar toch bedankt. Met wat zoek en vervang kom ik een eind met me volgende produkt beschrijving.

Reageer
gravatar

Wie goed leest, leest dat ik nog niet eens de helft van een emmer omarm ’em’
🙂
en wat weet jij, mijn beste van mijn reikwijdte?

gravatar

Beste Zwali, niet uw reikwijdte, doch de vertrouwde geschriften van De Speld brengen mij tot het inzicht dat u er niet omheen zult kunnen. De Speld schrijft het, dus het is waar.

gravatar

Ja maar dat hoort toch?

gravatar

Maak hem, heer Voorts, zou ik u als vanzelf willen aanvullen.

Maar nee: het wegstromen van vloeistoffen, het ontvallen van zand uit dit gat in uw emmertje. Dát is de ervaring van De Nieuwe Emmer.

Ik hoop dat u het zich laat welgevallen en niet vervalt in De Oude Emmer, met uw Dorusiaanse invallen. Al begrijp ik uw invallen wel degelijk; ik worstel er zelf ook nog regelmatig mee.