VINCENT VAN GOGH (37) OVERLEDEN

Doodsoorzaak vooralsnog onbekend


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Binnenkort zal bekend worden gemaakt dat Vincent is overleden aan de gevolgen van zelfmoord.
Daartoe is door bevoegde autoriteiten besloten aangezien a. Dit zijn imago als getourmenteerd kunstenaar ten goede zal komen en de waarde van zijn nagelaten werk zal verhogen b. Gunstiger is voor economie aangezien dit een wat smakelijker uitgangspunt is voor allerlei mythevorming en merchandising dan bijv. buikloop en c. Vincent onomkeerbaar dood is en die verdachte jongetjes nog een heel leven voor zich hebben waarin een beschreven strafblad een ongunstige invloed op hun kansen zou kunnen hebben.

Reageer
gravatar

Volgens Steven Naifeh en Gregory Wihite Smith is hij doodgeschoten door twee jongens, maar volgens Leo Jansen heeft hij zelfmoord gepleegd.

Voor de familie kan dit niet prettig zijn. De verhouding met zijn moeder was ook al zo moeizaam. Er is nog helemaal geen reactie vernomen van zijn broer. De wereld van tegenwoordiger wordt ook steeds harder en onveiliger. Al dat gekibbel tussen deskundigen en die arme Vincent zit daar maar tussenin.

Nee, dan vroeger, toen was alles toch veel beter. Toen kon je gewoon over straat lopen zonder dat vreselijke gevoel van onveiligheid. ´s Avonds hoefde de deur niet op slot. Het was allemaal veel veiliger en overzichtelijker, men had nog respect voor notabelen. Kom daar maar eens om in deze troebele tijden.

Reageer
gravatar

Vincent twitterde al een tijdje niet meer, zijn broer was hier wel aan gewend, dit gebeurde immers wel vaker. Een Amberalert vond hij daarom niet nodig, maar recente ontwikkelingen lijken toch een ander licht op de zaak te werpen.

Reageer
gravatar

Volgens mij zijn er wel meer overleden: Willem van Oranje, Joost van den Vondel, Kees Knoeipot, Abe Lenstra, om maar een paar te noemen.

Reageer
gravatar

Kijk, dat verklaart in elk geval dat hij al een paar decennia niet gezien is. Het is natuurlijk pijnlijk dit te moeten horen, maar de duidelijkheid die het schept is op een paradoxale wijze toch een geruststelling.

Reageer
gravatar

Ik heb nog wat recent werk van hem staan voor wie interesse heeft. Als je er snel bij bent kun je een origineel, nog onbekend werk aanschaffen voordat de alom verwachte grote prijsstijging inzet.

Reageer