Controverse rond De Slavernij bereikt nieuw hoogtepunt

Roué Verveer: “Dus Daphne Bunskoek krijgt hiervoor wél betaald?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou gun ik de Surinamers en Javanen alle vrijheid, maar ik heb bezwaren tegen lieden wie menen dat de slavernij in 1863 werd afschaft.

Dat is niet waar, en wel onjuist!

Pas op 15 december 1995, was de slavernij definitief afgeschaft.

Inzake de casus van de immer moedige Belgische voetballer Jean-Marc Bosman, wie in 1990 zijn vrijheid opeiste nadat zijn contract bij Club Luik afgelopen was.

Vóór het Bosman-arrest was het zo dat, ook al was het contract uitgediend, de oude club bij het aangaan van een overeenkomst met een andere club nog eens een transfersom kon eisen!!! Pure slavernij!

Want slavernij was het, met voetbalbobo’s die met jong talent speelden alsof die een poppetje waren.

Terwijl ik in mijn tijd als mentor (een coach zit alleen maar op de bank en kan een speler niet mentaal beter maken), zo vaak heb gezegd dat de spelers alleen poppetjes zijn als ze werden aangeduid op het taktiek-bord!!!

Die moest ik effe kwijt!

Reageer
gravatar

Haha, geslaagde satire. Volgens het oude trucje tegen elkaar uitspelen, dat werkt dus nog steeds. Voormalig slaaf Fredrik Douglass legde dat in 1855 reeds uit, maar Roué en Daphne trappen erin. 😉 “The slaveholders, with a craftiness peculiar to themselves, by encouraging the enmity of the poor, laboring white man against the blacks, succeeds in making the said white man almost as much a slave as the black slave himself. (…) Both are plundered, and by the same plunderers. The slave is robbed, by his master, of all his earnings, above what is required for his bare physical necessities; and the white man is robbed by the slave system, of the just results of his labor, because he is flung into open competition with a class of laborers who work without wages.” (David Williams, A people’s history of the civil war, p. 36) Alleen bleven de vrouwen toen nog gewoon netjes thuis, natuurlijk.

Reageer
gravatar

Is er nu alwéér gedoe over die zogenaamde slavernij? De afgelopen jaren heb ik het mbt de vermeende kindslavernij mijn handen vol gehad aan het uitleggen dat die kinderen daar speciaal voor gekweekt worden. Begint nu de volgende ronde van hetze?

Reageer
gravatar

Slaven die betaald worden ?! Waar gaat dat heen tegenwoordig. Geef mij maar die goede oude tijd toen je eenmalig een bedrag betaalde aan de handelaar en daarna tegen kost en inwoning werkkrachten had…

Reageer
gravatar

Wij nemen aan dat wij als fervente principiële televisievermijders weer iets “gemist” hebben.

Kan iemand ons daarom vertellen:

– wie van die twee hierboven op de foto bij welke naam hoort (vlnr of vrnl maakt ons niet uit);

– wie uit een slavenfamilie stamt (meldt a.u.b. uw naam en registratienummer als slaaf);

– welke controversie heeft de grote blonde lijder nu weer uitgelokt en welke van de twee gaat hij dit keer betaald zetten (de linkse of de rechtse op de foto)?

Reageer