Gevaar Monsterkrokodillen voor Nederland onverminderd klein

Grote steden hoeven geen extra maatregelen te nemen

Monsterkrokodillen die bewoonde gebieden teisteren vormen ook in 2012 waarschijnlijk geen probleem voor de volksgezondheid. Futuropaleontoloog Bert Bokhoven noemt het risico op een gigantische allesverslindende krokodil ‘bijzonder klein’.

In diverse kringen is opgelucht ademgehaald na het diepgaande onderzoek van Bokhoven. De wetenschapper zelf schetst het risico: “In  principe is het mogelijk dat een genetisch gemuteerde krokodil van zo’n  14 meter lang een gebouw beklimt, tientallen winkelende mensen verorbert, gasleidingen openscheurt, auto’s plet en zendmasten vernielt. Maar de kans daarop is, volgens onze berekeningen, 1 op 746 miljoen”. Ter illustratie: dat is de helft van de kans dat Job Cohen bij de volgende verkiezingen nog lijsttrekker is van de PvdA.

Niet iedereen is gerustgesteld door de analyse van Bokhoven. Risico-analist Peter Verwoerd is sceptisch: “De aanslagen van 11 september, de kredietcrisis en het succes van Oh Oh Cherso zagen we ook niet aankomen. Laten we ons nu weer in slaap sussen door geruststellende praatjes van de heren wetenschappers?” Verwoerd biedt zijn zakelijke klanten een tweedaagse Giant Reptile and Amphibian Repellent Course, waarin bedrijven leren hoe ze winstgevend kunnen blijven terwijl ze worden aangevallen door een extreme krokodil, een mega-anaconda of een kikker ter grootte van een stadsbus.

Bij de Nederlandse bevolking is de angst voor monsterkrokodillen echter onverminderd hoog. Suzan Helst uit Dordrecht houdt haar kinderen voorlopig binnen. “Een kleine kans zeggen ze! Ja, het zal wel, met die wetenschappers”. Verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd meldt een onvermindere belangstelling voor haar krokodillenpolis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als we nu eerst eens zorgen voor een wet die mensen verbiedt om in de waddenzee en de b\biesbosch op Monsterkroks te jagen en zelf op te eten, dan verbieden we in ieder gaval dit soort stroperij voordat het vsn toepassing kan zijn, mogelijkerwijs scheppen we dan de mogelijkheid om in de toekomst de mogelijkheid om dit soort kroks te knuffelen als ze een paar jaar niet gegeten hebben en dat is nog altijd een stuk veiliger.

Reageer
gravatar

(Zoutwater)krokodillen , welke tot 9 meter lang kunnen worden hebben hun natuurlijke habitat in de tropische zône (vooral langs de Daintree River in Noord-Queensland, Australië). Derhalve zal ondanks de global warming en het natte klimaat de kans dat ze in het wild in Nederland opduiken heel klein zijn. Ook al zouden ze ‘s zomers in Nederland opduiken, dan raken ze ‘s winters ingevroren. Voor Nederlandse Crocodile Dundees is derhalve geen werkgelegenheid, zij kunnen beter naar Australië uitwijken.

Reageer
gravatar

Met name het risico op een kikker ter grootte van een stadsbus acht ik verontrustend. De gemiddelde reiziger ziet al niet het verschil tussen een stadsbus en een streekbus, laat staan dat een kwiek kwakende superkikker dat kan!

Reageer
gravatar

Welke religie heeft zo een monsterkrokodil uit de Woestijn eigenlijk? Ja zie je nu wel. De grote blonde lijder heeft wel gelijk! Ze komen hier om ons te vermorzelen, en die kleine aantallen… die komen altijd van links!

Reageer
gravatar

Helaas slaat dhr. Bokhoven de plank flink mis als het gaat om de inschatting van het risico dat u, in het komende jaar, het slachtoffer wordt van een monsterkrokodil. Deze kans ligt op, ongeveer, 1 op 7.
Gelukkig kunnen wij u, tegen aantrekkelijk tarief en bij afname van méér dan 10 stuks met aantrekkelijke korting, een amulet leveren waarmee u aanvallen van monsterkrokodillen kunt voorkomen. Dat onze amuletten effectief zijn moge blijken uit het feit dat het afgelopen jaar potentiele slachtoffers ongeschonden zijn gebleven.
Het risico is, met behulp van onze amulet, wel terug te brengen tot de door dhr. Bokhoven berekende kans.
Graag brengen wij u een offerte uit.

Reageer
gravatar

Dit is vernachgelde berichtgeving uit de linkse koker!! Altijd maar weer softe theedrinkerei en wegkijken!
We moete niet bang zijn voor monsterkrokkodille, die kennen we wel aan want daar sture we het leger op af as ze niet buitenboord zijn, maar Geert wil dat we waarschuwe tegen Moslimkrokoddille want die zijn veel gevaarlijker. Fokken as de konijnen en vallen onze onschuldige en weerloze vrouwen en meissjes aan. Dat komt er nou van die linkse multikul onzin – die beesten horen niet hier niet: schop ze terug naar de Nijl of zo en niet naar de dierentuin. Want dat is ook weer zo’n veragtelijke linkse geldverslindende hobby.

Reageer
gravatar

Neuzel, dat van die maagden is tegenwoordig van een concurrent. Die gaat over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Indonesië. In de gebieden die mij zijn toegewezen, komen niet genoeg maagden van offerbare leeftijd meer voor.

gravatar

Mensen, mensen,

Al die drukte om niets!
Mega-krokodillen bestaan. Dat is zeker!

Maar ze komen alleen voor in Madurodam, dus geniet van uw welverdiende weekeinde!

En mocht u de inwoners van Madurodam willen steunen, stort u dan vooral geld op giro 1357 t.n.v. De Nadenker Groep!

Van de opbrengst zal ca. 56,7% geheel ten goede komen aan de geslachtofferde Madurodammers!

Groet!

Reageer
gravatar

Het aantal monster-croco’s wordt sterk overdreven, vind ik.
Veel gevaarlijker is het hand over hand toenemende aantal holtorren en reetkevers.
Maar daarom niet getreurd: men is drukdoende een afdoende bestrijdingsmiddel te ontwikkelen.
Voorlopig zult u zich moeten redden met de aloude vliegenmepper of de stofzuiger.
De herfstbladerenwegblazer voldoet ook prima.

Reageer
gravatar

In ons assortissement:

Verloopstuk waarmee de herfstbladerenwegblazer op gemakkelijke wijze in uw anaalruimte kan worden ingebracht teneinde de holtor danwel reetkever onder overdruk uit deze ruimte te verwijderen.
Wij adviseren u om, teneinde verdere inwendige overdrukschade te voorkomen, direct na het inbrengen en inschakelen van het apparaat, de mond enige tijd wijd te openen.

gravatar

Weer zo’n onderzoek waar je niets aan hebt. Ik zit hier al twee maanden klaar met mijn zombie-invasie kit en ik wil weten hoe groot die kans is. Maar ja, de wetenschap heh… weggegooid geld.

Reageer
gravatar

Knuppel, het is gewoon niet meer dan een theorie. De wetenschap is gebouwd op niet-meer-dan-theorieën. Volgens het boek der waarheid heeft Noach geen krokodillen meegenomen op zijn zeereis, laat staan monstrueuze die niet op de Ark zouden hebben gepast.

gravatar

Ik hoorde op de dijk dat alle paarse krokodillen kwispelend staan te lachen in de wandelgangen van de Belastingdienst. Er komt een tax op kroks en het zou om flinke bedragen gaan. Je zou er DSB, Dexia, Lehman Brothers, Tilburgsche Hypotheekbank, Barings én Icesave mee kunnen kopen.

gravatar

Beste prof mr dr ing Bokhoven,

De kans dat een medewerker van een krokodillenkliniek in ons land een buisje groeimiddel kapot laat vallen is maar liefst 1 op 635 miljoen. Dat is in uw onderzoek niet meegenomen. Daardoor is het risico dat ons verkeer bedreigd wordt, wezenlijk groter.

Wij verwachten daarom onverwijld actie van de minister. Maakt niet uit welke, als er maar iets gebeurt.

Paulien
Secretaresse Partij voor Veilig Vrijen en Verkeer

Reageer
gravatar

Ik wil de ernst van de situatie nog even duidelijker voorstellen. 1 op 635 miljoen houdt in, dat elkeen van de 17 miljoen Nederlanders afzonderlijk een kans loopt van 635 miljoen/17 miljoen – dat is precies 1 op 37,352941 – om opgegeten te worden door een gigakrok! Laat ik dat zo illustreren: Iemand in uw kennissenkring of familie zal binnen nu en ongeveer 37 jaar dit vreselijke lot treffen.

gravatar

Jeettje, officieel heet onze partij Partij voor Veilig Vrijen en Veilig Geslachtsverkeer. Maar PVVV staat beter dan PVVVG, vind jij ook niet?

p.s. Wij worden geheel belangenloos financieel geholpen door een bekende fabrikant van latex preservatieven en rubber binnenbanden.

gravatar

Beste Paulien,
Ik zie dat u een fout heeft gemaakt met uw rekenkundige oplossing, u zegt dat binnen 37 jaar een familielid of kennis van mij zal zijn opgegeten door een gigakrok. Echter tonen uw berekeningen aan dat iedereen binnen 37 jaar opgegeten zal worden door een gigakrok.

Jasper, Voorzitter Partij Aangaande Rare Rekenkundige Oplossingen en Tankstationwerkzaamheden.

gravatar

Ik heb een paar jaar geleden nog een documentaire gezien over hoe ze op een eiland dinosauriers hadden opgekweekt.
Die beesten zijn zo groot dat ze best een oceaan kunnen overzwemmen, dan staan ze wel mooi hier…
Die kans lijkt me eigenlijk best wel groot…

Reageer
gravatar

De boodschap is duidelijk: grote steden hoeven geen maatregelen te nemen.

Maar hoe zit het met kleine dorpjes?

Ikzelf heb al een massale vlucht opgemerkt van plattelandsbewoners naar grote steden. Files op binnenweggetjes en zelfs op snelwegen. Parkeerplaatsen die overvol zijn, vooral bij supermarkten waar gehamsterd wordt. Tassen vol etenwaren en veel flesje water worden weggesjouwd vanwege de angst voor de Thesauriérs en de door hen veroorzaakte crisis. Ik heb zelfs vernomen dat men een bijeenkomst op het binnenhof heeft georganiseerd uit angst voor de grote veelvraten. Er zijn geruchten dat de hofvijver geen barriere vormt voor deze primitieve dieren de Thesauriers, die zelfs gevaarlijker zijn dan de Tyranosaurus Rex met zijn grote bek.

Reageer
gravatar

Ja, dat kan die Bokhoven nou wel roepen, maar er is toch meer aan de hand.
Wat onze onderzoeker er niet bij vertelt is dat die kroko’s vrij klein geboren worden, waarna ze een groeistuip van hier tot aan alpha centauri ondergaan.
Daarom moet toch de waarschuwing uitgaan dat er in en rond de Hofvijver al zeker een kleine 150 zijn geteld, die al geleerd hebben zich tweebenig voort te bewegen.

Maatregelen moeten genomen worden: wachten tot ze spectaculair groot zijn betekent misschien een boost voor de vaderlandse filmindustrie, maar vrolijk worden we daar niet van.
Kijken naar een rampenfilm met een biertje en chips is leuker dan er ongewild in één meespelen als half opgevroten figurant!

Reageer