Artsen fuseren broers tot Siamese tweeling

Tweeling voelde zich vanaf vroegste jeugd één individu

Voor het eerst zijn chirurgen er in geslaagd twee individuen aan elkaar te verbinden tot een Siamese tweeling. De twaalf uur durende operatie vond plaats in het Günther Zwackelbachziekenhuis in het Zwitserse Zürich.

De operatie vond plaats in een aantal stappen, waarin de nieuwste medische technieken zijn toegepast. Eerst werden de linkerarm van de ene broer en de rechter van de ander geamputeerd. Vervolgens werd een gemeenschappelijke bloedsomloop gecreëerd waarin beide harten op elkaar ingesteld waren. De lichamen zijn uiteindelijk zijwaarts met elkaar verbonden.

De binnenhuisarchitecten Ernst en Walter Mahler (43) werden geboren als eeneiïge tweeling, maar voelden zich vanaf hun vroegste jeugd één individu. Walter: “Niet alleen deden we alles samen, ook liepen we van kinds af aan gearmd over straat. Later trokken we truien van onze vader aan, waar we samen in pasten, zodat het leek of we één waren. Ook bonden we onszelf wel eens met riemen aan elkaar vast.”

Het volledige besef dat ze een Siamese tweeling in twee lichamen waren, kwam in de puberteit. “Als vijftienjarigen zochten we in de bibliotheek naar informatie en afbeeldingen van Siamese tweelingen”, aldus Ernst. “Uren waren wij daar zoet en we vertelden elkaar verhalen over hoe het zou zijn als…” De omgeving reageerde niet altijd positief over de ontluikende identiteit van de broers. “Onze ouders accepteerden onze gevoelens niet en dachten dat deze vanzelf wel over zouden gaan, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Het is 25 jaar geleden tot een breuk met hen gekomen, die helaas nooit is hersteld.”

De broers maken het één week na hun operatie goed. Voordat het gips eraf mag volgen Ernst en Walter nog een intensieve cursus Onderlinge Communicatie en Conflicthantering. Ernst: “De verbinding tussen onze lichamen is in  het eerste jaar nog zwak. Bij het eerste misverstand of de eerste ruzie lopen we zo uit elkaar en scheurt het. Dan is alles voor niets geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

stel je nou voor dat de ene nog een gevangenisstraf moet uitzitten moet die onschuldige dan ook de gevangenis in of scheiden ze dan weer

Reageer
gravatar

Ingekomen bericht: ons bereikte heden het bericht dat Chefarzt Prof. Dr. Aloïs Sigmund Zwieback van het Luzerner Johanniterkrankenhaus er in is geslaagd uit één schizofrene patiënte (Anna O.) twee particulier betalende patiëntes te formeren. Op zijn vinding is patent aangevraagd; de respons onder de mondiale groep psychiaters en neurochirurgen is overweldigend. Zorgverzekeraars hebben bij monde van hun internationale voorzitter Hans Wiegel echter formeel protest ingediend bij de respectieve medische tuchtcommissies.

Reageer
gravatar

Beste Outsider, ik neem de vrijheid u attent te maken op een onvolledigheid in het door u genoemde onderzoek, namelijk deze: ook Angela M. is een tijdlang object geweest in genoemde resocialisatie-processen, daartoe geadviseerd door haar mentor Helmut K. Eenmalig heeft zij in Europees verband haar ware inborst getoond; de kranten stonden er dagenlang vol van. Sylvio B. raakte bij die gelegenheid van de geboden inblik dermate overspannen dat hij regelmatig afwezig was ivm frequent toiletbezoek. Toen zij daarna haar medicatie hervatte trad er geen recidive meer op. Ook Margaret T. is in nabehandeling geweest; zij heeft aan deze behandeling een “stiff upperlip” overgehouden.

Reageer
gravatar

Ik knoop hier nog graag een opmerking over een beroemd longitudinaal onderzoek in Luzern aan vast dat in 1996 (mede door Nederlandse participanten) met succes werd afgerond. De probleemstelling voor het onderzoek was: “Wäre es möglich Real-Politiker mit grösseren Debilitäts-indizien in Europäischer Verband nutzhaft funktionieren zu lassen?” Dat zowel onderzoek als postoperatieve resultaten geslaagd zijn, mogen we nu herkennen in de Portugees Baroso (machtswellustig), de Italiaan Berlusconi (pedo-sexueel geobsedeerd) en een (financieel gestoorde) telg van de Papandreo-dynastie die vooralsnog onbekend wenst te blijven.

Reageer
gravatar

Beste Vrienden van de Speld,

Ik begrijp de verwarring en ben dan ook zeer begaan met de gemoedstoestanden ten gevolge van deze omstreden operatie.

Ik laat me over het algemeen niet in publieke zin uit over kwesties als deze. Maar deze keer voel ik me tot elke vezel in mijn fragiele, doch corpulente lijf aangezet om een reactie te geven.

Het mag jullie duidelijk zijn dat Zwitserland sedert decennia een gidsland is wanneer het gaat om technologische ontwikkelingen. En de kwestie aangaande de versmelting van de eeneiïge tweeling tot één persoon past geheel in het perspectief van de gidsfunctie van Zwitserland.

Reeds in de veertiger jaren leverde Zwitserland een substantiële bijdrage aan het gedachtengoed van de Germaanse Zaak.
Kolonel Eugen Bircher, voorzitter van het Schweizerischer Vaterländischer Verband richtte een Zwitsers medisch bataljon op om aan de zijde van de Duitsers gewonden te verplegen aan het oostfront. Naast het verplegen van verwonden hield Eugen Bircher zich bezig met medische experimenten in de geest van Mengele.
In plaats van de volledige reductie van Joodse burgers bedacht Bircher een strategie om Joodse tweelingen samen te smelten tot één tweespaltig individu. Doel daarvan was de identiteit van het joodse individu te breken en op die manier – zonder tot volkerenmoord over te gaan – de Joodse gemeenschap zwaar op de proef te stellen.

Bircher’s experimenten slaagden niet, maar de technieken die Birchner beschreef zijn goed bewaard gebleven.
Anno 2011 zijn Zwitserse medici er dan uiteindelijk geslaagd om een tweeling te verbinden tot één persoon.

De vraag dient zich aan of de Zwitserse medici zich hebben laten leiden door Birchner’s principe van de reductie van de Joodse identiteit, dan wel door het Nieuwe Denken dat uitgaat van de som van het geheel die meer is dan de som der delen.

Duidelijk moge zijn dat al te simplistische reacties als ‘het zou toch niet moeten mogen’ en wat dies meer zij, ongepast en uit den boze zijn.
Het betreft hier een waarlijk fundamenteel experiment waarvoor een genereuze Europese subsidie niet meer dan wenselijk voorkomt.

Met allerhartelijkste groet,
Paolo51
Sociaal Andragoog

Reageer
gravatar

Een lichtend voorbeeld voor de hele medische stand. Wanneer iemand een wens heeft, doodswens, amputatiewens, kinderwens,geslachtsveranderingswens, DAN MOET DAT KUNNEN; en niet morgen, MAAR NU. Want je bent het waard.

Reageer
gravatar

Jeettje (19a): u werpt hier een fundamentele vraag op: zijn twee rechtstreeks verbonden identiteiten nu aan te merken als één nieuwe? Daarop voortbordurend kan de vraag worden gesteld of er nu ook een dubbele aanslag voor rioolrecht en Uitwaterende Sluizen moet worden opgelegd. Onze hoogste Schriftgeleerde en toekomstig onderkoning van Nederland; CDA-er PietHein Donner, buigt zich hierover en neemt voorspelbaar de gunstigste beslissing voor de Staat. Om bij uw vraag te blijven: de heersende politieke stroming zal het zekere voor het onzekere nemen en in dit geval een dubbele Drionpil toewijzen onder gelijktijdige verhoging van het eigen risisco voor de lagere inkomensgroepen.

Reageer
gravatar

Ja, maar toch: stel dat de ene het nu wel gezien heeft, maar de ander nog een tijdje door wil gaan, zit een scheidingsoperatie dan ook in het pakket vóór het innemen van de pil, of laat men het dode weefsel gewoon afsterven ná het innemen?

Ik hoop dat die Zwitsers daar toch ook goed over hebben nagedacht: zij hebben immers ook het Zwitserlevengevoel uitgevonden?

gravatar

Jeettje; chapeau; ook hier weer een punt van aandacht; de ethiek. Ik heb uw punt voorgelegd aan de internationaal vermaarde ethica Frau Prof. Dr. Diplom Ingenieur Elisabeth Knutschepfötli van het Luzern Institute of Ethics. Zij was van mening dat twee individuen die kiezen voor éénwording -intern- een eensluidende mening moeten ontwikkelen over alle essentiële zaken. Dus ook over leven en dood. Het is dus allebei ja of allebei nee, tertium non datur. Beantwoordt dat uw vraag?

gravatar

Ja nee, leer mij Elsie kennen. We hebben ‘wat’ gehad omdat ik te laat achter haar adagium kwam over die éénwording: ik heb moeten rennen voor mijn leven toen ik het uitmaakte. Toen had ze ineens een doodswens voor ons beiden.

Ze is dus nog niets veranderd, merk ik.
Dus graag nog eens bij iemand anders voor een second opinion graag, dit antwoord is te gekleurd

gravatar

Beste Alter Ego en Jeettje,

Ik weet niet over welke Bettie of Elsie jullie het hebben, maar Frau Prof. Dr. Diplom Ingenieur Elisabeth Knutschepfötli is in het dagelijkse leven de vrouw van Prof. Dr. Diplom Ingenieur Günther Knutschepfötli.

Een collega van het Luzern Institute of Ethics heeft mij desgevraagd gezegd, dat hij nooit heeft gehoord van een internationaal vermaarde ethica die Elisabeth Knutschepfötli zou heten. Er werken daar overigens geen Diplom Ingenieurs, maar Diplom Aufschneiders.

gravatar

Paulus, dat Elsie daarna is getrouwd, doet aan de affaire niets af; of heb jij nog nooit … ? Nee, dus kennelijk.
En zoals altijd verwar je Luzac weer eens met Luzern.
Nog één keer dan – de laatste: Luzern is een stad in Zwitserland met eminente medici en Luzac een plek in Nederland waar je leert je huiswerk te maken.
Iets voor jou?

gravatar

Jeettje, vertel me wat. Ik heb indertijd als arme student voor de noodzakelijke bijverdienste Duits gegeven aan luie rijksmanskinderen die bij Luzac werden klaargestoomd om via een kruiwagen een Duits bedrijf te gaan leiden.

Er werken trouwens ook geen medicijnmannen of -vrouwen op het ethisch instituut in Luzern. Hoe kom je daar nou bij?

gravatar

oh oh oh, beste Paulus, dat heb ik ook nooit beweerd: ik zei slechts dat er in Luzern eminente medici rondlopen, fietsen, autorijden of wat anders doen. Misschien zelfs qua vrijetijdsbesteding wel het ethisch instituut bezoeken.

gravatar

Ik ben indertijd nog afgestudeerd onder Prof. Heleen Dupuis (ethica) en door haar bemiddeling nog een stage mogen lopen in L.I.E. Luzern. Daar toch echt de beide Elisabeth-en ontmoet; Elisabeth (Elsie)Knutschepfötli (Existenzialistischer Äthik im Kapitalismus) en Elisabeth (Lisa) Kübler-Ross (Alltäglicher Di-Äthik beim Leben und Sterben). De door Der Paulus genoemde echtgenoot van Elsie K. bleek een omhooggeklommen concierge (van begane grond naar de 15e verdieping) die zijn proefschrift had geplagiëerd van een postdoc student, naar analogie van Duitse CDU-bewindslieden. Stephan Günther Knutschepfötli is afgewaardeerd tot Lizenz-Ingenieur en verbannen naar een vermogensvormende functie binnen de UNO.

gravatar

Ik weet niet over welke Bettie of Elsie jullie het hebben, maar Frau Prof. Dr. Diplom Ingenieur Elisabeth Knutschepfötli is gewoon de vrouw van Prof. Dr. Diplom Ingenieur Günther Knutschepfötli.

Een collega van het Luzern Institute of Ethics heeft mij gezegd, dat hij nooit heeft gehoord van een internationaal vermaarde ethica die Elisabeth Knutschepfötli zou heten.

gravatar

Gevallen van crypto-incestueuze relaties tussen bloedverwanten komen vaker voor; echte of hypothetische. Deze éénwordingsdrang komt voort uit structurele verlatingsangst en acute eenzaamheidsbeleving. De combinatie van MPS en borderline doet eenzamen zich ‘splitten’ om maar niet meer alleen te hoeven zijn: vgl. “Een echte schizofreen is nooit alleen” en het gedicht van Godfried Bomans: “Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen”. De “splijtstof” ligt op sociaal en maatschappelijk niveau: de verhardende samenleving. De drang naar tweezaamheid kan empathisch/psycho-sociaal (buddy) of biochemisch (Prozac of Xeroxat) worden geneutraliseerd. Als gevolg van bezuinigingen zijn deze middelen niet meer beschikbaar voor minvermogenden. CDA/VVD bepleiten een eenmalige verstrekking van de “Pil van Drion” voor degenen die niet meer actief werkzaam zijn in betaalde arbeid. De rijvaardigheid wordt door deze pil namelijk ingrijpend verminderd.

Reageer
gravatar

Ik vind het toch wel erg definitief. Wat als ze spijt krijgen? Ik had het eerst een jaartje met superlijm geprobeerd. Is toch makkelijker weer ongedaan te maken, lijkt me.

Reageer
gravatar

Verder mis ik wel de opinie van de de zeer geleerde prof. dr. Bert Bokhoven in deze kwestie. Hij zal hier ongetwijfeld een zeer verhelderende kijk op hebben!

Reageer
gravatar

Hoi Nozel,

Natuurlijk is er hoop voor jou. Zeg maar hoe je het wilt hebben. Wil je verticaal gesplitst worden of horizontaal, precies in het midden of toch ergens anders? Of wil je diagonaal gesplitst worden?
Ik zou zelf voor verticaal gaan, en dan in het midden. Want anders heeft één van jullie geen hoofd. En twee halve hoofden is dan toch weer beter.
Overigens zit de wereld weer eerlijk in elkaar hoor: ik moet het met een half eitje doen, en jij hebt er in je eentje twee :-). Gelukkig doet het andere eierhelftje het ook aardig.

gravatar

Belachelijk linke soep.
Schandalig dat artsen hiermee akkoord zijn gegaan.
Spygiatrisch onderzoek bij deze twee lijkt me eerder logisch dan ze maar aan elkaar te zetten.

Reageer
gravatar

liever geen spychiaters erbij. Voordat je het weet hebben ze een gespleten persoonlijkheid en is al dit mooie baanbrekende werk voor niets geweest.

gravatar

Ha!

Men dnekt dat dit rveolteoianir is?

Al in de jrean zseitg hdedan wij in het Sovjet-Unie dit soort epxreminteen met groot sccues uitgveored!

Het verbsaad mij gheeel njet dat die Zwitsers daar nu pas atchrekmoen…

Sprtoz!

Reageer
gravatar

Hoi Pjotr: jullie deden het daar met nucleaire fall-out toch? Dat telt niet.

(En uit goed ingelichte, doch zeer schimmige bronnen, meen ik gehoord te hebben dat het hier niet bij blijft en men in het diepste geheim aan een drieling werkt)

gravatar

Wat een dappere keus van de beide jongens! Respect voor hen, maar ook voor de Zwitserse artsen!
En respect voor De Speld, die dit nieuws durft te plaatsen!

Reageer
gravatar

schandalig dat er een arts te vinden is die goede ledematen aputeert en een monster maakt van twee gezonde mensen die nu afhankelijk zijn van zorg wat een idioterie dit moeten ze strafbaar maken

Reageer
gravatar

Hè, dat vind ik nou weer klein gedacht: u dacht toch niet dat ze de overtollige ledematen in de kliko kieperden? Die worden ergens anders weer hergebruikt zodat de gelukkige ontvanger niet meer hulpbehoevend is.
Dat noemen we: budgetneutraal.

gravatar

Ongelofelijk dat deze onzin wordt gepubliceerd. Iedere arts verplicht zichzelf ertoe zijn/haar patienten niet te schaden. Deze ingreep zou strafbaar zijn en ik geloof er dus niks van!

Vaste prik voor betrouwbaar nieuws…
grapje zeker!

Reageer
gravatar

Ben blij dat er een site tenminste dit nieuws nog durft te melde. Andere sites durven zich niet te wagen aan dit hete nieuws.

gravatar

Dat flikken die Zwitsers toch maar weer mooi; de oplossing van het klimaat- en nakende voedselprobleem in enen. Tweelingen, drielingen, wellicht zeslingen eten minder en stoten minder CO2 uit.

Reageer
gravatar

Tot nu toe is het niet makkelijk om mensen te koppelen die verschillend DNA hebben: die hebben een immuunreactie tegen elkaar. Eeneïge tweelingen zijn een uitzondering.
In theorie zouden twee verschillende mensen veel medicatie moeten slikken die het immuunsysteem plat legt. Net als bij een transplantatie.
Tijd voor een virtuele versmelting zou in de huidige tijd een goede oplossing zijn. Niet direct overgaan tot de echte versie… Het moet geen hype worden om je aan de ander vast te maken.
Ik mis trouwens wel een foto van het eindresultaat.

gravatar

Knap werk. Zouden ze daar ook Siamese tweeling kunnen creeren van een man en een vrouw? En dan dusdanig dat de geslachtsdelen elkaar makkelijk kunnen vinden? Zo ja: Dan is de optie ‘Hundchen’ waarchijnlijk het meest praktisch: Dan kan je tenminste nog wat wandelen.

Reageer
gravatar

Geniaal!!

groeten van de @onnieuws collegas

Reageer
gravatar

Kunnen wij als eeneiige eenling worden gesplitst? Wij lijden al veertig jaar aan tweevoudige persoonlijkheidsstoornis. Wij willen eindelijk eens normaal met elkaar praten. Dus zonder dat de een moet wachten tot de ander is uitgesproken. Bovendien willen wij zoals iedereen elkaar aankijken of langs elkaar heen kijken tijdens een gesprek, desnoods met één oog.

Reageer
gravatar

Dat dekselse Günther Zwackelbachziekenhuis toch, dat flikt het hem maar weer! Eerder werd daar al (bijna) succesvol een operatie gedaan, waarbij het bloed door de aderen in twee richting kan stromen, zodat bij vaataandoeningen volstaan kan worden met slechts 50% van de bloedvaten. Twwerichtingsverkeer in de bloedvaten heeft voor gezonde personen het voordeel dat makkelijker en zonder omwegen zuurstof naar de haarvaten en afvalstoffen naar de nieren getransporteerd kan worden. Daardoor is men minder snel vermoeid en herstelt men sneller van aandoeningen of grote inspanning. De patiënt (die ook posthuum anoniem wil blijven) overleed na de operatie in de uitslaapkamer.

Reageer
gravatar

Ja, jammer dat de anonieme patiënt van Britse origine bleek te zijn, waardoor het bloed in tegengestelde richting stroomde. De afvalstoffen naar de haarvaten en de zuurstof naar de nieren.

gravatar

Siameese tweeling = zij-am-zijse tweeling… dialekt-diets zij aan zij geboren… komt in de hele wereld voor en heeft niets met Syam=zee-heem=haven te maken… Keizersnede niets met de keizer… Hietbrink is met de keizersnede geboren… kun je na gaan… toen lag hij al verkeerd… keizersnede=kiegs-du-eene-snede= krijgst-du-een-snede. Van uit de zwevende ribbe. Alle zgn etymologi is voor 100& fout.