NAC vergeet te scoren tegen ADO Den Haag (0-0)

'Heel gênant dit'

NAC Breda was zaterdagavond de betere ploeg in het thuisduel met ADO Den Haag, maar de Brabanders vergaten te scoren (0-0). Aanvaller Anthony Lurling: “We hebben er geen moment aan gedacht, heel stom.”

Negentig minuten lang had NAC het betere van het spel, de ploeg kreeg zeker zes opgelegde kansen, maar vergat het af te maken. Anthony Lurling, die in de tweede helft een strafschop miste, was na afloop vol onbegrip: “Ja, het is gewoon heel stom zoals het nu gegaan is. De scheidsrechter floot af, ik zei nog tegen Jelle (Ten Rouwelaar, red.) dat we best goed gespeeld hadden en toen zagen we het scorebord. Als je dan ontdekt dat het al die tijd 0-0 stond, kun je jezelf wel voor de kop slaan natuurlijk. Onbegrijpelijk, maar we hebben er tijdens de wedstrijd geen moment aan gedacht. Heel gênant dit.”

Trainer John Karelse was opvallend mild voor zijn ploeg: “We zitten nu gewoon in een heel moeilijke fase als team en dan kunnen dit soort dingen gebeuren. Natuurlijk ben je teleurgesteld dat je hier twee punten laat liggen, maar dit zijn ook wedstrijden waar je weer van kunt leren.”

De oefenmeester was bovendien te spreken over de veerkracht van zijn spelers na de rode kaart van verdediger Jordy Buijs: “Na een uur spelen komen we met tien man te staan, maar dan zie je toch dat we wel gewoon blijven voetballen. Vorig jaar kwam het nog vaak voor dat we al van het veld liepen, terwijl de wedstrijd nog bezig bleek te zijn en op dit niveau wordt dat genadeloos afgestraft. Nu blijven we gewoon voetballen en je merkt dus ook dat we dit seizoen veel minder tegengoals krijgen in de slotfase. Dat is pure winst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In dezelfde wedstrijd teisterde Anthony Lurling nog wel de deklat. De deklat heeft hierover een officiële klacht ingediend bij de KNVB. De arbiter was het incident ontgaan.

Reageer
gravatar

Het was wel hilarisch om te zien hoe Karelse bij die wedstrijd zijn spelers stond aan te moedigen. Ik snap nog niet waarom er geen belletje bij hem is gaan rinkelen. Maar ja, misschien is het ook wel moeilijk om tot 22 te tellen en heeft ‘ie niet doorgehad dat we maar met zijn elven op het veld stonden.

Reageer
gravatar

De milde reactie van trainer John Karelse zou wel eens klunnen zijn ingegeven door het bewustzijn dat hij zelf tijdens de voorbereiding van het seizoen, in de oefenwedstrijd tegen F.C. Katzwijm United vergeten was zijn spelers op te stellen.
F.C. Katzwijm United heeft daardoor kans gezien de wedstrijd geheel naar de eigen hand en een monsterscore op het bord te zetten. 137 – 0 is waarschijnlijk de hoogste uitslag die een voetbalwedstrijd ooit gekend heeft.
Pas na de wedstrijd besefte KArelse dat zijn spelers allemaal op de reservebank hadden gezeten. Hij heeft ervan geleerd.

Reageer
gravatar

Er zijn in ons land geen goede regisseurs, spelers en scenarioschrijvers meer om maar niet te spreken over de tienduizenden figuranten die maar doen waar ze zelf zin in hebben, ondanks dat een regieassistent voortdurend door de luidsprekers in het decor om orde roept.

Soms wordt het de hoofdrolspeler toch te gortig. Hij roept dan twee spelers naar zich toe, terwijl het logischer is om te overleggen met de beide regisseurs achter een kalklijn, die met heftige gebaren om aandacht vragen. Maar niks hoor, niemand luistert naar hen. Ja, heel soms loopt een speler die erg met zichzelf is een ingenomen, zich de benen onder zijn kont vandaan om om een schouderklopje te bedelen. Van een rode draad is slechts zelden een glimpje te bespeuren.

Het is ongelogen, maar waar, dat de rommelige resultaten worden uitgezonden op een tijd dat heel Nederland voor de beeldbuis zit met de warme hap op de schoot. Ik snap er werkelijk niks van. Zouden Nederlanders dan toch een slechte smaak hebben?

Reageer
gravatar

Jammer is wel dat NAC ook heeft vergeten in eigen doel te schieten; dat zou ik zeer op prijs hebben gesteld, want die jongens van ADO Den Haag komen dit seizoen ook niet erg aan scoren toe en dan wil uitbesteden wel eens helpen !

Reageer
gravatar

Dat NAC is vergeten te scoren, komt omdat zij de bovenliggende partij waren.

Het is inderdaad aan de bovenliggende partij wie dus de wedstrijd domineert, om te scoren.

Maar een nadeel bij dat voordeel, is dat je als bovenliggende partij geen zicht meer hebt op de vloer.

En laat nou die bal op vloer rollen! Ik heb het zo vaak gezegd;

‘Om te scoren, moet je wel de bal hebben’.

Reageer
gravatar

Zeer geachte Kwel. Die kommer wens je ons toch niet toe hé! Dan hebben wijn voor en na de wedstrijden niets meer te doen. Wij hebben toch ook ons bestaansrecht. Niet meer van die domme dingen zeggen hoor.

Reageer
gravatar

Ik ben midvoor en tevens het bestuur van de Plaatselijke Voetbal Vereniging (PVV). Ook namens alle tien andere leden van mijn club protesteer ik tegen de gemeente omdat vijftig procent van ons veld is wegbezuinigd.

Reageer
gravatar

Pa, tevens midvoor en bestuur, jij zou toch vooral voor al de lezers van De Speld het demoniseren van onze club door linksspelers, aan de orde brengen. Het is onze statutaire vrijheid om clubs met spelers uit andere families te discrimineren. Punt uit!

gravatar

Als ik zo’n linksspeler van een andere club onder de graszoden schoffel, dan moet ik het gehalveerde veld uit. Het moet niet gekker worden. Onze club staat voor vrijheid van voetbal. Daarom moet regel twaalf van het voetbalreglement* worden geschrapt.

Noot van de redactie
* Overtredingen en onsportief gedrag

gravatar

Met het schrappen van de twaalfde regel en het halve veld, komt mijn ideaalbeeld langzaam in zicht: het compleet afschaffen van het voetbal. Moet een besparing opleveren als we zien hoeveel schade, politie-inzet en vreemde financieringsconstructies dat gaat schelen.

gravatar

Volgens mij zijn ze bij NAC zelfs vergeten tegen wie ze speelden. Het was namelijk niet ADO, maar FC Utrecht. Maar ja, neem het ze eens kwalijk, ze moeten zo vaak tegen allemaal andere clubs spelen en soms ook tegen ADO. Als beroepsvoetballers heb je het niet gemakkelijk, want al die stadions lijken tegenwoordig op elkaar. Al zou je zeggen dat ze het eigen stadion wel moeten kennen onderhand. De tegenstanders spelen in uitwedstrijden bovendien steeds in andere tenue’s en dat maakt het ook niet makkelijker ze uit elkaar te houden. Excuses genoeg dus.

Reageer
gravatar

Misschien kan een vierkante bal herinneringen ophalen bij de spelers ?

Reageer
gravatar

Wij hier in Madurodam hebben daar wat op gevonden. Het was al een tijdje bekent dat onze voetballers van FC Madurodam ook niet meer zo hard werkten voor hun mannelijke trainers. Daarom hebben wij ook vrouwelijke trainers aangesteld. Deze dames hebben heel wat teweeg gebracht. Buiten dat ze beter zijn als mannelijke trainers is het ook nog mooi meegenomen dat de heren voetballers, dus duidelijk weer willen scoren. Win win situatie hé en we staan boven aan in de competitie.

Reageer
gravatar

De aandacht in voetballand lijkt te zijn geschrapt in de begroting.
In de begroting staan nog meer maatregelen die er voor zorgen dat sport flink te leiden heeft onder de bezuinigingen. Bij een wedstrijd tussen VV Grevelingen en FC de Grote Meeren waren de ballen wegbezuinigd. De plaatselijke rijkelui hebben uit pure ballorigheid de skybox verbouwd. De schade word geschat in de miljoenen.

Reageer
gravatar

Ik vind dat je die jongens van NAC niet te hard moet vallen. Die van ADO hebben gewoon vergeten een paar ballen door te laten.

Reageer
gravatar

Het lijkt er inmiddels helaas een heeel klein beetje op dat de Speld niet meer weet te scoren. Terwijl de satire op straat ligt. Een grote militaire oefening in Assen bijvoorbeeld, de alimentatie die op de schop gaat, Raoul Heertje die serieuze dingen probeert te zeggen, ga zomaar door. Voor het voetbal is er overigens al het prachtige Speldartikel over de gelekte uitslagen.

Reageer