Pro Shots / Mischa Keemink

Pro Shots / Mischa Keemink

KNVB grijpt hard in: ADO Den Haag moet 15 wedstrijden zonder vuurwerk spelen

Gisteren ging het na afloop van de play-off wedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior verschrikkelijk mis. Supporters van de thuisclub betraden na afloop van de wedstrijd het veld en gooiden met vuurwerk in het uitvak dat op dat moment nog vol stond met Excelsior-supporters. De KNVB liet vandaag weten geen halve maatregelen te nemen na de ongeregeldheden: “ADO Den Haag moet 15 wedstrijden zonder vuurwerk spelen.”

“We moeten nu echt een signaal afgeven aan iedereen die denkt zich te kunnen misdragen in een voetbalstadion. Het gaat sinds ik vorig jaar aan de slag ben gegaan wekelijks ergens mis en dit was voor mij echt de druppel”, zegt KNVB-directeur Marianne van Leeuwen. “Daarom leggen wij de hoogst mogelijke straf op: 15 wedstrijden zonder vuurwerk waarvan 5 voorwaardelijk.”

De ADO Den Haag-aanhang reageert woest op de uitspraak van de KNVB. In de eerstvolgende thuiswedstrijd zullen er spandoeken worden opgehangen met teksten als ‘stop vuurwerkverboden’. Na 15 wedstrijden gaan die doeken de hens in.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij van de KGHE (Koninklijke Gilde van Hondenvleesch Eters) distantiëren ons van de uitspraken van deze persoon genaamd Maitreya.

Hoewel zij bekend staat als de bekendste hondenvleeseter van Nederland, representeert zij niet de waarden waar wij als hondenvleeseters voor staan. Tevens is zij geen lid van onze vereniging, dus hopen wij dat iedereen die dit leest, ook inziet dat haar uitspraken echt alleen van haar afkomen.

Zij is het label ‘hondenvleeseter’ onwaardig.