Kabinet wil nationale feestdagen privatiseren

Pilot kerstdagen dit jaar al van start

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen heeft gisteren het plan gelanceerd om nationale feestdagen te privatiseren. Als de Tweede Kamer instemt met het plan zullen eind 2012 zowel Kerst als Pasen in handen zijn van private investeerders.

De privatiseringsslag moet de schatkist eenmalig vijftig miljoen euro opleveren en de begroting structureel omlaag brengen. “De bureaucratie en de kosten zijn volledig uit de hand gelopen. Nationale feestdagen moeten weer internationaal concurrerend worden”, aldus een geëmotioneerde Verhagen. “Het kan toch niet zo zijn dan een mooi Hollands feest als Sint-Maarten weggedrukt wordt door Halloween?”

De pilot zal dit jaar al plaatsvinden. Kerstmis zal komend jaar in handen komen van en select groepje investeerders, die het feest weer goed op de kaart moeten gaan zetten. Verhagen: “Als kerstmis 2011 een succes wordt zullen in 2012 de andere feestdagen op een openbare veiling per opbod verkocht worden.”

De minister wil weinig loslaten over gegadigden. “Ik noem geen namen, maar u heeft gelijk dat een groot warenhuis en een frisdrankconcern zeer geïnteresseerd zijn om van kerst weer een exclusieve party te maken. Over een eventuele overname van Bevrijdingsdag door een Duitse energiemaatschappij kan ik, met oog op eventuele gevoeligheden, nog niets zeggen.”

De consument zal volgens Verhagen alleen maar winnen door de privatisering. “Nationale feestdagen zijn de laatste jaren te veel een verplicht nummer geworden. Ik denk dat de bedrijven weer glans aan het feest zullen geven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sorry hoor, maar als Geert uit de canon wordt geschrapt valt voor veel Spelders hun referentiekader kapot. Wat nu als Geert niet meer overal met de haren kan worden bijgesleept. Nou? Wat dan? Waar praten we dan nog over hier? Iemand een idee? Graven we dan Boer Koekoek, drs. Henk Janmaat of Jozef Luns (immers ook onverdacht rechts) maar weer op?

Reageer
gravatar

Sorry: Geert wie??
Wie is die ‘Geert’??

Nooit van gehoord. Moet ik daar van gehoord hebben?
We gaan hier toch zeker geen non-entiteiten bijhalen, toch?
De Speld gaat wél over échte mensen hoor!

gravatar

Er is -in het kader van doorgevoerde multikulturalisatie van feestdagen- nog een hoop te doen. Snel moeten de laatste overlast veroorzakende kerken in moslimwijken tegen de vlakte, de Bond voor het Vloeken moet aan de slag met “Allah-mag-me-kraken” en Allahverdomme” en bastaardvloeken. Er moeten kreukvrije Islamitische bewindslieden worden gezocht of anders gewoon benoemd. Paleis Soestdijk moet geschikt worden gemaakt voor bewoning door een tweede (niet-Westers) staatshoofd. En er moet nu eindelijk consensus komen over een nieuwe feestdagenkalender die landelijk toepassing zal moeten krijgen. Een voorgestelde uitruil van hinderlijk autochtone feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis voor Id-al-Fitr en Koninginnedag voor de dag van het Erfelijk Presidentschap staan hoog op de agenda. Pasen en Pinksteren zullen voortaan op één dag vallen en Geert Wilders en zijn PVV zullen uit de canon van de politieke historie des Vaderlands worden geschrapt.

Reageer
gravatar

Ik wil aandelen in de kerstmaand en liefst een paar prijsafspraken rond December..

Ik stel voor om ergens in een ver orientaal land een paar Ton sneeuw te importeren mocht het die maand niet lukken om op natuurlijke en biologisch verantwoorde manier te witten.

Staat de Maand Dec ook op een Groupon?

Reageer
gravatar

Ik zou de zondag wel willen. Dan maak ik van iedere zondag een feestdag ter ere van mezelf. En dan laat ik in het centrum van ieder dorp een groot gebouw met een toren zetten.

Voor en na de collecte mogen de mensen dan zeggen dat ze van me houden.

En ze mogen ook van mijn zoon houden, maar niet van homo’s, maar verder van iedereen, behalve dan de mensen die de vrijdag hebben geprivatiseerd.

Reageer
gravatar

God had ooit met Allah goede afspraken gemaakt over specifieke rust- en feestdagen, serieel of ritueel slachten en territoriale gebiedsdeling. Maar om dwingende economische en zendings-motieven woont nu een kwart van Allah’s gelovigen in het territoir van Godsgelovigen. Dat vereist het rigoreus opruimen van alle Westers-fallische symboliek; dat begon in ‘t klein met wat overgeproportioneerde ambassades in Afrika en raakte tenslotte het hart van het inmiddels goddeloze Westen, de Twin Towers. Ondergronds kwam dat ook tot uiting in Londen, Madrid en onze Hofstad. Ceci n’est pas een botsing der culturen, maar slechts een ongelijke visie op religieus gebaseerde planologie, die onder het genot van een stevige pot thee in arren moede en in der minne kan worden geschikt. Er staat immers plaats nog tijd op godvruchtigheid. In de komende CAO’s zal er trouwens voor betaalde vrije zater- en zondagen geen ruimte meer zijn, vindt ook VNO/NCW.

gravatar

Ik wil bieden op 9 juli, de dag waarop Octopus Paul in 2010 Zijn almacht onomstotelijk bewees. Vuvuzela!
Er is al een bedevaartsoord, er is een school met de Octopus, er is Heilige Inkt, er is al een recept voor Hem, er is al een lofzang, een jubelkreet.
Allemaal nog maar klein, maar dat wordt een uiterst belangrijk feest voor de hele wereld!

Reageer
gravatar

Nee hoor, daar zijn hele leuke games van, verkoopt retegoed. Alleen is de tekst in een soort arabisch of zo. Kan vertaald worden met Babylon.

gravatar

Wat dat met dit onderwerp te maken heeft, ontgaat me.
Maar ik wil even opmerken dat ik op 21 maart (nowrooz) in Keulen flats zag waar silhouetten van vliegtuigen op geschilderd waren. Het was de eerste keer dat ik in het buitenland euro’s gebruikte, en dat zal dos 2002 geweest zijn.
Omdat Duitsers geen gevoel voor humor hebben, is het vast van dat vogelplakplastic geweest.

gravatar

11 september is de dag, dat ik ons WTC herdenken mag. Alle betrokken terroristen waren ..slim, maar niet alle ..slims zijn terrorist, gelukkig! 11 september 2001, begin van de War against Terror. Het gaat goed: Dollar en Euro zijn intussen al bijna failliet, Zwitserse Franken te duur; ik zet mijn pensioen maar om in Dinars.

Reageer
gravatar

Treffender kan de verTrossing van het oorspronkelijk niet-Oosters religieuze deel van Nederland niet worden zichtbaar gemaakt. De grootste familie van Nederland vaart alleen op het Tros-Kompas en met één oog op De Telegraaf van dit stuurloze schip.

Reageer
gravatar

Jos, “niet bemiddeld” gezinshoofd • 10 september 2011, 01:59

Ja, correctie op mijn eerdere reactie.DE verwarring en de angst zit er goed in

Weet minister Vragen,Verhagen bedoel ik, wel wat hij aanricht? Soi de economie is dan gered maar ondertussen moet ik dan maar met kerst uit proberen te leggen dat Jantje Smit het echte kinderke Jezus is en Ron Brandsteder de echte God. Al blijkt uit uw eigen poll dat Ron ook niet bestaat. Vragen,vragen.
Pff ik ben maar blij dat we op onze geveilde feestdagen nog altijd kunnen terugvallen op onze grootste familie.

Reageer

Reageer
gravatar

Weet minister Vragen,Verhagen bedoel ik, wel wat hij aanricht? Soi de economie is dan gered maar ondertussen moet ik dan maar met kerst uit proberen te leggen dat Jantje Smit niet het echte kinderke Jezus is en Ron Brandsteder niet de echte God. Al blijkt uit uw eigen poll dat Ron ook niet bestaat. Vragen,vragen.
Pff ik ben maar blij dat we op onze geveilde feestdagen nog altijd kunnen terugvallen op onze grootste familie.

Reageer
gravatar

Ik heb zojuist de hand weten te leggen op 1 april. Het tarief voor het maken van grappen zal Ik binnenkort bekendmaken. Ik waarschuw iedereen alvast dat tegen het maken van grappen zonder mijn uitdrukkelijke toestemming hard en genadeloos opgetreden zal worden.

Reageer
gravatar

Ik mag hopen dat een fusie tussen Pasen, Nieuwjaar en Pinksteren nooit door zal gaan.

Immers heb ik mijn twee kleine nadenkertjes beloofd om een hond te kopen, indien deze dagen op 1 dag zouden vallen!!!

Reageer
gravatar

Het lijkt erop dat er binnenkort een grote fusie word aangekondigt tussen Pasen, Nieuwjaar en Pinksteren om daarmee een vuist te kunnen maken tegen het almachtige Kerstmis. Kerstmis is daarentegen in onderhandeling met de koninginnedag gegaan om een stevigere band met het koningshuis op te bouwen. Het ministerie van Economische zaken heeft de fusie nog in onderzoek.

Hoe Sinterklaas in deze onderhandelingen staat bleek onlangs in een uitgelekt persbericht uit Spanje: “Pieten maken zich ongerust over onvrijwillige overname door Paashaas”. Verdere speculaties over de toekomst van de goedheiligman en diens investering in de Spaanse staatsobligaties kunnen nog niet worden bevestigd.

Reageer
gravatar

You\’re the one with the brains here. I\’m watichng for your posts.

gravatar

Als de politieke partijen aan de beurs worden genoteerd, is de discussie over de vraag of de PVV openheid van zaken moet geven over wie de partij financiert opgelost. Een beursgenoteerde partij weet immers niet wie haar aandelen in bezit heeft.

Wel moet een aandeelhouder die meer dan 5% bezit hier zelf melding van maken in een openbaar register.

gravatar

Wat er ook gebeurt, de Ramadan wordt alleen vanuit Mekka en maanstand geprogrammeerd. En echte Moslims vieren het Suikerfeest niet samen met ongelovigen: Id-al-Fitr blijft iets voor moslims onder elkaar. Lekker pûh. Salaam Aleikum.

Reageer
gravatar

@Geachte Appleflap (is dat de nieuwste van Apple?),

Dat zal niet gaan.

De (r)overheid wil zo veel mogelijk geld binnenhalen, tegen zo weinig mogelijk moeite….euh kosten!

Ga er maar vanuit dat die dagen zullen worden geveild!

En u zult (i.i.g. vanaf nu) niet de enige zijn met het idee om 18 januari te kopen.

Dus of u zo goedkoop uit zult zijn, is nog maar de vraag!

Reageer
gravatar

Wij vinden het vanuit humane optiek onethisch feestdagen te privatiseren. We hebben dit ook al kenbaar gemaakt aan onze dis- en logegenoot Maxime Verhagen, die echter als bakkenist zijn bestuurder Mark Rutte niet goed in de hand heeft. VNO-NCW pleit voor handhaving van feestdagen, ECHTER alle feestdagen dienen op zaterdagen en zondagen te vallen, naar verkiezing voorafgaand aan of volgend op de oorspronkelijke datum. Hier mag het werkend volk zich -wat ons betreft- over uitspreken in een referendum.

Reageer
gravatar

Ik zou graag 18 januari willen kopen. Dat is de meest saaie dag van het jaar, dus waarschijnlijk beschikbaar voor een schijntje. Vervolgens krijgt iedereen van mij vrij die dag.

Reageer
gravatar

Goed plan, alleen hoe voorkom je dat eigenwijze mensen stiekem op hun eigen manier kerst gaan vieren, en bijvoorbeeld een goed glas wijn drinken bij de kerstmaaltijd in plaats van de officieel goedgekeurde frisdrank?

Verplicht gordijnen open en random controles? Ik noem maar wat mogelijkheden.

Reageer
gravatar

Koninginnedag gesponsord door Susuki (swift) of door een producent van waxinelichthouders. Hemelvaartsdag door een vliegtuigmaatschappij.

@12 heel erg mooi.

Wie heeft er nog een leuk idee?

Reageer
gravatar

Verder ben ik van mening dat er ook een feestdag dient te komen om te vieren dat de Friezen zich nog steeds niet vrijgemaakt hebben van Nederland. Daarvoor zal er een bod moeten komen van een groot consortium op een dag in de winter, bij voorkeur 11 februari, waarop de route van de Friese Elfstedentocht door dit consortium met kunstijs ingevroren zal worden zodat ieder jaar de tocht der tochten onder veel feestgedruis toch doorgang kan vinden. Feestdagen boppe!!!

Reageer
gravatar

Op 26 september 1345 hebben de Friezen de Hollanders verslagen. (Later moet er toch ergens iets mis gegaan zijn…) Sonnema heeft al belangstelling getoond voor deze dag.

gravatar

Nou Kees, ik weet niet of Bijbelse Oranjemutsen op de eierstokken met Pasen wel zoveel aftrek zal vinden. Misschien is dat wel net zo weing fris als de frisdrank van Verhagen.
Ik vind het wel een goed idee om eerst een aantal feestdagen te verkopen en die dan vervolgens via pakjes onder de kerstboom of -liever nog- als surprise ter gelegenheid van Sinterklaas-avond weer cadeau te laten doen aan de bevolking. (Van mij mogen ze dan de Kerst Miss met verlof naar huis sturen)

Reageer
gravatar

Hoe betrouwbaar is dit bericht? Het voorstel is totaal onzinnig. Het goedkoopst is om niets te regelen, en ook niet door het bedrijfsleven. Iedereen mag zelf doen wat hij wil op zo’n feestdag en zelf weten of die Paaseieren wil verkopen of Bijbels of Oranjemutsen, enz.

Reageer
gravatar

Ja dûh, wat is dat nou voor een vraag.
Het staat in De Speld man! Ben ik niet voor niets op geabonneerd!
Die verdwijnt niet in de kattebak, zoals een andere krant die juist dáárvoor gemaakt wordt.

gravatar

Puh, bij ons in het bos is het al eeuwen bon-ton om je handel te verbinden aan een feestdag, -week, -maand of -seizoen. Gewoon een kwestie van ‘in de binnenbosse samenleving’ je plekje ‘verdienen’. Zo hebben alle vruchtdragende boomsoorten hun eigen feestperiode, waarbij een keur aan fauna-types zich tegoed doen aan de tijdelijke overdaad. Ook de veel-jongende zoog- en vliegdiertjes leveren jaarlijks op reguliere basis hun aandeel in de feestvreugde van de hogere carnivore diersoorten zoals Oehoeboeroe.
Misschien een ideetje voor de buitenbosse stadse types om weer eens een greep te doen uit het mandje ‘vervlogen tradities’ zoals de lammetjesslacht- en smikkeldagen, kersenoogst en -pitkits week en de versgebakken speltbrood vierdaagse?
Betrokken veeboeren, slachterijen, tuinders, akkerbouwers, molenaars en bakkers kunnen natuurlijk ook zelf het initiatief hiertoe nemen, zeker nu jullie minister van Landjebouw, Nijverheid ende Vernuft (LNV was het toch?) hier zelf nadrukkelijk toe uitnodigt.
De insteek is misschien iets anders dan die vanuit het buitenbosse, markteconomische perspectief, maar wellicht toch ook voor jullie buitenbosse types enigszins bruikbaar?

Reageer
gravatar

Er zal gewaakt moeten worden voor sluipende islamisering door dit initiatief. De regering zal in elk geval moeten voorkomen dat onze Nederlandse feesten door buitenlandse, misschien wel Arabische investeerders worden opgekocht. Kunt u het zich voorstellen, Kerstmis die verplaatst wordt naar het Suikerfeest? Wij ook niet, maar de dhimmi’s in dit land zouden niets liever willen, wat ik je brom!

Reageer
gravatar

En het moet nu ook maar eens afgelopen zijn met dat walgelijke gedoe van de zon die in het Oosten opgaat. Wij hier in het beschaafde Westen krijgen de afdankertjes, dat kan niet juist zijn!
Privatiseren die zon!

gravatar

Ja. En dan reclame rijden in een oud model, zwart van kleur en enigszins beschadigd.

gravatar

Goed idee, de commercialisatie van feestdagen zal ook een positief spinoff effect hebben op de economie door verkoop van gerelateerde artikelen als kerstgedachten, paasvuren etc.

Reageer