Kabinet bezuinigt op evolutie

Kieuwen bij badmeesters vooralsnog verre toekomstmuziek

Minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen haalt een flinke streep door de gesubsidieerde evolutie, begonnen door haar voorganger Ronald Plasterk. De maatregel moet de staat ruim 40 miljoen euro opbrengen.

De aankondiging komt als een donderslag bij heldere hemel voor de Beroepsvereniging Voor Zwembadgerelateerd Personeel (BVZP). De miljoenen die Plasterk had begroot voor de ontwikkeling van kieuwen bij badmeesters lijken met het nieuwe beleid van de baan. “We zullen het nu met ongesubsidieerde evolutie moeten doen”, aldus BVZP-voorzitter Stabbe Offringa. “Dat betekent dat we de eerste badmeesters met kieuwen waarschijnlijk binnen nu en 100.000 jaar niet hoeven te verwachten. Het is dan nog maar de vraag of de hedendaagse jonge generatie zich nog tot dit ambacht aangetrokken zal voelen.”

Natuurbeschermingsorganisaties reageren woedend. “Ooit was Nederland kartrekker op het gebied van evolutie”, aldus woordvoerder Jimson Slateelt van Staatsbosbeheer. “We zien dat we nu links en rechts worden ingehaald door Oost-Europa en landen als China. Lenie ‘t Hart van Zeehondencrèche Pieterburen, die al drie extra bassins voor het edelhert had laten aanleggen, spreekt van ‘een staaltje rechts korte termijndenken dat het Nederlandse natuurbeleid verder in de marge zal drukken.’

De VVD- en PVV-fracties in de Tweede kamer scharen zich achter de plannen van de bewindsvrouw. “Met deze maatregel zijn we de natuur beter van dienst dan met de geldverkwistende projecten van links die uiteindelijk alleen maar schade hebben opgeleverd”, aldus VVD-kamerlid Charly Aptroot. “Paars 1 heeft in de jaren ‘90 de potvis laten evolueren tot zeezoogdier. Toen daarna de één na de ander in de netten van vissersschepen terechtkwam was het ineens de schuld van de vissers. Een staaltje links vingertje wijzen waar de straathonden nog geen brood van lusten!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet wanhopen EJPD: dat kan nóg! Gewoon achter geldauto’s blijven aanrijden en wachten tot er weer eens een deur uit de grendel springt, en een kistje met geld of zelfs meerdere geldzakken uit de auto vallen. Dringend advies: niet er over heen rijden, want dan moet er gedeeld worden met andere weggebruikers of surveillerend politepersoneel.

gravatar

Wat is het volgende eigenlijk?
Als je het plaatje goed bekijkt zijn de onderdelen goed uitwisselbaar: hier en daar zal het wat rammelende speling hebben of moet er wat bijgevijld dan wel afgevijld worden, maar is een dure medisch specialistische opleiding daar nu echt voor nodig?
Met een goede meubelmakersopleiding komt men al een heel eind.

Reageer
gravatar

Wat u zegt: een timmermansoog (twee mag ook) is voldoende; medici kunnen maatschappelijk veel sneller rendabel zijn. Dropouts en exemplaren die “niet geheel in de haak zijn” kunnen nog een goede boterham verdienen in de welzijnswereld, in de politiek, als bouwfraudeurs of als permanent lid van parlementaire enquêtecommissies.

gravatar

Zo zie je maar weer dat ondanks alle bezweringen de brallebal Rutte gevangen zit tussen een reactionaire afgesplitste vleugel van zijn eigen partij en een reli-splinter: dit is duidelijk een knieval voor de mannenbroeders van de SGP.

Dat pantoffeldiertje Bijsterveld het heuglijke nieuws mag brengen is dan wel weer een goede zet: de vrouw hoort immers op de knieën het stof te vegen?

Reageer
gravatar

Inderdaad, Mark (my words) Rutte zit muurvast klem tussen zijn eigen Tea-party, Geert en de SGP. Mark is dus zwaar op de koffie gekomen. Eigen schuld, dikke bult, maar mama staat al in de coulissen klaar om haar zoon uit deze dodelijke omstrengeling te halen; “Staat (is g)een moeder .. uit het Requiem “Stabat (non) Mater” van Johannes Wiegel (1813-2063) op tekst van Andreas van Agt de Oude (1672-2059)

gravatar

@Outsider,

Kennelijk moet de heer Rutte nog evolueren vanuit zijn Oedipus-complex?

Maar dat heeft hij zelf stop laten zetten? Het kwaad schakelt zichzelf uit…

gravatar

Ach Nadenkertje, weet u wat het is? We kunnen Mark Rutte nu wel gemakzuchtig frontaal benaderen met Amerikaanse koosnaampjes als “Sunavabitch” en “Muddafucka”, maar ik weet niet hoe en waarom Mark’s vader publicitair uit beeld is geraakt: door echtscheiding, overlijden, wereldreis, plankenkoorts of Vreemdelingenlegioen. Piëteit verhindert mij dieper in te gaan op uw diagnostische propositie: Oedipus.

gravatar

Graag wil ik van de mij zo genereus geboden gelegenheid gebruik maken om een erratum aan te bieden. Voor het Requiem Stabat non Mater, is het LIBRETTO natuurlijk van Burggraaf Johannes Wiegel van Diever tot Kloz (1813-2063) en de PARTITUUR van de onnavolgbare draaiconteur Meester Andreas Jozef Maria Van Agt, de oudere (1672-2059). Dank u wel.

gravatar

Rest ons de vraag of Charly Aptroot nu nog wel kieuwen zal ontwikkelen of niet. Ik ontwaar soms gedrag bij Aptroot dat gelijkenis vertoont met een vis die (te lang) op het droge naar lucht ligt te happen. Kieuwen dus! Anders dan mede-forumleden die Aptroot als een Bonobo-nazaat beschouwen, denk ik dat de heer Aptroot zal evolueren naar de status van Goudvis, gelijk zijn partijgenoot Zalm, die nu dagelijks een verkwikkend ochtelijk bonusbad neemt in de geldsilo’s van ABN-Amro, zoals Oom Dagobert gewoon is in zijn geldpakhuis.

Reageer
gravatar

Om op die Aptroot terug te komen; die familienaam moet haast wel een pseudoniem zijn, de enige etymologische verbinding die is te maken is die met “Apostrophe” of “Apetrots”, danwel “Aperots”. Die laatste varianten passen bij een Bonobo die uiterlijk evolueerde tot VVD-volksverlakker met 5 x modaal. Meisje Bijsterveldt heeft een piskijker als voorvader: zo’n 65 jaar geleden moest men met zijn “plasje naar Bijsterveldt” voor een urinologische diagnose als de huisarts het niet meer wist. Te vrezen valt dat ons land door dit kabinet nu evolutionair stil- en uiteenvalt in populaties bonhommige bono-bobo’s, kiewige troglodieten en watervrezende Kaninefaten.

Reageer
gravatar

Ach, het kabinet snijdt in de eigen vingers, want de homo politicus inhumanus, waaruit het kabinet exclusief is samengesteld, is een ondergroep van de neandertaler en nu ontzeggen ze zichzelf ook maar enige vooruitgang; dom hoor !

Reageer
gravatar

Minister Marja van Bijsterveldt schakelt hiermee enige concurrentie uit voor mijn kroos.

Dat is goed nieuws, man!

Want zoals men weet is de nadenkende mens aan het uitsterven. Althans, de Nederlandse versie!

Ik voorzie een mooie toekomst voor mijn kinderen.

Reageer
gravatar

Daar zeg je zowat: de evolutie van de mens kan natuurlijk ook gewoon via het kroos in zoet water doorgaan in de richting van Octopussen in zout water.

Al vind ik de stap via planten wel gewaagd, moet ik zeggen. De wat gemakzuchtiger leden van nakomelingen zouden daar zo maar in kunnen blijven hangen.

gravatar

Ik snap de ophef niet zo goed. Sinds de schepping van de Kroon op de schepping, de Octopus, is evolutie toch eigenlijk overbodig? Goed, de andere dieren mochten van Hem gerust wat voor zichzelf gaan doen, onder andere een potje evolueren. Maar dat heeft natuurlijk eigenlijk geen enkel nut meer.
Kunst is ook niet nuttig en eigenlijk, zoals Jan Blokker ooit opmerkte, een bromfiets evenmin. En daar moeten we ook op bezuinigen, dus waarom niet op evolutie?

Reageer
gravatar

Je ziet nu hetzelfde gebeuren als wat eerder de kunstsector overkwam. De plaatselijke vrijwillige evolutieverenigingen zullen binnenkort dus ook zelf op zoek moeten sponsoren. Met name de Eerste Amsterdamse Evolutievereeniging zal nu noodgedwongen de evolutie van de niet-defecerende Canis lupus familiaris stop moeten zetten. Dat zullen onze nazaten niet fijn vinden over 100.000 jaar.

Reageer
gravatar

Beste G.Leuf, waar moet de derving van hondenbelastinggelden bij niet-defecerende honden dán op worden verhaald? Op de zorg voor minvermogende ouderen, op de kinderbijslag voor gezinnen met meer dan zes kinderen. Pluk-ze-kaal beleid m.b.t.recidiverende belasting- en bouwfraudeurs?
Immers: als honden niet meer schijten, dan: hits the shit the fan. En wéér aanvullende bezuinigingen: alle evolutie is nog geen verbetering.

gravatar

Oe, als dit met terugwerkende kracht gebeurt dan krijgen de Balkenendetjes het nog behoorlijk moeilijk: niet geplande maar wel gesubsidiëerde evolutie.
Ook evolutionair doorgeschoten protozoë uit wijde VVD-kring en overontwikkelde pantoffeldiertjes als Bijsterveld zelf moeten dan het veld ruimen.
Eindelijk doet die Bijsterveld iets goeds: ik lees dus dat zij het kabinet heeft opgeblazen met deze maatregel?

Reageer
gravatar

Maar ze hebben toch altijd nog hun fluitje op het nachtkastje liggen, waar ze vol beroepstrots naar kunnen kijken? Gelukkig was er geen regeringsbeleid dit via mutatie van de cloaca maxima tot petomanisch gereedschap te verheffen. Kom op mensen: de door oma gebreide zwembroek fiks omhoog gehesen en nog eens twintig baantjes onder het alziend oog van Joep Bommetje.

Reageer
gravatar

Ik wist hier niks van! Als ik dat eerder geweten had had ik wel een aanvraag ingediend om een inwendige usb poort te laten groeien. Dat leek me nou altijd al enorm handig. Maarja, nu is het te laat.

Reageer
gravatar

Het stopzetten van deze subsidie is natuurlijk volstrekt terecht, want de ontwikkeling van kieuwen is geen stap vooruit in de evolutie, maar een gigantische stap terug! Immers, onze voor- voor- voor- voor- voor- voor- voor- voor- voor- voorvaderen hadden kieuwen.

Veel beter kunnen ze dit geld besteden aan de stimulans van de ontwikkeling van vleugels door het menselijk lichaam. Dat zou pas echte evolutie zijn.

Reageer
gravatar

Uiteraard is hier sprake van een complot tussen overheid en particuliere partijen. Met name bij de KLM zijn wij verheugd over het stopzetten van de versnelde evolutionaire maatregelen tot het doorontwikkelen van armen tot vleugels.

Reageer
gravatar

Tja, sinds het overlijden van Lou de Palingboer (de vleesgeworden God) doet hij het niet meer, zelfs niet tegen betaling.

gravatar

Goede aktie! Gelukkig wordt het creationisme namelijk nog wel gesubsidieerd. Veel effectiever dan die ‘trial and error’ methode van de evolutie trouwens. Je moet eerst een gedegen ontwerp maken, en dan pas begin je met je creatie. Zo hoort het! Maar nee hoor. De linkse kerk wilt er weer een gesubsidieerd potje van maken: We rommelen maar wat aan en de belastingbetaler moet er weer voor opdraven. Goed werk triumviraat Mark / Geert / Maxime !! Ga zo door!

Reageer
gravatar

Mijn badmeester was de Man from Atlantis, en deze had al kieuwen. In plaats van een copy/ paste, wil het kabinet opnieuw het wiel uitvinden, en onnodig miljoenen het zwembad ingooien. Een oyster zou er schele koppijn van krijgen.

Reageer
gravatar

Het wordt tijd dat de VVD-fractie haar werkelijke kleuren toont en haar ware biologische identiteit onthult. Charly Aptroot is oorspronkelijk afkomstig uit een Afrikaanse Bonobo-familie maar ooit uit meelij geadopteerd door een Nederlands zendelingenechtpaar. Met enige fantasie en wat functionele gadgets zoals een bril, vals gebit, valse wimpers en een stropdas kon hij -als pithecantropus quasi erectii- redelijk succesvol doorgaan voor een doorsnee VVD-parlementarier. Maar ook zijn evolutie wordt nu dus gestopt door partijgenote Van Bijsterveldt. Charly kan het nu dus niet verder brengen dan tot lid van het Europarlement of minister in een VVD/CDA/PVV-kabinet.

Reageer