Bisschop Eijk nieuwe staatssecretaris Defensie

Hillen: ‘De bisschop heeft ruime ervaring met het achterhouden van informatie’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

# 4. Drenth, de Paulinische Kerk der Laatste Dagen en al haar exponenten die bescheidenlijk één logo delen, stellen zich teweer tegen de AntiChrist die zij in Geert Wilders ontwaren. Ooit zal ons land worden verscheurd door twee vijandige stromingen: de Pro Wilders en Anti-Moslimbeweging (PWAM) versus de Anti-Wilders en de Pro-Moslimbeweging (AWPM). Principiële conflicten kleuren ons nationale verleden; vgl. de Hoekse en Kabeljauwse twisten, de onmin tussen 17e eeuwse Rekkelijken en Preciezen, in ’40-’45 de keus tussen passief verzet en aanpassing(NSB); ergo de strijd tussen dominee en koopman; “Es sind, Ach, zwei Seelen in meiner Brust”: onze nationale traditie. De Patriarch der Paulinisten en Neo-Paulinisten strijdt tegen Wilders als Don Quichotte tegen windmolens, een zinsarme doch levensvullende taak. Ieder zijn meug: ‘Honni soit qui mal y pense’.

Reageer
gravatar

Wellicht kan een Joannes Gijsen, voormalig bisschop van Roermond, worden teruggehaald uit Reykjavik om minister van Financiën te worden. Op zijn leeftijd (79) kent hij vast de gehele curie. Ze zijn namelijk allemaal van zijn generatie. Het moet dus een koud kunstje voor Joannes zijn om een paar miljardjes van de vele die opgestapeld liggen in het Vaticaan, los te peuteren.

Reageer
gravatar

Gerritje: je bent zo gek nog niet. Maar “Kruis-tochten” kennen echter meerdere aspecten: die naar Jeruzalem, die naar Lourdes, die naar Jansen en Tilanus én naar recent blijkt ook die naar onvrijwillige levensbeëindiging van zwakbegaafden in Limburg. Welke kruistocht denk jij dat Eijk begint?

gravatar

Gezien de in het nauw gedreven positie van de RK kerk voorzie ik een charme offensief m.b.t potentiële zieltjes.
Deze ‘zieltjes’ zouden wel eens in onverwachte hoek gewonnen kunnen worden.
Ik voorzie dat Bisschop Eijk zijn troepen beveelt zich aan te sluiten bij de Arabische lente. Een onverwachte maar toch slimme zet: als de inwoners qua politiek wat anders willen, waarom dan niet qua geloof? Ik voorspel dat binnen nu en tien jaar geheel Arabië, Rooms Katholiek zal zijn. Minaretten zullen verbouwd worden tot klokkentorens, imams zullen spontaan het kruis oppakken met zich meetorsen en in februari breekt er in de gehele regio een spontaan carnavalsgedruis los!
Het katholicisme zal helemaal voor een voldongen feit worden gesteld als Paus Abdullah de Eerste wordt beëdigd in Rome. Dan pas zullen wij ons realiseren wat voor begiftigd visionair Hans Hillen wel niet was door Bisschop Eijk aan te stellen als staatssecretaris van defensie!

gravatar

Dat schaduwpremier Maxime V. de a.s. ayatollah der zwartrokken de uitgeklede post defensie toedeelt is logisch; de meest succesvolle militaire strateeg was ooit Kardinaal Richelieu, eerder was al Bisschop Alva hoeder van de rust in het Spaanse wereldrijk. Bovendien is Eijk een boom van een kerel die in het “groot” denkt; geen gepriegel met koorknaapjes, maar na verkiezing gewoon de paden op, de dark’rooms’ in, of aan de bak met de Zusters Delicatessen. Een korte omscholing tot Jezuiet of Dominicaan en we hebben een Minister van Defensie die “staat”, ook zonder Viagra.

Reageer
gravatar

Ik acht deze verheven katholiek die, zoals het een goed christen betaamd, als leider tussen de mensen staat, met afstandelijke nabijheid. In de ministerraad is zijn benoeming kort aan de orde geweest en wat voor ons de doorslag heeft gegeven is toch wel het volgende. Ik bedoel: als je 72 lijken 60 jaar onder de pet kunt houden, dan kun je iets!
Overigens kan ik zelf ook wel iets hoor! Hebben jullie recent nog iets vernomen van Ab Klink? Dat bedoel ik nou.

Reageer
gravatar

Ach, Ingrid (van Henk), wees dan tenminste blij dat deze bisschop katholiek is. Stel je voor zeg, dattie ook nog moslim was geweest, dan was het allemaal veel erger geweest. Bepoteld door een katholiek, alla (jawel: zonder h!), maar bepoteld door een moslim, mijn God! (Jaweh, dus met h!)

gravatar

Geert Warold? Ken je die echt niet? Jeweetwel die van Katrien en die kinderen.

Je moet toch echt eens contacten leggen in de buurt als je Geert Warold niet eens kent.

gravatar

Nee, nee, nee soldaat eerste klas oudste categorie, niet Warold. Ik ben uiteraard de laatste die een Engelse oorlogsveteraan in het vizier heeft. Maar het was bijna goed. Ik doelde op de bekende komische komiek Warhoofd. Hij had vandaag geen zin om in het Haagse circustheater op te treden. Bijzonder jammer, want ik had juist kaartjes met plasmunten.

gravatar

Ik werd even onderbroken door de heer De Jager. Hij is penningmeester van het Haagse circustheater. Ik mocht mijn plascoints niet returnen, zei de heer heel geleerd, ik zou mij moeten realizing dat hij de money hard nodig heeft voor het payen van de biljarts die hij had to lend out to Griekenlend.

gravatar

Wij als defensieraad van het Leger des Hemels achten moslimsvreter Geert W. geschikter voor deze functie. Zijn kundigheid van het opzettelijk verstrekken van valse informatie is strategisch sterker dan het tactisch achterhouden van juiste informatie van de majoor-bisschop.

Reageer
gravatar

Beste Paulus (m/v),
ik stoor me gewoon aan mensen, die ieder briljant Speld-item verzieken door volkomen off-topic over die vervelende Geert W. te beginnen.
Op de manier waarop kinderen van vier “poep” roepen omdat ze geleerd hebben, dat mensen dan moeten lachen.

– Geert W.! (gelach)

Wat ik dan wel weer ontzettend grappig vind, is dat je onbewust meteen het begrip demoniseren uit de hoge hoed tovert.
Blijkbaar is de GBL toch niet de enige, die zo op kritiek reageert.
Sterkte ermee.