Rutte: ‘CPB moet rekenfouten beter doorrekenen’

‘Bevolking dient te weten hoeveel ik ernaast zat’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nog maar nèt terug van het zomerreces heeft de PvdA haar aandeel in de brede maatschappelijke discussie nu al weer geleverd. Job ook weer eens gezien na maanden afwezigheid: wat is die oud geworden zeg. Hij lijkt mij in de luwte te staan van Ron Plasterk. Krijgen we binnenkort een nieuwe voorman bij de PvdA? Dat moet dan minstens een beëdigd en gediplomeerd Islamoloog en thee-deskundige zijn om de Euro Arabische Liga van Abu Yaya buitenspel te houden

Reageer
gravatar

Mevrouw Thieme van de aaibare-dierenpartij zei vandaag dat de honden er geen brood van lusten en deelde een kat uit aan de heer De Jager. Jagers wantrouwt ze sowieso.

De SGP kwam vandaag onwaarschijnlijk grappig uit de bus met de uitspraak “God zegenen de greep in de staatskas.”

Job (“Partij van de Arabieren”), die even geen eerste pluk darjeeling aan het drinken was, voerde vandaag zelf het woord en noemde schertsend de PVV een democratische partij, waarna een bulderend gelach van leden van democratische partijen opsteeg. De heer Drenth keek daarbij nogal bedenkelijk.

De oud-burgemeester van Nijmegen voerde zelf het woord namens D66 of was het namens de oppositie? In ieder geval stemde iedereen voor zijn motie behalve behalve de democratische partij die Job had gerefereerd.

Tot slot hieven de Kamerleden het glas, deden mannen in de pissoir en de vrouwen bij de dames een plas, grepen ze hun jas en het vuile goed ging in de was.

Reageer
gravatar

De heer Wilders laat weten, dat hij namens Het Volk vandaag uitvoerig heeft gezwegen. “De linkse haatkerk heeft weliswaar gewonnen, maar Martin (Bosma) gaat de geschiedenis weer eens flink ter hand nemen, zodat de schandvlek spoedig zal zijn omgebogen”, aldus de zeldzaam zwijgzame gedoger.

Reageer
gravatar

De persvoorlichter van het CPB zei na afloop van het Kamerdebat vandaag: “Wij vinden het vreselijk overdreven dat de m.p. ook namens ons zijn excuus heeft aangeboden. Wij zaten er per slot van rekening slechts een factor duizend naast.”

Reageer
gravatar

De heer Rutte deelde na afloop van het Kamerdebat van vanmiddag mede, dat hij vertrouwt op het vertrouwen van de oppositie in zijn vertrouwen, dat toch vertrouwenwekkend genoemd mag worden. “Dat is in ieder geval beter dan mijn moeder. Die heeft mij nooit vertrouwt”, aldus een glunderende minister-president in vertrouwen, die weer een stapje verder is op weg naar het teruggeven van Nederland aan de Grieken.

Reageer
gravatar

Ach ja, Mark kon ook al niet goed overweg met de Duitse marken, daar telde hij er altijd minimaal 1 bij op omdat hij zelf Mark heet en sindsdien ging het van kwaad naar erger.

Reageer
gravatar

Misschien moeten we met z’n allen wat minder hardvochtig kritisch zijn naar Mark (Angela Merkel’s favorietje: Märklein, Hollands MP’tje op HO-schaal).

Verovert de VVD eindelijk nipt de macht, hebben ze als MP niets beters in huis dan een late nestvlieder die sociaal gezien niet tot 10 kan tellen, laat staan tot 159.000.000.000 Gelukkig kan zijn dienstmaatje JanKees beter tellen, maar die heeft wel weer erge moeite met begrijpelijk & verstaanbaar Nederlands.

Reageer
gravatar

Je gaat je nu toch afvragen hoeveel zakgeld Markje altijd kreeg? Kwam hij nooit tekort?

Wel duidelijk dat hij nooit een krantenwijkje heeft gehad.

Maar het heeft ook iets goeds: we kunnen zijn ‘vergoeding’ zoals dat daar heet minstens halveren.
Jan Kees legt hem wel uit dat hij eigenlijk het dubbele krijgt.

In 2088.

Reageer
gravatar

Wat een grappig warhoofd is Mark R. toch, daar kunnen andere landen jaloers op zijn ! Helaas vergist hij zich niet in de (zeer nipte) meerderheid die hij achter zich heeft, want dat zou pas echt hilarisch zijn.

Reageer
gravatar

– 4 –

De persvoorlichter van het CPB zei na afloop van het Kamerdebat vandaag: “Wij vinden een foutmarge van honderd procent voor onze rekenmeesters heel acceptabel. Gezien het niveau van het hedendaagse rekenonderwijs valt dat niet eens op. De kleine misrekening van 50,6 miljard op het bedragje van 109 miljard is daarom de minister-president beslist niet aan te rekenen. Hij zat per slot van rekening dichterbij dan wij.”

Reageer
gravatar

– 3 –

De Jager zaaide als laatste in een uitvoerig vrijwel volledig Engelstalig betoog zoveel mogelijk verwarring. Hij concludeerde daaruit dat Rutte altijd gelijk heeft. In feite staat De Jager achter de eurosceptische houding van Geert W., maar dat zou een verkeerd signaal afgeven aan de twee Europese politici die hem en Rutte nog serieus nemen, maar nu daaraan ook zijn gaan twijfelen.

Reageer
gravatar

– 2 –

Gedurende het debat waren alle woordvoerders van de oppositie verheugd dat Rutte als historicus zijn verontschuldigingen had aangeboden. Daarvoor was alle begrip, maar ze hadden liever gehad, dat hij als minister-president een verklaring afgeeft.

De SGP is van mening dat Rutte te weinig wordt gewaardeerd als geschiedkundige.

Irrgang (SP) komt scherp op links opzetten met: “Je bent zwanger of je bent niet zwanger. Je bent niet een beetje zwanger.”

Thieme (PvdD) wil tien miljard extra voor Griekse dieren langer dan vijftien centimeter en bij voorkeur aaibaar.

Plasterk (PvdA): “Eigenlijk heb ik geen behoefte aan een historische uitleg. Doet u mij maar een microbiologische, daar heb ik meer vat op.”

Wouter Koolmees (D66): “Griekenland heeft onze hulp nodig, zoals ik die van Pechtold.”

Na de oppositie kwam de tussencategorie aan bod.

Tony van Dijk (PVV) deelt mede, dat zijn Grote Lijdende Leider het debat uiteraard heeft afgezegd. De G.L.L. laat weten dat ons land de EU – een linkse liefhebberij – direct moet verlaten. Hij ziet daarom weer af van gedogen.

Ten slotte bleek dat in de categorie maten van Rutte in de kamer niemand matennaaier wilde zijn.

Elly Blanksma (CDA): “Dit is niet alleen de zomer met de meeste regen, maar ook de zomer van de meeste financiële chaos. Aan dat laatste heeft Rutte op voortvarende wijze inhoud gegeven.”

Helma Neppérus (VVD): “Onze Mark is door het stof gegaan, maar het blijft onze bestofte Mark.”

Reageer
gravatar

Al direct bij aanvang van het debat van vandaag liet Rutte weten dat naar zijn mening Rutte er helemaal niet naast zat. Hij had gedacht aan 2014, waar zijn Europese collega’s 2019 hadden afgesproken. Een vergissing van slechts vijf jaar valt een historicus niet te aan te rekenen.

Reageer
gravatar

Als we dan toch overgaan tot het stemmen over zijn rekenfouten en zijn moeder er geen bezwaar tegen maakt, zouden we ook verkiezigen kunnen organiseren om tot Miss Rekening te kunnen uitkomen. Wellicht kan de verkozen Miss Rekening dan ook een aantal taken van Markjes moeder overnemen.

Reageer
gravatar

Tja, dat komt ervan als je een regering formeert gebaseerd op 49,7 % van de kiezers die door mazzel in de telling leiden tot een zogenaamde meerderheid. Dan gaat het al lang niet meer om goede argumenten of het goed nadenken maar gewoon om: ik heb de macht en ik kan overal mee wegkomen. Ook met de miljardenkostende meest klungelige rekenfouten.

Reageer
gravatar

Ach, marges op meerderheden bij volksraadplegingen zijn nog tot daar aan toe.
Sta eens stil bij propagatie van ‘fouten’ als gevolg van de wijze waarop partijprogramma’s tot stand komen – die dan weer vertaald worden in electorale reclameuitingen van een ‘gekozen’ partijkopstuk – dat weer vertaald wordt door mediafilters – opgevangen en geinterpreteerd wordt door Henk, Ingrid, Jip en Janneke – zij daarover binnen hun multicultigemeenschap met elkaar in ‘gesprek’ gaan – en hoe ze op basis van de warboel aan eigen indrukken en afwegingen komen tot een besluit om op een partij een stem uit te brengen.
Of als dat te vermoeiend lijkt, check http://www.stomwijzer.nl.

gravatar

Goede zaak. Kunnen onze cijferextermisten zich wellicht wat meer specialiseren op de nichemarkt van foutmargeberekeningen op begrotingen en prognoses van overheidsinstanties, banken en verzekeraars enzo … zou wel eens markt kunnen liggen.

Wel beetje marginaal nieuws dit … zeg maar binnen de foutenmarge.

Reageer