VS bombarderen kredietbureaus

VN boos; Quincy Jones al in de studio gesignaleerd

Amerikaanse stealth-bommenwerpers hebben vannacht precisiebombardementen uitgevoerd op de hoofdkantoren van kredietbureaus Moody’s en Standard & Poor’s in Manhattan, New York. Mondjesmaat druppelen ooggetuigeverslagen binnen.

De bombardementen werden vanaf 20 uur lokale tijd uitgevoerd door de Amerikaanse luchtmacht. Beide bureaus rapporteren zware verliezen. CNN heeft diverse verslaggevers ter plaatse, die vanuit een hotel in Midtown-Manhattan verslag doen van de bombardementen.

In een korte persverklaring heeft president Obama te kennen gegeven niet langer achterover te kunnen leunen terwijl de positie van de VS in de wereld ondermijnd wordt. “Als Sasha en Malia later vragen wat ik deed toen de kredietstatus van de VS werd afgewaardeerd van AAA naar AA-Plus, moet ik dan toegeven dat ik stond toe te kijken terwijl het Congres een compromis sloot, of kan ik zeggen dat ik actie ondernam?”

Door een rekenfout van de legerleiding belandde een aantal bommen niet op het hoofdkantoor van Moody’s maar op een naastgelegen winkelcentrum waar voornamelijk kleine zelfstandigen waren die door hard werken het hoofd net boven water konden houden. De legerleiding heeft de fout inmiddels toegegeven.

Van diverse kanten klinkt kritiek op de unilaterale beslissing om bombardementen te starten. China en Rusland hebben aangegeven dat een dergelijke beslissing onrechtmatig is zonder een mandaat van de Veiligheidsraad van de VN. De Fiji-eilanden veroordeelden het ingrijpen van de VS scherp, omdat zij niet van te voren zijn geconsulteerd. Ook Adam Levine, zanger van Maroon 5 en all-round mens, twijfelt openlijk aan de rechtmatigheid van het ingrijpen. Hij twitterde ruim een uur nadat het nieuws bekend werd: “We had to do something, but, I mean, this can’t be right man…” Hij zou met Quincy Jones aan een protestlied werken.

Het is niet de eerste keer dat de VS de “quit talking, start bombing”-tactiek hanteren. Eerder loste het land al grote vraagstukken op door bommen te gooien op onder andere Duitsland, Japan, Irak, Afghanistan en Vietnam. De president ontkent noch bevestigt desgevraagd dat wordt overwogen het IMF en de Europese Centrale Bank te bombarderen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik snap dit niet: funda-kapitalisten die hun eigen beleggingsobjecten afwaarderen? Moody zal wat humeurig zijn geweest en wellicht zitten er bij Standard & Poor’s (nomen est omen) nog wat crypto-communisten? Nuke them boys!

Reageer
gravatar

Ik snap sowiso geen reed van die ratings. Waar staat de + voor in AA+? Of bij koelkasten A+++ en kaas 48+? Is dat plus zegeltjes, of plus een setje vloermatjes of plus wat ruitenwisservloestof? Duidelijk een onduidelijk systeem dat ik wil waarderen met en X-.

Reageer
gravatar

Wim, krijgt voor drie rake Amerikaanse woorden op zeven dertig punten. Helaas verdient hij ook honderd strafpunten, omdat hij een cliché gebruikt dat tegenwoordig op elke straathoek in ons land en op PostNL-auto’s staat. Hij staat nu helemaal onderaan in de Dutch is Awful Award Konttekst.

Reageer
gravatar

Ik snapte eerst niet waarom ze die schurken niet gewoon in Guantanamo Bay opsloten: dat is toch veel goedkoper.
Maar die bommen hebben natuurlijk allemaal ook een uiterste houdbaarheidsdatum.
Hoe zou dat gaan?
Te gebruiken tot ….
Tenminste houdbaar tot..
Niet gebruiken na …
Vernietigen na …
Opmaken voor …

Reageer
gravatar

Laat me raden: Henk kocht in het cafe een zedsehands afgeragde Porsche waarmee hij zonder wegenbelasting en verzekering 180 scheurde door de stad.
Waar bemoeide die politie zich toch mee?
Ging toch allemaal goed? En gelijk zovéél auto’s achter hem aan, was dat nodig? Ze maakten er gewoon een wedstrijdje van toch?

gravatar

Ah eindelijk.. mijn droom wordt werkelijkheid – nu kan ik mijn Tabletium 4 introduceren – echt klei – redelijke harding – incluus stileer stift en kaligrafisch gereedschap.

U krijgt twee Tabletiums voor halve prijs
en een klodder herstel klei..

Reageer
gravatar

Ik mag hopen dat die dommeriken geen munitie met verarmd uranium hebben gebruikt!

Anders hebben die Amerikanen weer eens een oplossing gebruikt, wat vele malen erger/zwaarder is dan het ‘kwaal’…

Zucht, wanneer gaat dat stelletje nazaten van Britten, Russen, Italianen, Afrikanen en enkele Tex-Mex’en het echt leren?!

Reageer
gravatar

Eh, nee, tegenwoordig gebruiken we daar verrijkt uranium voor.
Da’s effectiever, zo weten we zeker dat diegenen die het in eerste instantie overleven uiteindelijk toch het loodje leggen…

gravatar

Auauw!
een oplossing wat vele malen erger is dan het kwaal.
Auwauwauw!

oplossing (v)
niet wat of wie, maar dat of die, en aangezien oplossing (v) is: die
kwaal: in elk geval de. Na opzoeken: (v).

gravatar

Hadden ze al veel eerder moeten doen. En zo precies hoeft het ook weer niet, dat maakt alles weer duurder. Bovendien zitten die rakkers toch meestal op een kluitje bij mekaar.

Maarre, wat ik graag weten wil: hebben ze nu wel al een exit strategy?

Reageer
gravatar

Dat winkelcentrum stond trouwens niet in Manhattan maar in Londen.
De schuld proberen ze nu op de lokale jeugd te schuiven.
Da’s geen klein foutje meer, maar een kapitale blunder als je ‘t mij vraagt…

Reageer
gravatar

Ik heb sowieso nooit begrepen waarom ze Amerika zonodig met 3 A’s moeten schrijven, waar komt die 3e A dan? Vooraan, achteraan, is het Aamerika of Amerikaa? Beiden zien er koddig uit.
Het is dus maar beter ook zo dat ze die 3e A er af hebben gehaald, dan is het esthetisch gezien tenminste weer correct.
Blijft alleen nog de vraag waar ze die + dan weer gaan neerzetten…

Reageer
gravatar

Oh nee he. Gaat de VS weer een heilige oorlog voeren? Eerst de communisten, toen de Taliban, en nu de financiele markten. Wanneer leren ze nu eens dat ze liefde moeten maken en geen oorlog.
Mmmmm…. In het engels klinkt die laatste zin beter.

Reageer
gravatar

Gewoon platgooien die handel! in alle betekenissen van het woord. Wat denken ze wel? Wat maakt het nou uit dat 3/4 van de westerse landen draaien op financiering van de BRIC landen?

Een beetje de goede naam van de VS te grabbel gooien door een A weg te halen! Schande.

Reageer
gravatar

Kom nou Bant,

Fox News brengt dit soort nieuws al jaren….
Hilarisch wat je daar voorgeschoteld krijgt…..

De vraag moet zijn: begrijpt een amerikaan de humor die ze voorgeschoteld krijgt?

gravatar

Op schandelijke wijze is onze glorieuze natie vergeten door de verdoemde auteur van dit leugenachtige geschrift. Amerikaanse wolven hebben in de jaren vijftig ons prachtige, vruchtbare land bezaaid met meer dodelijke bommen dan op het roemruchte Duitsland. Maar onze Grote Machtige Vader Kim heeft met meer dan heldhaftige strijd, waarbij Hij als Onze Dapper Krijgsheer met gevaar voor Zijn Verheven Leven voorop ging, de historische overwinning geboekt die hier lafhartig niet wordt vermeld.

Reageer
gravatar

Zoals PyongYang weer is herrezen uit de puinhopen, zo zal het glorieuze Koreaanse volk deze aanval versterken met ons gezegende nucleaire arsenaal. Opdat onze zegen als zoete wraak neer mag dalen op de verderfelijke kapitalisten. Dat ons nucleaire licht deze honden de ogen zullen openen. Dat zij hun eigen verschroeide vlees ruiken.

gravatar

Lijkt mij een interne aangelegenheid waar de VN zich niet mee moet bemoeien. Voor je het weet kan er geen parkeerbon meer uitgeschreven worden zonder dat de Veiligheidsraad daar spoed voor zit.

Iets anders is natuurlijk dat de Afrikaanse Eenheid met steun uit Iran de opstandelingen in London van hulp gaat voorzien. Een vliegdekschip is onderweg.

Reageer
gravatar

In Nieuw Amsterdam (thans New York) werd in de 17e eeuw al met schelpen betaald. Afgekeken van de indianen. Kunnen ze zo die traditie in ere herstellen. Je koopt er alleen geen Chinese iPad mee. Of olie.