Van Rompuy pleit voor schuldenplafond EU-landen

‘Elke afleiding van serieuze problemen is welkom’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja mensen bedrijfskunde is een vak.

Een bedrijfskundige met gezond verstand en een goede instelling heeft een bedrijf zo op orde. Er is tegenwoordig alleen een probleem.

De hele maatschappij is verrot.

Consumeren is het hoogste doel geworden, niet het produceren. Egocentrisme viert hoogtij.

Zolang er geen radicale cultuuromslag plaatsvindt zal het systeem niet goed functioneren. Dit mentaliteitsprobleem heeft zijn weerslag op zowel de overheid alswel private ondernemingen.

Klinkt theoretisch maar is te onderbouwen met honderden voorbeelden.

Denk hierbij aan de werktijden van ambtenaren, het graaien van directeuren van woningstichtingen tot het wel heel kortzichtige gewin van aandeelhouders.

Ik zeg maar wat….

Reageer
gravatar

De financiële oplossing van de pensioenleeftijd geeft zelfs een stimulering om maar zo vroeg mogelijk met pensioen te gaan.
Al wat het vergt is ‘modernisering van het concept ‘pensioen’. Waarschijnlijk zal het redelijkheidsbeginsel eisen dat ‘er wel iets tegenover mag staan, als ruimhartig een pensioen ter hoogte van zo’n 60% van het gemiddeld verdiende loon wordt toegekend’. In de prakrijk zal het betekenen, dat als je op 33-jarige leeftijd (uiterlijk!) met pensioen gaat, je nog 60% van je loon krijgt, maar daar wel ook de rest van je leven voor zal moeten blijven doorwerken.

Reageer
gravatar

Het is zoals de geachte afgevaardigde J. Schagen op 3 verwoordt: elke afleiding van de werkelijke problemen is welkom. De vermaaks- en bewustzijnsindustrie draait weer op volle toeren na het zomerreces; het Circus Rutte slaat zijn tenten weer op, de voetbalcompetitie begint weer, Hollywood brengt nieuwe 3-D films. Joop van d’Ellende en Tros gooien weer wat musicals op de markt, John De Mol bedenkt een nieuw format; Troostsex voor Dummies. Kortom:
Panis et Circensum, Christenen in de Arena, alles om het volk aangenaam bezig en vooral dom te houden. Oude demagogen als Wiegel en Van Agt worden opgegraven en aan den volke getoond als glorie uit vervlogen eeuwen. De Tweede Kamer voert rituele dansjes uit die suggereren dat burgers nog enige invloed op ‘t bestuur zouden hebben. Vrouwelijke managers gaan kirrend en hooggehakt door glazen plafons. Temidden van al deze vrolijkheid zal de President van Europa: Van Rompuy I het schuldenplafond van Verenigd Europa verhogen tot Amerikaans niveau: € 14.000.000.000.000.000. Grieken kunnen dan op hun 33e met pensioen, Italiaanse werklozen treden allemaal in dienst bij de Camorra, d’Indrangheta of naar de maffia in hun plaatselijke woon- of verblijfplaatsen. Niemand meer werkloos! Van Rompay’s naam zal voor eeuwig verbonden blijven aan de financiële bevrijding van Europa en Harry mens zal in brons worden gegoten

Reageer
gravatar

Op 33 met pensioen? Ik laat me gelijk naturaliseren.
Hellas pàme.

(op één sauzijcebroodje per seizoen kan je niet lopen, dat kan beter!)

gravatar

Toch moest de USA met Obama aan het hoofd weer eerst het goede voorbeeld geven voordat van Rompuy kon volgen. Het blijft toch wel het beloofde droomland.

Reageer
gravatar

Hm. Well, Mr. Gardner, I must admit that is one of the most refreshing and optimistic statements I’ve heard in a very, very long time

gravatar

Ik zie d’r niks in: krijgen ze straks toch weer ruzie over welk kleurtje dat plafond moet krijgen: hagelwit, gebroken wit, of iets met bladgoud en ornamenten ….

Reageer
gravatar

Een Belgische politicus, zoals Herman (Haiku) Achille Van Rompuy, is bij uitstek geschikt als afleider van serieuze problemen. Met het schuldenplafond komt het misschien wel ooit goed, maar het kan wel enkele jaren duren.

Om conflicten te voorkomen in het Frans/Pour politesse en français:

Un politicien belge, comme Herman (Haiku) Achille Van Rompuy, est idéalement adapté comme une distraction de graves problèmes. Le plafond de la dette sera très bien, mais cela pourrait prendre plusieurs années.

Reageer
gravatar

Het is wel eigenaardig dat in de EU het de lidstaten zijn die een schuldprobleem hebben (de EU zelf mag geen schulden aangaan), terwijl in de VS het de federale overheid is die haar huishoudboekje niet op orde heeft.

Reageer