Vlaams Nederbrakel in ban van huwelijk Kate & William

Leesmap week 17 bereikt plaatselijke kapper


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Awel nondeju; ‘t is om te zeggen dat niemand rept over Sint Herejezus-Eik, Sint-Jan-op-den-bonnefooi en de naburige gemeente Sint Paulus-vroeg-op-den-klaver (met het AZC waarin de enige twee Protestante families in Vlaanderen deugdelijk in cordon sanitaire). Vermits gij nog goesting hebt, kunde deze nog aan uw TomTom bestand toevoegen. Bezoekuren op werkdagen van 12.00 tot 12.30 uur. Hun illegaal verkregen leesmap stamt gewis nog uit week 17 van 1970.

Reageer
gravatar

Ook Nazareth ligt tegenwoordig in Vlaanderen en niet meer in Israel. Dit tot grote frustratie van Blondie uit Venlo omdat zijn Joodse gabbers hiermee voor het hoofd gestoten worden.

Reageer
gravatar

Allez, van eigens is d’n ezel ook Vlaams. ‘M heeft alleen een Italiaansen roepnaam: “Di Lupo”, dat zijn “Van de Wolf”, zeker en vast ‘nen koosnaam. Maar doorheen de historie na 1830 hebben wij ezels gehad in onze kommuniteit met de Wallons, zeker en vast ook in d’n Brusselse regering en zelfs ook in ons Koninklijk Huis, we hebben gewis nu nog ‘nen Kroonprins die ezelig rondlummelt, ‘t zijn gelukkig enig kind.

gravatar

Lieve Irene uit Louise Marie (mooie naam heeft jouw moeder) wil je met mij uit Ingrid Toos trouwen? Ik, slanke man met auto, hou van frietjes uit het kot in de Kerkstraat te Nederbrakel. Daar om de hoek kunnen we voor het eerst ongestoord vrijen. Ik draag een bos dahlia’s.

Reageer
gravatar

Enkele leuke stads/gemeente/dorpsnamen in België zijn: Peer, Appels, Boom, Bever, De Haan, Muizen, Mol, Bierbeek, De Pinte, Steendorp, Zeveren (lallen), De Panne, Geel, Koekelare, Lint, Landen, Burcht, Ginderbuiten (daarbuiten), Wortel, Dikkebus, Kaaskerke, Madonna vlakbij Koekuit, Berg, Beek en Paal. Zelf kom ik uit Louise Marie, dat is niet zo ver van Nederbrakel. En ja, ik ben zeer blij met de boekskes bij onze coiffeur.

Reageer
gravatar

Tja, Nederbrakel. Ooit heb ik een overzichtje gemaakt van namen van belgische voetbalclubs, veelal ook namen van dorpen, buurtschappen of wijken.
Zo had of heb je: Woest, Oude God, Dikkebus, Reet, Leut, Verbrande Brug, Jeuk, Netezonen en nog een paar vergelijkbare namen. Mijn favoriet was en is nog steeds Spermalie (West Vlaanderen, 2A).

Reageer
gravatar

Zo snel gaat de tijd; ik weet nog als de dag van gisteren dat ik ca. 50 jaar geleden tot vervelens toe geintjes maakte als: “ik schiet in de Lach”.

gravatar

Ja, en voor je het weet maken ze de PEP ook niet meer. dit wordt spannend: ik zou wel vaker naar de kapper willen gaan, maar mijn haar groeit niet zo snel. Begin nu toch het gevoel te krijgen dat ik veel wereldnieuws mis.

gravatar

Jeettje,

Ik ken nog een stokoude kapper in Waddinxveen die nog leesportefeuilles uit de late jaren zeventig krijgt toegestuurd uit Lutjebroek. Hij mag ze houden als laatste op de leeslijst. De pin-ups zijn helaas uit De Lach gescheurd.

gravatar

Opa Paulus toch! Het gaat toch om de interviews en de ongeëvenaarde oudbakken grappen!
Niet om meiden met bossen schaamhaar: daar hebben we de Chick en Candy voor – da’s een heel andere leesmap!

gravatar

Goh, de leesportefeuille bij onze kapper is pas bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima, misschien moet ik toch eens mijn haren laten knipen in Nederbrakel, erg goede naam ook voor een woonplaats.

Reageer