Rooms-Katholieke Kerk opent pretpark

‘Genesis Familieparadijs’ belooft groot succes te worden.

‘The Great Great Flood’, ‘Naar de Filistijnen’ en ‘Golgotha Wonderland’. Het zijn slechts enkele voorbeelden van attracties waarmee het Katholieke Kerkgenootschap een nieuwe manier zoekt om het geloof aan te wakkeren. In Flevoland opent medio 2013 pretpark Het Genesis Familieparadijs.

Gelovigen kunnen op deze manier de Bijbel ‘real-life’ herbeleven. Voor heidenen is het volgens PR-medewerker Mark Stefanus een prachtige kennismaking met het katholieke geloof. “Zo niet, dan weten ze na een rit in in ons eigen Haunted Hell House hoe het is om in de hel te branden.” In dat spookhuis zijn tal van Bijbelse gevaren te trotseren. “Wie is er niet bang voor een sprinkhanenplaag, stokken die in slangen veranderen en natuurlijk een hoofd op een schaal. Dan zit de schrik er al goed in voordat je via de hel in het vagevuur belandt. Gelukkig brand je bij ons niet eeuwig, maar slechts 12 seconden. Anders worden de rijen te lang.”

De wildwaterbaan belooft volgens Stefanus ook behoorlijk spectaculair te worden. Zo begint de Great Great Flood met de zondvloed, drijf je een stuk over een rivier van bloed om aan het einde op het droge te komen in een zee waarvan het water in tweeen splijt. Wie geen zin heeft in attracties kan met zijn of haar favoriete Bijbelfiguur op de foto. En niet alleen Maria, Noach en Jezus + kruis zijn vertegenwoordigd, ook voor cultfiguren als Judas, Bathseba en Nebukadnessar is plaats in Gods speelparadijs. Voor wie wil blijven slapen zijn er luxe schuurtjes met king-size-kribben en een echte ezel en os in de bijschuur.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo is het brandende niet-verbrandende braambosje een eerste spirituele ervaring die de dansende Rode Schoentjes doet verbleken. Alle kinderen onder de twee jaar kunnen bij binnenkomst gratis in een mandje worden achtergelaten om een heerlijk dagje op de Flevo-Nijl te drijven. Aan het einde van de dag kunnen ouders ze aan de andere kant van het park weer ophalen. “Je baby zal er als arbeider in gaan en als koningszoon weer uitkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Altijd afwachten wat er exact gaat gebeuren, in flevoland, maar handel nog in het blinde als het geloof maar wordt ondersteund, los van institionele gebruiken. Het lijkt erop dat sommigen toch erg veel vertrouwen krijgen. Geloofsbeleving en kwaliteit in het geloof brengen is afhankelijk van de mate waarin men met elkaar een avontuur wil aangaan, het plezier van kinderen staat hierbij voorop. Het is nu de vraag, of het eeuwige leven inderdaad op aarde zal komen, dit is er weliswaar al, maar volgens mij nog niet blijvend in het lichaam

Reageer
gravatar

Ondertussen gaat het slecht met de voormalige Heilige Land Stichting en met de oorspronkelijke Efteling (sprookjespark van Anton Pieck). De jeugd wil meer sensatie. Ook in de musea. Daarom heeft de Stichting “Geef uw kind echte sensatie” besloten om in diverse pretparken haar sensatie clowns te laten optreden.

Reageer
gravatar

Enige nuancering ten aanzien van gelovigen is hier op zijn plaats: ten tijde van de kabinetten Van Agt/Wiegel heb ik (als nixist)ondergedoken gezeten bij een Weder-Doopsgezinde veenwerkersfamilie. Ofschoon de naaste buren allen trouwe CDA-leden waren, heeft in al die jaren niemand mij verraden. Na de bevrijding heb ik een fruitmand en een 30-ritten buskaart meegekregen; nog springen mij de tranen in de ogen als ik daar aan denk.

Reageer
gravatar

Ik bespeur in de voorafgaande reacties toch enige aanzet tot haat jegens de Moederkerk. Uit de algemene instemming van het quorum (immers: “Wie zwijgt, stemt toe”) meen ik te mogen opmaken dat De Speld overwegend wordt gefrequenteerd door agnosten, renegaten, reborn hardcore communisten, evolutionisten, buitenkerkelijken en andere religieuze geheelonthouders. Een knap succesje én dus één hiep-hiep-hoeraatje voor …….(vul hier uw favoriete niet-kerkelijke levensbeschouwing in)

Reageer
gravatar

49; kregen we dus wéér een oor aangenaaid; dit keer door zowel de Kerk als door de JSF-Rotary en de Bilderberg Rebellenclub (bien étonnés de se trouver ensemble). Op enig verzet van de krachteloze en leiderloze oppositie hoeft immers niet te worden gerekend. Vragen wij ons in stilte af: “How does it feel, to be such an asshole?”

Reageer
gravatar

We zijn hier getuige van ernstige mate van geschiedvervalsing. Maria heeft nooit deel uit gemaakt van de heilige Triniteit. En jawel: wéér heeft het Vaticaan op sluwe wijze protestants Nederland te kakken gezet. Recent ook al met een buitenproportioneel percentage katholieken in regering en volksvertegenwoordiging. Tijd voor een nieuwe Beeldenstorm, een nieuw Ethisch Reveil of desnoods wat Schuivende Panelen.

Reageer
gravatar

We kijken er makkelijk overheen maar de foto bij dit artikel toont de Heilige Triniteit, waarbij de Heilige Geest is vervangen door Maria (toch een katholiek complot?), maar ik ontwaar ook Lao-Tze. Als we nu toch Oosters integreren, waar is de Boeddha dan? Mohammed mag niet worden afgebeeld, dus daar is die symbolische lege stoel voor gereserveerd, maar jullie doen toch 1,6 miljoen stille sympathisanten van het Boeddhisme tekort. We laten op de PR-foto’s van Het Koninklijk Huis toch ook de Majesteit niet weg? Nou dan? Tijd voor een rectificatie en/of een nieuwe foto.

Reageer
gravatar

Naturist, 47: Adam en Eva zullen in het Islamitische themapark -natuurlijk- aanwezig zijn maar uiterard wél in djellaba en boerka. Het Genesis Flevopark zoekt nog vrijwilligers voor de ceremoniële vijgenbladfuncties van Adam, Lilith en Eva. Vooral voor de herfstige en winterse vakantieperiodes. Territoriale conflicten tussen Flevopark en Euro-Islamabad worden voorkomen doordat de Gooise Matras en Vrijstaat Blaricum er tussen liggen: pretparken van Box 4 en andere signatuur. Bovendien is in Zeist een nestje gevonden van het Woudaapje, een op Europees niveau beschermd vogeltje.

Reageer
gravatar

De Euro-Islamitische Vereniging afdeling Nederland onderhandelt met het Kabinet Rutte over grondaankopen ten behoeve van het grootste overdekte Islamitische pretpark ter wereld; de strook van Amsterdam-Slotervaart tot Utrecht-Kanaleneiland als tegenhanger van het Genesis familie pretpark in Flevoland. Bij de vormgeving zal worden gelet op evenredige vertegenwoordiging van het Sunnitische, Shi’itische en Alewietische gedachtengoed. Als speciale attractie zullen medewerkers van Al Queda en de Taliban wekelijks demonstratie-raids uitvoeren onder gelovigen van andere godsdiensten. Voor vrijwillige bekeerders zullen de parkeerplaatsen gratis en de consumpties halal zijn.

Reageer
gravatar

Een overdekt pretpark lijkt mij in deze geen goede optie. Het belemmert de attractie “Hemelvaart” en is oneerlijke concurrentie voor de niet-overdekte parken als je het gemiddelde zomerweer in Nederland in ogenschouw neemt. Alhoewel er voor het park ook positieve kanten aan kunnen zitten: immers je hoorde ook niemand klagen toen er van outdoor schaatsen op indoor schaatsen werd overgegaan.

gravatar

Madam Paulien,

het zou u toch bekend moeten zijn dat Gert en Hermien hun diensten reeds hebben aangeboden aan Evangelisch Familiepark ‘De Zondeval’ (de buurtjes van hiertegenover). Met hun dochters zijn wij nog in onderhandeling, die wilden de garantie dat er geen enkele duif in ons park te vinden zal zijn. Maar daar komen we wel uit, insha’allah li.

Reageer
gravatar

Beste Allah op #42,

Sinds de extreme polarisatie die door Geert W. is afgedwongen, zijn er geen duiven meer op de Dam* en zelfs geen in Amsterdam. Nee in heel Nederland niet meer. Om misverstand te vermijden, wil ik hieraan toevoegen, dat er wel witte vogels onder die naam boven de Dam vliegen.

Sjalalalie sjalalala* is verleden tijd. Gert en Hermien zijn al lang uit elkaar, maar ze hebben twee dochters die bekend waren van De Spelds zusterblad de Playboy. Ze zijn wellicht als maagden in te huren. U kunt het altijd proberen. Nee heeft u, ja kunt u krijgen.

* Tekst en muziek zijn van H. Flame.

Reageer
gravatar

@Madam Paulien: multiculturele maagden zijn natuurlijk uit den boze in ons islamitisch familiepark. Zij dienen van top tot teen bedekt te zijn, en onverdoofd de bezoekers van het paradijs te verwelkomen. Wellicht is het interessant voor u te weten dat Pierre Kartner de rol van de Profeet op zich zal nemen in de attractie Haremland. Sha’allah li, sha’allah la!

Reageer
gravatar

Ik heb gehoord dat de catering op bepaalde dagen wedstrijden hamburger maken organiseert: van koe tot Mannaburger.
Het educatieve tintje is dan het simultaan halal, koosjer en gewoon slachten, sportief gezien is degene die het snelst in staat is een broodje Hemelse Vredeburger te maken de winnaar: hij mag zich tooien met de Vergulde Aureool.

Reageer
gravatar

Ja Ome Paulus, hier is het inmiddels vrij rustig na een hectische nacht. De redactie van het boulevardblad De Speld heeft elk commentaar op beide voorvallen geweigerd.

Daar komt Hare Majesteit na een nachtelijk overleg vergezeld van de heren Geert W. en Behagen uit het Torentje. Haar Majesteit strijkt de plooien van haar plooirokje nog even glad voordat ze in de hoflimousine stapt.

Voor zo ver Den Haag. Als er meer nieuws is, komen we weer bij u terug.

Reageer
gravatar

Hallo hier Ome Paulus in een rumoerig Bagdad. Vele extremisten hopen zich schietend in de lucht protesterend op bij de poorten van de Safe Area. Spreekkoren roepen: “وفاة سيدتي Paulien!” De dood aan madam Paulien. Dat mevrouw Paulien Allah in het doorgaans terughoudende blad De Speld een geile gozer heeft genoemd, is hier als een schokgolf aangekomen. Het is hier een hel, Tante Paulien.
Over naar Den Haag waar Tante Paulien de laatste gang van zaken in Nederland zal toelichten.

Reageer
gravatar

14 Van Bralhuysen: zeer juist die observatie van Petrus; de hemel begint haar core-business te privatiseren of te outsourcen. Petrus kruipt voor Nespresso al regelmatig in de huid van John Malkovitch, de hemelpoort wordt dan bediend door Johannes Paulus II en soms zelfs door een voormalig Islamitische bekeerling die, om voor de hand liggende redenen, anoniem wenst te blijven. Nespresso heeft inmiddels de status van hofleverancier verkregen.

Reageer
gravatar

Ik hoop ook op:
– De Bungee Biechtstoel
– KnuffelLabyrinth met Loslopende Priesters
– EvangelieGooien ( welke gaat en welke blijft?)
– Rustpunt: neem even een Paus(e)!

Reageer
gravatar

Je krijgt vast bij een bezoek korting op het scheppingsmuseum in Kentucky (creationmuseum.org); zij zijn vast wel geinteresseerd in samenwerking.

Reageer
gravatar

Joe ken kal me alles,

Ik ken er tegen honderd euro per beurt negen leveren. Dat lijket mij al een goei begin. Ik kenwel wat pooierts die wat maagden voor vijfenzeventig hebben leggen, maar die krijge niet mijn echte echtheidscertifikaat.

Reageer
gravatar

Mag ik nog even wijzen op de bijdrage van de Bond tegen het Vloeken ? Zij hebben een vloekput; wie erin vloekt krijgt modderwater in het gezicht en wie een keurig christelijke uitspraak doet, een straaltje wijwater met dennengeur.

Toevallig ken ik iemand die daar werkt en die heeft stiekum de waterreservoirs verwisseld. Wat zullen ze vloeken, die fijngristelijken !

Reageer
gravatar

Ik neem aan dat er van mij als geboren minister en verheven katholiek, die als leider tussen de mensen staat, met afstandelijke nabijheid, een standbeeld komt bij de entree van het park.

Mailt u alstublieft naar [email protected] dan stuur ik u per omgaande enkele zeer geslaagde foto’s van mijzelf die u voor mijn beeltenis mag gebruiken.

Reageer
gravatar

Beste religiofobe Jeettje,

Een hemelse reuzenrad, maar vooral zweefmolens en andere zweverij hebben ze natuurlijk allemaal. Maar zo’n ouderwetse rups, waarvan tijdens de rit de kap werd gesloten, of zo’n duistere spooktocht waarin ik destijds met mijn vriendinnetjes op heidense wijze …? Ik denk het niet!

gravatar

Zeer in m’n nopjes was ik tijdens bovengenoemde testfase betrokken bij de verdere vervolmaking van Het Zout der Aarde. Nu loopt het wèl goed af, gelukkig.

Reageer
gravatar

…overigens ben ik niet gelovig, maar daar zeggen ze niet echt moeilijk over te doen. Bij de ingang vragen ze er straks wel naar, maar dat is denk ik voor statistische doeleinden; klopt ook wel als je de missie van het park hebt gelezen.

gravatar

Ik geloof dat Paulus zich niet bezig gaat houden met facilitaire werkzaamheden. Maargoed, daar weet ik verders niks van. Hij was er wel, die dag dat ik er was (foto’s mislukt… Baluhhh!)

gravatar

@Gekke Gerritje: Het zou logischer geweest zijn als Petrus bij de ingang zit, maar dat is de goden verzoeken en volgens de katholieken is er maar 1 God.
Bovendien heeft Petrus het te druk met Nespresso aftroggelen van George Clooney.

gravatar

De bevolking van Flevoland is in rep en roer toen bekend werd dat Jezus op een ezel gezeten omringd door twaalf vrijwilligers elke donderdagmiddag tussen twaalf en twee uur wonderen zal komen verrichten op de replica van de Tempelberg.

Een groot deel van de inwoners bereidt een groots ontvangst voor, een groter deel vreest dat het de aankondiging is van de eindtijd en een ander deel bestrijdt sowieso de komst van het katholieke pretpark.

Reageer
gravatar

Gezien bovenstaande reacties ben ik niet op de site van De Speld gekomen. Vreemd …

Dit is juist een pretpark voor iedereen! Voor de anders-gelovenden is er immers het vagevuur! Zeer goed initiatief dit. Breng het dichterbij de mensen en verdien er ook nog aan. Dat is veel beter dan de aflaat. Daar beleefde men indertijd niet direct plezier aan.

Reageer
gravatar

Pretparken, lieve kijkers, kent U deze uitdrukking? In de hedendaagse maatschappij zoeken de mensen afleiding. Afleiding uit het sombere dagelijkse bestaan. Pretparken… De katholieken denken dat ze met deze operatie de mensen afleiding kunnen geven. Maar de mensen moeten dichter tot elkaar komen.. Laat de kinderen tot mij komen zei Jezus al. De Katholieke kerk heeft dit verkeerd opgevat, ik noem hier alleen maar de misbruikaffaires. Tot elkaar komen.. Dat is het doel waarnaar wij streven..
Ik wens U dan ook verder een smakelijk etensmaal (met spekjes en zo)…

Reageer
gravatar

Enno, goed en fier gesproken: ik hóór het je zeggen, vanaf de preekstoel. A.h.w. met de weergalm in de bijna lege kerk erbij. Jullie eten zondag bij ons? Sodomiet á la carte? Ik eindig met Gezang 33, vers 2. Tot ziens, tot RUR.