200 kilo tonijn in lading cocaïne aangetroffen

Drugsbaronnen nemen publiekelijk afstand van de visserij

In de haven van Rotterdam is 200 kilo tonijn aangetroffen in een lading cocaïne. De douane zal maatregelen treffen en het komende kwartaal meer cocaïne gaan controleren op de mogelijke smokkel van uitstervende vissoorten.

Volgens Bert van der Hoek, woordvoerder van de Rotterdamse douane, worden smokkelaars steeds creatiever als het gaat om bedreigde vis. Zeldzame vissen als tonijn, zwaardvis en barbeel leveren tegenwoordig zoveel op dat het loont om te investeren in een goede dekmantel. Zo werden vorige maand tien pijlstaartroggen aangetroffen in een lading machinegeweren uit Somalië.

Volgens Van der Hoek is dit de eerste keer dat onschuldige genotsmiddelen worden ingezet als camouflage. Hij noemt de de actie ‘zeer listig’. Van der Hoek: ‘Er komt zoveel cocaïne de Rotterdamse haven in, het is bijna onmogelijk die allemaal te controleren.’ De douane leidt momenteel speurhonden op om meer vis op te kunnen sporen.

Het is vooralsnog onduidelijk hoever de connecties tussen de drugshandel en de visserij reiken. Van der Hoek vreest dat de reputatie van drugsbaronnen wordt aangetast door de tonijnvissers. “We zien nu al dat hardwerkende drugshandelaren publiekelijk afstand nemen van de visserij, het maatschappelijk onbehagen komt nu onterecht op hun bord,” aldus Van der Hoek.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
Uw hoop in lange winternachten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vroeger zeiden wij als harigen in een tonnetjezitten. Nu gaan wij zeggen als een tonijn in de coke liggen!

Reageer
gravatar

Mijn tuinstoelen werden geleverd
in een toch wel erg grote verpakking.
Ze roken zo ontzettend authentisch..

Ik had ze uitgepakt..
ik wil me zitten..
klimmen er twee vreemde figuren
over het hek en nemen
de verpakking mee…

nu snap ik waarom…

Ik ben radeloos..
mijn kat had de verpakking
ook ontdekt..

Reageer
gravatar

Bewijst maar weer dat het legaliseren van drugs meer problemen met zich meeneemt dan we denken. Toch zal het hier niet alleen bij blijven, gok ik; denk eens aan bloemenveilingen en De Dakar-rally. Waar transport is, is criminaliteit.

Reageer
gravatar

“….Waar transport is, is criminaliteit.”

U moet knattergak zijn, mij zo te demoniseren! (hé, ben ik plots, ongemerkt naar het verkeerde onderwerp gesmokkeld?)

gravatar

Blauwvintonijn wordt overbevist en de laatste exemplaren worden voor shusi-vreters gereserveerd. Voor het gewone volk is de ‘Hollandse’ Nieuwe veel te duur en allang niet meer zout (een strooivat Jozo wordt bijgeleverd). Koi- en goudkarpers zijn niet te vreten, palingen zijn in feite kwikbatterijen. Waar halen we straks onze broodnodige natuurlijke Omega 3 en 6 nog vandaan? Synthetisch, uit de Becel?

Reageer
gravatar

Alsof cocaïne niet met uitsterven bedreigd wordt: niet de aandacht van het onderwerp afleiden graag?!

gravatar

Brengt het Haarlems Dagblad een keer echt nieuws, is het weer niet goed.

gravatar

Die hele klas tonijn was, na aankomst in het Harderwijker Dolfinarium, zo stoned als een garnaal. Ze deden nog gekker dan die dolfijnen met PTSS; uiteindelijk heeft men de hele partij maar ingeblikt en als geestverruimend middel op de markt gebracht.

Reageer
gravatar

Dat komt er nou van als die tonijnen te veel willen smokkelen. Ze raken dan verstrikt in hun eigen smokkelwaar. Niet gelijk weer beginnen dat ik er weer alles van af weet he! Het blijft de schuld van die hebberige tonijnen.

Reageer
gravatar

Ons nieuwe leren bankstel is ook het land binnengesmokkeld in een container cocaïne. Het heeft ons weken gekost om alles schoon te likken, maar gezellig dat het was.

Reageer
gravatar

Zou het nou de kwaliteit van de cocaïne beïnvloeden of het tussen Blauwvintonijn heeft gelegen of tussen Geelvin, dan wel Zwartvin?
Dalijk heb je net zoveel smaakjes als bij koffiepads.

Reageer
gravatar

Mijn moeder strooide vroeger ook altijd van dat witte poeder over de pannenkoeken (toen nog pannekoeken geheten en gegeten). Misschien wordt dat wel een nieuw recept uit de Nederlandse keuken: tonijn met coke.

Reageer
gravatar

Nu weet ik het weer, poedersuiker. Zo heette dat spul. Poedersuiker hoort bij pannenkoek (of pannekoek voor de ouderen onder ons) als coke bij tonijn en uitjes bij de haring.

gravatar

Opium van het volk (volluk) is nog geen cocaïne. Laat ze maar lekker Joods-Gristelijke Cultuur snuiven.

gravatar

De vis is weer de dupe!! Behalve het (uit)sterven worden ze nog postuum even flink onder de coke gesmeerd, laten ze dat met die drugsbaronnen doen als ze dood gaan, die eens helemaal uitkleden en dan onder de coke smeren en dan in zee dumpen, hebben die paar vissen die nog leven tenminste nog een opwekkend laatste maaltje.

Reageer
gravatar

Ik denk dat dat niet echt af zal schrikken … ze insmeren met coke tot ze helemaal leipies zijn en vervolgens met dit mooie weer , ze lekker laten zwemmen… 😛 .. Oh dooie baronnen… Drommels drommels en nu zie ik ook pas dat di t bericht uit 2011 komt …. DOH!….

gravatar

Ik zie dit als een win-win situatie. Door het verbergen van vis in cocaïne, neemt deze laatste Omega-3 vetzuren op (de visgeur). Hiermee wordt de cocaïne op natuurlijke wijze een stuk gezonder gemaakt.

Reageer
gravatar

Dit is ook slecht nieuws voor de eerlijke mensen die – om ruimte te besparen in de koffer – de cocaïne inslikken. Zij lopen nu het risico een stuk tonijn op te eten, gatver!

Reageer