Gen voor slechte wetenschapsjournalistiek gevonden

Onduidelijk of bevinding tot zwart gat zou kunnen leiden

Wetenschappers hebben het gen gelokaliseerd dat verantwoordelijk is voor slechte wetenschapsjournalistiek. Het gen veroorzaakt een vergroting van het journalistiekgebied in de cortex. Dat blijkt uit onderzoek van Professor Bokhoven, hoogleraar serendipiteitsgenetica aan de Universiteit van Harderwijk.

Mensen die een specifieke allelvariant bezitten hebben een pathologische dwang om overtrokken koppen te publiceren, citaten uit context te trekken, en vrijwel iedere wetenschappelijke bevinding aan kanker te willen linken. “We zijn het gen op het spoor gekomen door enkele ernstige ernstige gevallen. Neem bijvoorbeeld dit geval, werkzaam voor onder andere nu.nl en spitsnieuws. Deze journalist heeft afgelopen jaar 90 stukken geschreven, die uitsluitend gingen over dingen die kanker veroorzaken of genezen. Schommels en spatels bijvoorbeeld veroorzaken kanker, maar wasknijpers en douchen op dinsdag beschermen juist weer tegen kanker. Daarnaast schreef hij iedere week een stukje over hoe goed, of slecht, rode wijn en koffie voor je is. Een collega was nog zwaarder getroffen: Die schreef een boek over het evolutionaire belang van de iPads, onderzocht de link tussen penislengte en winkelgedrag, en bestempelde een nieuw model faxmachine als ‘de technologische doorbraak van de eeuw’. Precies in lijn met onze voorspelling bleek deze persoon een mutatie in het NVAL2 gen te hebben.”

Vooralsnog blijkt er geen genezing mogelijk. Ook is het onduidelijk of er tijdens genexpressie mogelijk een zwarte gat zouden kunnen ontstaan, evenals of het gen afkomstig is van een andere planeet. Voor zulke verregaande conclusies is volgens Bokhoven nieuw onderzoek nodig. Zo hoopt hij medio 2012 definitief te kunnen vaststellen of het lezen van dit stukje kanker veroorzaakt of wellicht geneest.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind het jammer dat dit een globaal onderzoek betreft! Een afwijking in een gen is mij te vaag! Men legt tevaak de schuld bij die genen die anders zijn! Helaas kan ook sprake zijn van te veel en te weinig genen! Zie artikel rangtelwoorden! Er zijn helaas ook afwijkingen gevonden in de staarten van genen die vooralsnog niets te maken hebben met de penislengte of winkelgedrag van de drager
Vooralsnog verdenk ik de universiteit van harderwijk van te veel gladde aal meten i.p.v. een kundige penismeting.

Reageer
gravatar

[…] People with a specific variant of the NVAL2 gene exhibit a pathological urge to publish outlandish headlines, distort quotations and to link every scientific finding to cancer. “Take this particularly severe case, patient X12, a science journalist who has worked for a variety of newspapers and websites. Last year she wrote 90 articles that described household objects that either cause or prevent cancer, several of which allegedly did both. A colleague  was even more severely afflicted: He wrote several pieces on the evolutionary benefits of Nordic walking, how the earth’s magnetic core harms children and how playing Angry Birds increases animal cruelty. Really, it’s a tragic disease, and the gene has been observed in countries around the world“ […]

Reageer
gravatar

“Mensen met een specifieke allelvariant” zouden lijden onder een pathologisch dwang om overtrokken koppen te publiceren. Conclusie? Weren uit de hoofdredactionele koppensfeer in de Schrijvende Pers, dat zal Kader Abdollah niet leuk vinden,immers: een schrijvende Pers. Maar wat nu met lijders aan een El Al-variant? Vliegverbod boven de Bijlmer?

Reageer
gravatar

Ik ontdek net het menselijk gen voor het laten onstaan van een Paradox.

Reageer
gravatar

Dat blijkt uit onderzoek van Professor Bokhoven hoogleraar serendipiteitsgenetica aan de Universiteit van Harderwijk..Mensen die een specifieke allelvariant bezitten hebben een pathologische dwang om overtrokken koppen te publiceren citaten uit context te trekken en vrijwel iedere wetenschappelijke bevinding aan kanker te willen linken. Deze journalist heeft afgelopen jaar 90 stukken geschreven die uitsluitend gingen over dingen die kanker veroorzaken of genezen. Schommels en spatels bijvoorbeeld veroorzaken kanker maar wasknijpers en douchen op dinsdag beschermen juist weer tegen kanker.

Reageer
gravatar

Gietijzeren Bob (op 17, onder Speldig voorbehoud). Gevat doch zwaarwichtig commentaar: pot en ketel; helaas allebei van lichtgewicht aluminium, dus non-ferro; en dus al van fabriekswege zwartgemaakt (Tefal). Doe verder geen moeite.

Reageer
gravatar

Bokhoven, na de publieke en tactloze afwijzing van mijn sollicitatie langs deze -mij zeer onsympathieke- weg nu even tussen jou en mij. Dat je de Universiteit van Harderwijk misbruikt om er een bordeel van te maken, soit,(alleen vrouwen van 18-25 jaar) je kreeg blijkbaar toestemming van de DG van het Ministerie van O.K & W. Maar dat jij jezelf hebt benoemd tot enige spermadonor voor ‘in vivo fertilisatie’ is, hoewel begrijpelijk, niet erg wetenschappelijk. Want wat doe je met die duizenden spermatozoïden die straks als volwassenen allemaal halfbroers en halfzussen van elkaar blijken te zijn. Met alle inteelt tot gevolg? Het onderwijsniveau moet dan nog verder omlaag (Rutte zegt al ‘dank je wel’). Allemaal “Boys from Brazil”. Ga dat maar eens uitleggen in jouw aflevering van Zomergasten.

Reageer
gravatar

Geachte Ir. Leeflang,

uw sollicitatie aan de Universiteit van Harderwijk is in goede orde ontvangen. Helaas is in ons genenuitwisselingsprogramma alleen nog plaats voor gezonde vrouwen in de leeftijd 18-25 jaar. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Reageer
gravatar

Bokhoven, ik memoreerde al eerder; al dat getouwtrek over penislengte is niet relevant. Dat is iets tussen man en vrouw en eventuele buitenechtelijke dienstverleensters. M.b.t. uw aanbod voor een gebruikte penismeter; bedank ik beleefd voor de eer; de gemiddelde Nederlandse man scoort niet hoger dan 30 cm.; uw meter (100 cm.)als criterium legt de lat echt te hoog. Zulke lengtes worden -naar verluidt- slechts benaderd door rijksgenoten overzee alsmede door in de publiciteit staande Europese hoogwaardigheidsbekleders (zoals Strauss-Kahn en Barroso) plus enkele landelijke politici die door het gemene volk de ‘grootste l.llen’ worden genoemd.

Reageer
gravatar

Dit is te gek voor woorden. Dit is MIJN onderzoek, hier ben ik al jaren mee bezig en ik stond op het punt hierover te publiceren in Nature. Bokhoven moet op slinkse wijze achter mijn logingegevens zijn gekomen, een andere verklaring heb ik niet. De academische wereld is niet meer wat zij ooit is geweest!

Reageer
gravatar

12, Bokhoven, uw laatste verweer is niet wetenschappelijk, u stelt hier twee zaken; in een majeure en mineure stelling. Bijna een syllogisme.
Of uw penislengte nu wel of niet zou moeten worden gecompenseerd is louter een privéprobleem, maar dat “meten is weten” bevestigt die onbekende variable (uw penislengte) niet naar buiten. Het komt bovendien een beetje lullig over als wetenschappers over hun jongeheer in publiek debat zouden gaan. Het idee van Drenth was louter hypothetisch, eigenlijk meer een plagerijtje, maar u bent wel heel erg snel op uw pik getrapt; waarom eigenlijk? Bestaan er soms onderliggende klachten van mevrouw Bokhoven?

Reageer
gravatar

In Frankensteinvoedsel zitten ook genen; levensgevaarlijk. Ander voedsel is ook dodelijk. Het is wetenschappelijk aangetoond dat iedereen die eet, sterft. Wie niet eet ook, overigens.

Reageer
gravatar

Bokhoven weer, geweldige vent, wat een onschatbare waarde heeft hij voor de Speld en andere media. Waar ik en velen met mij zich bij de wetenschapsjournalisten vooral aan ergeren zijn 2 dingen: 1. ze hebben vaak zelf geen wetenschappelijk achtergrond dus hoezo weten ze dan iets van datgene waarover ze schrijven; 2. Als er met veel nuances door de wetenschappers iets aangetoond wordt (het zou kunnen zijn… onder deze omstandigheden… voorlopige conclusies onder voorbehoud…) schreeuwen deze zogenaamde wetenschapsjournalisten gelijk zwart/wit van de niet kloppende daken: ‘Nieuw medicijn tegen kanker gevonden’ waar je als lezer pas na je even op internet begeven te hebben weer achter alle mitsen en maaren komt. Zo zie je maar weer: waar waren wij zonder deze geweldige prof. dr. B. Bokhoven??

Reageer
gravatar

Dank zij deze slechte wetenschapsjournalistiek ben ik maar overgestapt naar een Christelijk Gereformeerde Vrijgemaakte gemeente. Liever geloven in een straffende God dan in een falende journalist. Zo gauw journalisten weer weten wat ze schrijven overweeg ik weer de overstap te maken.

Reageer
gravatar

U doelt toch niet op mijn neef Jemig, de Weerwetenschapper?
Die zegt altijd “‘t ken vriez’n, ‘t ken dooi’n” als de plaatselijke ijsmeester vraagt of het koud wordt. Tegen de boeren altijd: “‘t ken gaan regen’n, ‘t ken droge bliev’n”. Daar zijn ze tevreden mee; in het dorp wordt hij als een zeer wijs man beschouwd.

gravatar

Kijk Jeettje, dat bedoel ik nou. Die uitvinding heeft mijn Heere allang gedaan in Genesis: 1 vers 3 & 4: ‘En God zeide: Er zij licht; en er was licht. En God zag, dat het licht goed was, en God maakte scheiding tussen het licht en de duisternis.’ Wederom staat de wetenschapsjournalist met zijn mond vol tanden.

gravatar

Gerritje: wéér wat geleerd. God was electriciën. Dat heldert heel wat vraagstukken op.

Waarom moeten wij dat zeggen, dit is toch typisch des wetenschapsjournalists om bloot te leggen?

gravatar

Het is al in duizenden onderzoeken bewezen, dat kettingrokers, comazuipers, heroinegebruikers en EGO-verslaafden gemiddeld 50 jaar langer leven en minder kans op kanker hebben dan gewone mensen.

Bokhoven laadt de verdenking op zich, dat hij met zijn verdachtmakingen aan het adres van zijn medewetenschappers zijn penislengte wil compenseren.

Het valt te betreuren, dat zijn gedachtengoed nog middels De Speld wordt uitgedragen; zelfs bij Wikipedia prijkt zijn naam al jaren op de Zwarte Lijst.

Reageer
gravatar

Sta ik op het punt te publiceren dat ik het gen heb ontdekt dat mensen ertoe aanzet complotten te smeden, is de Speld mij weer voor. Je zou er bijna iets van denken !
Enfin, kan ik nog altijd het gen proberen te ontdekken dat overal complotten doet vermoeden, maar volgens mij bestaat dat niet.

Reageer
gravatar

Het blijkt dat speld achter de schermen samen werk met de pers die OOK wetenschappelijke rommol onderzoekt!

Ik denk dat de pers dit expres doet om de speld dit bericht te laten posten, dat is het complot achter het complot!

gravatar

Ik stel voor een commissie in het leven te roepen om de wetenschap en haar journalistiek van onzuivere genen te zuiveren.
Ik stel tevens voor Prof. Bokhoven als voorzitter van deze commissie te benoemen.

Aanstelling na een duchtig genetisch onderzoek, uiteraard.

Reageer
gravatar

@EJPD: Ik voel het aan mijn genen en mijn genen bedriegen mij nooit.

Reageer
gravatar

Ik vraag me af of Richard van der Toren al op zijn genen onderzocht is.

Reageer