Griekenland: bezuinigen of bombarderen?

Afgelopen zondagnacht is opnieuw een akkoord bereikt over de steun aan Griekenland, de EU en het IMF zullen in samenwerking met private partijen zeker 100 miljard lenen. Toch is er nog veel twijfel of dit Griekenland er boven op gaat helpen. Moeten we misschien op zoek naar andere oplossingen? Griekenland: Bezuinigen of bombarderen? Dat is het centrale vraagstuk in deze aflevering van Globaal Nieuws.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weggeven aan de Turken..zonder verdere voorwaarden over en weer.Dan hebben de Turken een stukje EU,ook meteen wraak genomen voor Troje en zijn wij van die antieke mentaliteit,kopen kopen niet betalen,af.Socrates zou zich in zijn ton omdraaien..of voor de zekerheid een tweede gifbeker vragen. Misschien Berlusconi aanstellen als interim manager,dan is Italie meteen van een belangrijk probleem verlost.Al voorzie ik dan wel Bunga-Bunga party’s met schandknapen hossend over Acropolis en Olympus.

Reageer
gravatar

Het onderwerp was de financiele steun aan Griekenland dat zijn schulden niet meer kan aflossen. Op het juiste moment inzetten aan de pokertafel daarvan word je pas echt slapend rijk en hoef je ook niets te leren..Geen cent meer naar Griekenland want dat is corrupt en het geld wat we aan Griekenland geven zien we nooit meer terug was de redenering van de radicale euro-scepticus Wilders.

Reageer
gravatar

Omdat de pensioenen over een paar jaar toch verdampt zijn kunnen we beter eieren voor ons geld kiezen en massaal grond in Griekenland opkopen. We maken er een kolonie van en vestigen daar onze pensionada’s!

Reageer
gravatar

Drs. Pim Jeettje, wat zegt u nu? Robin…? Is die bolle Van Linschoten nu ook al bekeerd? Ik haal direct mijn reportagecamera met telelenzen. Een scoop!

Reageer
gravatar

15. Mari Mekko; zo op ‘t eerste oog is uw oplossing zéér plausibel. Turkije is inderdaad onder Erdogan en Gül de snelstgroeiende economie in Europa geworden, maar door de vele vluchtelingen uit Syrië is de financiële bereidheid om historische erfvijanden onderdak te verlenen danig geslonken. Dus het risico van een nieuwe triage, zoals die in 1915 jegens Armenië onverwijdelijk bleek, is reeël aanwezig. Turken zijn tenslotte niet gek, ze kopen ook bij Mediamarkt, Lidl en Zeeman: en is niet volgens een oud-Hollandse VOC-wijsheid “al te goed buurman’s gek”?

Reageer
gravatar

Zeg Nukem-fans; is jullie wel helemaal duidelijk wat platgooien van Hellenos het Nederlandse bedrijfsleven en pensioenfondsen zou kosten? Verloren omzetten aan hand- en spandiensten van o.a. Nederlandse accountancy die het mislukken van de Griekse bezuinigingen kundig mag gaan afdekken. Doorgedraaide komkommers die nu -alsnog- in de tzatziki kunnen, BAM Holding die net bezig is o.b.v. een vijfjarenplan de Acropolis te restaureren, ook de onbenoemd wensend te blijven Nederlandse baggeraars uit Slikkerveer die via doorsmeergeld de Griekse archipel uitbaggeren. De hele vaderlandse reisbureauwereld die onder leiding van Arke met Ryanair en Easyjet tsunami’s van toeristen vervoert. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ons historische dubio (dominee of koopman) zal, onder de bezielende leiding van MP Rutte, ook hier weer in het voordeel van de koopman uitvallen; Mark my words! Dus Drs. P. Jeettje op 12; ga gerust op vakantie met uw echtgenoot Paulus; maar hou em niet alleen uit de buurt van die Robin maar liever ook van JanKees de Jager; nomen est omen.

Reageer
gravatar

Een veel eenvoudiger (win-win) oplossing: Het economisch veel beter lopende Turkije koopt Griekenland. De eeuwige vete tussen de twee landen is dan ook meteen voorbij. Bijkomend voordeel is dat Turkije dan meteen lid is van de EU (met slimme constructies waarbij Turkije een provincie van Griekenland wordt). Tel uit je winst!

Reageer
gravatar

Hahum! ‘bezuinigen’? wel dat is ook relatief want betalen gaat door!

En je wel eens afgevraagd waar die ECB en IMF geld vandaan halen? ZE MAKEN HET! Maar dat gaat zomaar niet, nein: de burgers moeten het terugbetalen.

Voor ene leuke tekkenfilm over de geschiedenis, opzet en werking van dit bizarre geldsysteem =
“Money as Debt”:
http://www.youtube.com/watch?v=Xw8OkHZxARA

Enne bombarderen is ook gewoon winst voor wapenindustrietje. Het maakt dus nxxx uit!

Reageer
gravatar

Zoveel zal het niet kosten om Griekenland plat te bombarderen, het benodigde materiaal is toch al vlakbij in Libie.
Maar misschien moeten we ook kijken naar alternatieve methoden, een TROS-muziekfeest bijvoorbeeld?
Alhoewel ik niet weet of zo’n massavernietigingswapen moreel verantwoord is.

Reageer
gravatar

Ja hallooo luitjes!!

Weten jullie wel wat dat platgooien gaat kosten??
Dat is duur hoor!!! Dat geld geven is véééél goedkoper.

En als jullie niet naar mij wilt luisteren: Niet platgooien vóór augustus de 24 ste, want dan stappen wij,mijn echtgenoot Paulus en ik, weer op het vliegtuig terug van Mykonos!!

@Paulus, jij valse nicht, die Robin ga je niet tegenkomen op Mykonos, hoor je!!??

Reageer
gravatar

Waarom laten we Berlusconi niet bij de griekse reders en andere griekse miljardairs langsgaan om “beschermingsgeld” te vragen, omdat Griekenland anders wordt platgegooid ?

Reageer
gravatar

Anonieme doch doorgaans betrouwbare bronnen in Den Haag (rond de excellente Hans Hillen) hebben gelekt dat de laatste nog niet wegbezuinigde Lynx-helicopters gereed gemaakt worden voor een gewapende interventie in Athene . Defensie acht dit een waardig afscheid voor materieel dat toch alleen maar werd gebruikt voor het ophalen van spionnen in Noord Afrika, het redden van badgasten en surfers aan onze Noordzeekust en het doen van boodschappen voor de burgemeesters van de Wadden-eilanden op die ogenblikken dat de veerboten gestremd zijn wegens ijsgang.

Reageer
gravatar

Bij het Parthenon is het in 1687 goed gelukt, dat is nu de belangrijkste toeristische trekpleister. Ik zie niet in waarom dat voor de rest niet ook zou werken. Kom maar op met die kruisraketten.

Reageer
gravatar

Ik ben om. Platgooien die hap.

Reageer
gravatar

Het kan ook wreedzaam: hek er omheen en dood laten bloeden. Over 25 jaar voorzichtig kijken of er nog wat leeft… Bombarderen is zo 2010!

Reageer
gravatar

Bezuinigen wordt een lastig verhaal. Als er niets meer over is waaromheen een broekriem aangehaald kan worden, valt alles toch nog op de grond. Daar staat tegenover, dat de wapenindustrie ALTIJD goed is voor economische stimulans. Bovendien komt de mooiste ontwikkeling immer voort uit de puinhopen van verwoesting. Daarom is Griekenland op zeker minstens zo hard als de EU gebaat bij geheel en onverwijld plat bombarderen!

Reageer